Μετάβαση σε ψηφιακό σήμα και ήδη υπάρχων εξοπλισμός

armadon

New member
26 May 2008
27
Ρόδος
Γεια σας!
Μένω Ρόδο και τώρα με την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, μου έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες. Δεν είμαι και πολύ σχετικός, οπότε παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.
Έχω μία υπέροχη Sony 40W4000 στην οποία είναι συνδεδεμένα ένα DVD-Recorder Sony RDR-HX680 και το Panasat 1010 της NOVA.
1) Το σήμα γίνεται ψηφιακό, ενώ το DVD-Recorder δεν έχει ψηφιακό δέκτη. Μέχρι τώρα έκανα τηλεοπτικές εγγραφές μέσω του αναλογικού σήματος. Τώρα προφανώς δε μπορώ. Άρα τί κάνω; Η τηλεόραση έχει αποκωδικοποιητή MPEG-4. Μπορώ να περάσω το αποκωδικοποιημένο σήμα από την τηλεόραση στο DVD-Recorder και να κάνω εγγραφές; Μήπως μπορώ να κάνω εγγραφές από τη NOVA και δεν το ξέρω; (είμαι άσχετος είπαμε)
2) Αν δεν γίνεται ούτε το ένα, ούτε το άλλο πρέπει να προμηθευτώ εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4 π.χ. σαν τον Crystal Audio CDVB-HD; Γενικά μήπως είναι καλύτερη μία τέτοια λύση (π.χ. έχει καλύτερη εικόνα, περισσότερες δυνατότητες) από τον εσωτερικό αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης;
Σας ευχαριστώ!

Στό δικό μου DVD/HDD Recorder Samsung HR-773 γίνεται.
Λογικά μέσω SCART μπορείς να γράφεις και ότι δείχνει η τηλεόρασή σου,άρα μη βιαστείς να γεμίσεις με νέα καλώδια και τηλεκοντρόλ το δωμάτιό σου.
Αρκεί να διαβάσεις το manual του DVD-Recorder για το πως θα επιλέξεις τη συγκεκριμένη είσοδο ...
Συνήθως το κυρίως SCART ονομάζεται AV1,το δευτερο AV2 και οι μπροστινές είσοδοι AV3.
Διάβασε όμως πρώτα,κάνε δοκιμές-βάλε άλλο κανάλι στην TV και άλλο στο Recorder για να δεις πιο εγγράφεται-και ότι χρειαστείς ρώτα :)

Last edited:
μπορεις να κανεις εγγραφες απο την νοβα (εννοειται αυτο)
συνδεοντας την εξοδο του δεκτη σε καποια εισοδο του recorder
ακομα και αν διακοψεις την νοβα
η τηλεοραση εχει σιγουρα line out(εδω εχει η δικια μου που ειναι εικοσαετιας)
μεσω του scart
αν δεν σου δουλεψει με το απλο σκαρτ που εχεις τωρα
αγορασε δυο ανταπτορες απο scart σε rca

υπαρχουν δυο τυποι
αυτος

Scart-Plug-To-6-Rca-Plug.jpg

και αυτος

images

σου προτεινω αυτον που εχει καλωδιο και 6 ακρες και μπορεις να εκμεταλλευτεις ταυτοχρονα και εισοδο και εξοδο

μην ξεχασεις στην πρωτη περιπτωση να παρεις θηλυκες μουφες RCA
και στην δευτερη περιπτωση RCA με αρσενικες ακρες!

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :worshippy:
Θα δω λοιπόν τι μπορώ να κάνω με τον αποκωδικοποιητή της NOVA. Αφού μπορώ να βολευτώ, δεν θα μπω σε περιττά έξοδα.

Αν θες να γράφεις αυτό που βλέπεις το κάνεις μέσω scart οπως αναφέρθηκε.

