Μεταβίβαση αυτοκινήτου

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
καλησπέρα καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα.
θα ήθελα να μάθω (από κάποιον που έχει κάνει πρόσφατα) την διαδικασία για μεταβίβαση οχήματος (εγώ είμαι ο αγοραστής).
διαβάζω και στο site του Συγκοινωνιών αλλά αναφέρει ότι γίνεται μέσω ΚΕΠ αλλά επειδή θέλω να διεκπαιρεωθεί το συντομότερο, θα μεταβώ στο Συγκοινωνιών.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: μεταβίβαση αυτοκινήτου

Καλή χρονιά!

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.directplus.gr/blog/44/μ...δικαιολογητικα---διαδικασια-–-παραβολα.html

Πριν 3 χρόνια που είχα κάνει την διαδικασία (ως πωλητής) ήταν ίδια.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ τις 2 υπεύθυνες δηλώσεις (μια του αγοραστή και μια του πωλητή) που θα αναγράφουν το ποσό αγοράς ώστε να δηλωθεί στην εφορία.

το τέλος αδείας + μεταβίβασης (135 για 1200 κ.ε.) πρέπει να κατατεθεί σε τράπεζα των Αθηνών ή μπορώ και εγώ που θα ανέβω από Πάτρα να το κάνω τοπικά?

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

Εγώ στα Γιάννενα το έκανα αλλά δεν θυμάμαι σε ποια τράπεζα.

το πρωί πριν ξεκινήσεις, γιατί δεν παίρνεις ένα τηλ. το ΚΕΠ να ρωτήσεις για να βεβαιωθείς?

πάντως μέσω ΚΕΠ που έκανα τη διαδικασία πριν 3 μήνες (ως πωλητής), όλα δούλεψαν άψογα και αυτόματα. Μάλιστα για την εξέλιξη της διαδικασίας μου έστελναν SMS.

το τέλος αδείας + μεταβίβασης (135 για 1200 κ.ε.) πρέπει να κατατεθεί σε τράπεζα των Αθηνών ή μπορώ και εγώ που θα ανέβω από Πάτρα να το κάνω τοπικά?

Προσοχή με το παράβολο, ο κάθε νομός συνεργάζεται με διαφορετική τράπεζα.

"επειδή θέλω να διεκπαιρεωθεί το συντομότερο, θα μεταβώ στο Συγκοινωνιών"

Σωστά.
Επίσης, κάποια καταστήματα συγκοινωνιών διαθέτουν αυτόματο μηχάνημα για τη πληρωμή του παραβόλου.