Αν όμως θες να γράφεις οταν η τηλεοραση είναι κλειστή πρέπει να παρεις decoder εξωτερικό και να το συνδέσεις σε κάποια υποδοχή του recorder. Σε αυτή τη περίπτωση ή έχεις μόνιμα ανοιχτό το decoder στο κανάλι που θες και ρυθμίζεις να γράψει την επιθυμιτή ώρα ο recorder από την κατάλληλη είσοδο,ή κάθε φόρα για κάθε εγγραφή ρυθμίζεις 2 μηχανήματα (decoder+recorder) ή υπάρχει περιπτωση το recorder να ενεργοποιείται αυτόματα οταν εμφανίζεται σήμα στην είσοδό του οπότε έχεις ρυθμίσει μόνιμα το recorder και κάθε εγγραφή τη ρυθμίζεις από το decoder.

Παρόλα αυτά, αν δεν θέλεις να κάνεις editing την εγγραφή ή να την περάσεις σε dvd, χρησιμοποιείς το PVR του decoder και κάνεις τις εγγραφές σου σε usb απευθείας.

macgyvergr, με έβαλες σε σκέψεις τώρα... :chinscratch:
Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, απ' ό,τι κατάλαβα έχω τρεις επιλογές:

1) Κρατάω τη NOVA, οπότε μπορώ να κάνω εγγραφές είτε με ανοικτή, είτε με κλειστή τηλεόραση συνδέοντας τον Panasat με το recorder και ρυθμίζοντας ανάλογα. Φαντάζομαι όμως ότι αφενός θα πρέπει ο Panasat να παραμένει αναμμένος και αφετέρου να είναι συντονισμένος στο κανάλι που θα κάνω εγγραφή.

2) Σταματάω τη NOVA και δεν έχω εξωτερικό αποκωδικοποιητή, οπότε κάνω εγγραφές μέσω αυτού της τηλεόρασης, όσο αυτή είναι αναμμένη.

3) Σταματάω τη NOVA και αγοράζω έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή, οπότε μπορώ να κάνω εγγραφές οποτεδήποτε είτε συνδέοντας τον με το recorder ή με έναν εξωτερικό σκληρό ή USB.

Παρακαλώ, διορθώστε με αν κάπου λέω κάτι λάθος.

μην νομιζεις παντως οτι θα ειναι τελειο το σημα της digea
ο πομπος της c38 που ηταν το αλτερ απο μοντε σμιθ καηκε στην προηγουμενη καταιγιδα
πολυ πιθανον οι τουρκοι με το που δουν κενο τον διαυλο να ανεβασουν ισχυ και αν εχεις στο σημειο που εισαι περασμα προς τουρκια, ειναι πολυ πιθανον να εχεις προβλημα με το σημα
αν θες να εισαι σιγουρος, μην βιαστεις να σταματησεις την νοβα!!!

macgyvergr, με έβαλες σε σκέψεις τώρα... :chinscratch:
Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, απ' ό,τι κατάλαβα έχω τρεις επιλογές:

1) Κρατάω τη NOVA, οπότε μπορώ να κάνω εγγραφές είτε με ανοικτή, είτε με κλειστή τηλεόραση συνδέοντας τον Panasat με το recorder και ρυθμίζοντας ανάλογα. Φαντάζομαι όμως ότι αφενός θα πρέπει ο Panasat να παραμένει αναμμένος και αφετέρου να είναι συντονισμένος στο κανάλι που θα κάνω εγγραφή.

2) Σταματάω τη NOVA και δεν έχω εξωτερικό αποκωδικοποιητή, οπότε κάνω εγγραφές μέσω αυτού της τηλεόρασης, όσο αυτή είναι αναμμένη.

3) Σταματάω τη NOVA και αγοράζω έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή, οπότε μπορώ να κάνω εγγραφές οποτεδήποτε είτε συνδέοντας τον με το recorder ή με έναν εξωτερικό σκληρό ή USB.

Παρακαλώ, διορθώστε με αν κάπου λέω κάτι λάθος.

Σωστές οι επιλογές :a0210: