Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

silisab

New member
17 April 2013
99
0
ΑΘΗΝΑ
Αναρωτιώμουν σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο ενισχυτή τι είναι αυτό που θα πρέπει να δει; Υπάρχουν καταπληκτικές προσφορές στο forum και όλοι όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ''παιγμένοι σε φυσιολογικές εντάσεις'' (μπορεί να είναι και αλήθεια βέβαια), όμως πως μπορώ εγώ να εμπιστευτώ ένα μηχάνημα με τόσα ηλεκτρονικά κυκλώματα και χωρίς την εγγύηση του καινούριου;; Υπάρχει κάτι το οποίο θα με βοηθούσε να δοκιμάσω την σχετική αξιοπιστία του ενισχυτή ή η αγορά του θα είναι τελείως ρίσκο; Ίσως κάποιο πρόγραμμα αυτοελέγχου (για τους σύγχρονους ενισχυτές) από την εταιρία κατασκευής;

Το σωστό είναι να τον δεις και ακούσεις από κοντά ... τσεκάρεις για εξωτερικά σημεία φθοράς (υποδεικνύουν την βάρβαρη ή όχι μεταχείριση του και δείχνουν 'πράγματα' για την εν γένει κατάσταση του μηχανήματος) ενώ βέβαια τον ακούς διεξοδικά, χρησιμοποιώντας όλες τις εισόδους του και κάνοντας χρήση τυχόν άλλων δυνατοτήτων που το μηχάνημα προσφέρει .. αν τα βρεις όλα καλά, δεν βλέπω τον λόγο να απέχεις της αγοράς ...

Αν είναι τελικός, με τη βοήθεια ενός προενισχυτή του βάζεις ένα test tone κι αλλάζεις διαδοχικά όλα τα κανάλια ώστε ν ακούσεις ότι βγαίνει παρόμοιος και σε ίση στάθμη ήχος, είτε είναι δικάναλος είτε 7κάναλος, η βοήθεια ενός ντεσιμπελόμετρου θα ήταν ευπρόσδεκτη. Επίσης καλό θα ήταν να τον ζορίσεις σε μεγάλη στάθμη (όχι να τερματίσετε το ποτενσιόμετρο) απλά για να δεις μήπως ενεργοποιηθούν χωρίς λόγο τα κυκλώματα προστασίας που θα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά σε τέτοιες στάθμες ή θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν. Στους ενισχυτές παίζει ρόλο πόσο καλά αερίζονται, οι μεγάλες θερμοκρασίες για μεγάλα διαστήματα είναι που ταλαιπωρούν τα υλικά σε βάθος χρόνου κι αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις απ τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν είναι προενισχυτής ή AV, κάνεις το ίδιο συν ότι δοκιμάζεις όλες τις λειτουργίες που έχει ένας τέτοιος ενισχυτής (συνδέσεις, ραδιόφωνο, προγράμματα DSP, ίντερνετ αν έχει, volume και ρυθμιστικά, κ.λ.π). Γενικώς έναν AV θα πρέπει να τον ξεσκονίσεις επί τόπου, να μην αφήσεις καμία λειτουργία αδοκίμαστη ακόμα κι ισοστάθμιση μπροστά στα μάτια σου να γίνει.

Αναρωτιώμουν σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο ενισχυτή τι είναι αυτό που θα πρέπει να δει; Υπάρχουν καταπληκτικές προσφορές στο forum και όλοι όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ''παιγμένοι σε φυσιολογικές εντάσεις'' (μπορεί να είναι και αλήθεια βέβαια), όμως πως μπορώ εγώ να εμπιστευτώ ένα μηχάνημα με τόσα ηλεκτρονικά κυκλώματα και χωρίς την εγγύηση του καινούριου;; Υπάρχει κάτι το οποίο θα με βοηθούσε να δοκιμάσω την σχετική αξιοπιστία του ενισχυτή ή η αγορά του θα είναι τελείως ρίσκο; Ίσως κάποιο πρόγραμμα αυτοελέγχου (για τους σύγχρονους ενισχυτές) από την εταιρία κατασκευής;

Αυτες που τις ειδες; εγω βλεπω 2 ετων ενισχυτες και τους πουλανε 50 ευρω λιγοτερα απο οτι εχει το καινουριο μοντελο και με εγγυηση κλπ κλπ.

Re: Απάντηση: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Σε απάντηση του LLLEFTERIS αφορμή για την ερώτησή μου στάθηκε η προσφορά του PIONEER SC-LX73 στα 650 ευρώ που πρόσφατα ανήρτησε φίλος του forum, όπως επίσης και ένας Pioneer VSX 921 στα 250 ευρώ τα οποία τα θεωρώ καλές προσφορές. Κατάλαβα πάντως ότι θα πρέπει να είναι στημένος ο ενισχυτής για επιτόπου έλεγχο και όχι στο κουτί του. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αν βαλω αγγελια την τηλεοραση μου (50GT30) που την πηρα πριν 2 χρονια 1100 ευρω συν 160 ευρω για δυο ζευγαρια γυαλια και με αλλα 3 χρονια εγγυηση λογω επεκτασης δεν θα μου δωσουν πανω απο 600 ευρω τωρα πως ενας av 3 ετων χωρις ουτε μια μερα εγγυηση πωλειται 250 οταν ο 924 εχει 550 καινουριος δεν μπορω να το καταλαβω.

Εχθες πουλησα κινητο LG L90 σφραγισμενο απο 180 που εχει (Ελληνικο οχι παραεισαγωγης) 130 και ηταν εντελως σφραγισμενο.

Επειδή ο 921 προς πώληση είναι ο δικός μου, ερωτώ πόσο πρέπει να πωληθεί όταν δεν έχει ούτε μία αμυχή, έχει όλες τις συσκευασίες και τα εγχειρίδια του, και σε οποιοδήποτε έλεγχο κάθε λειτουργίας αποδειχθεί άψογος ; ο 924 έχει σαν μόνη ουσιώδη διαφορά την έξοδο για δεύτερο σαμπ ...η αναλογία 250 / 550 (ήτοι λιγότερο από τα μισά) είναι κατ´εμέ τιμιότατη ... κατά την γνώμη σου πόσο έπρεπε να δίνεται για να θεωρείται καλή η τιμή ; 100 ευρώ ;

Η τηλεόραση σου, που ανέφερες, αφαιρώντας τα παρελκόμενα που συνήθως χάνουν εντελώς την αξία τους, χρησιμοποιείται αρκετές ώρες κάθε μέρα ... ένας ενισχυτής πολύ πολύ λιγότερο (καλά ο δικός μου που είναι στημένος σε dedicated χώρο με προβολή, κλπ. έχει παίξει καμμιά 50ριά ταινίες όλες όλες (περίπου 100 ώρες λειτουργίας), αφού για την μουσική έχω ξεχωριστό δικάναλο, ενώ έχω και pc audio για τα λοιπά ) ... θεωρείς λοιπόν ότι στην περίπτωση σου τα 600/1100 είναι αδικία, ενώ το προϊόν σου έχει κατά μέσο (3 χ 360 χ 2 =) 2.160 ώρες λειτουργίας ... για να μην σε αδικώ, έχεις και εγγύηση (η οποία στατιστικά γίνεται απαραίτητη στο 2,3% των καταναλωτικών προϊόντων) ... βλέπεις ότι το θέμα μπορεί κανείς να το δει από πολλές πλευρές και κάθε περίπτωση αγγελίας είναι διαφορετική ... στο πρώτο δε ποστ σου αναφέρθηκες σε έκπτωση 50 ευρώ επί της τιμής του καινουργούς, μετά τα παραδείγματα του φίλου επεκτάθηκες και σάρωσες τα πάντα... το σωστό είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει όλους τους ελέγχους για να αποφασίσει ... αυτόκλητοι σωτήρες υπάρχουν σε τόσους άλλους τομείς της καθημερινότητας μας ...

Συγνώμη προς όλους για το οφ τόπικ, αλλά ένοιωσα κάπως από την παρατήρηση του φίλου ....

Last edited:
Φυσικα οχι 100 ευρω αλλα κατα την γνωμη μου μην συγκρινεις οτι ο 924 εχει 550 αρα τον δινω 300 ευρω κατω γιατι αν υπηρχε αυτη την στιγμη στην αγορα ο δικος σου δεν θα ειχε πανω απο 450 οποτε βαλε μειον οτι δεν υπαρχει εγγυηση, μειον οτι εχει δουλεψει 3 χρονια.

Πραγματι η διαφορα στον 921 με τον 924 3 χρονια μετα ειναι μονο το δευτερο sub δηλαδη εχει πατησει φρενο η Pioneer στην τεχνολογια;

Ειναι λιγο περιεργο το αγοραζω απο ιδιωτη. Παραδειγμα τηλεοραση LG 27αρα 10 ημερων που ειχε 260 συν 32 ευρω η επεκταση στα 5 χρονια την ειχα βαλει 180 ευρω αγγελια και η ανωτερη προσφορα που πηρα ηταν 150 και ετσι πηρα μια βασουλα με 5 ευρω και την εβαλα στην κουζινα.

Το ξαναλεω δικαιωμα του του καθενος να πουλαει οσο θελει, το ποσο καλη ειναι η τιμη του θα το δει αν και ποτε θα πουληθει αυτο που πουλαει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή ο 921 προς πώληση είναι ο δικός μου, ερωτώ πόσο πρέπει να πωληθεί όταν δεν έχει ούτε μία αμυχή, έχει όλες τις συσκευασίες και τα εγχειρίδια του, και σε οποιοδήποτε έλεγχο κάθε λειτουργίας αποδειχθεί άψογος ; ο 924 έχει σαν μόνη ουσιώδη διαφορά την έξοδο για δεύτερο σαμπ ...η αναλογία 250 / 550 (ήτοι λιγότερο από τα μισά) είναι κατ´εμέ τιμιότατη ... κατά την γνώμη σου πόσο έπρεπε να δίνεται για να θεωρείται καλή η τιμή ; 100 ευρώ ;

Η τηλεόραση σου, που ανέφερες, αφαιρώντας τα παρελκόμενα που συνήθως χάνουν εντελώς την αξία τους, χρησιμοποιείται αρκετές ώρες κάθε μέρα ... ένας ενισχυτής πολύ πολύ λιγότερο (καλά ο δικός μου που είναι στημένος σε dedicated χώρο με προβολή, κλπ. έχει παίξει καμμιά 50ριά ταινίες όλες όλες (περίπου 100 ώρες λειτουργίας), αφού για την μουσική έχω ξεχωριστό δικάναλο, ενώ έχω και pc audio για τα λοιπά ) ... θεωρείς λοιπόν ότι στην περίπτωση σου τα 600/1100 είναι αδικία, ενώ το προϊόν σου έχει κατά μέσο (3 χ 360 χ 2 =) 2.160 ώρες λειτουργίας ... για να μην σε αδικώ, έχεις και εγγύηση (η οποία στατιστικά γίνεται απαραίτητη στο 2,3% των καταναλωτικών προϊόντων) ... βλέπεις ότι το θέμα μπορεί κανείς να το δει από πολλές πλευρές και κάθε περίπτωση αγγελίας είναι διαφορετική ... στο πρώτο δε ποστ σου αναφέρθηκες σε έκπτωση 50 ευρώ επί της τιμής του καινουργούς, μετά τα παραδείγματα του φίλου επεκτάθηκες και σάρωσες τα πάντα... το σωστό είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει όλους τους ελέγχους για να αποφασίσει ... αυτόκλητοι σωτήρες υπάρχουν σε τόσους άλλους τομείς της καθημερινότητας μας ...

Συγνώμη προς όλους για το οφ τόπικ, αλλά ένοιωσα κάπως από την παρατήρηση του φίλου ....

Με παρεξηγησες δεν εχω καποιο προβλημα με τον av σου η με την αγγελια σου, ειπα για αυτη επειδη αναφερθηκε θα μπορουσα να πω για av 10ετιας που ζητανε παλαβες τιμες.

Η τηλεοραση μου δεν δουλευει πανω απο 4 ωρες την βδομαδα μην σου πω οτι μπορει ανα διαστηματα και για δυο βδομαδες να μην εχει αναψει καθολου λογω μικρων παιδιων και δεν υπαρχει χρονος για ταινιες κλπ.

Για αυτο εχω μετανιωσει που πηρα τηλεοραση και οχι προβολι.

Last edited:

Δεν υπάρχει, καταρχήν, κανένα πρόβλημα ... απόψεις ανταλλάσουμε ...

Απλά, επεσήμανα ότι :

-κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια ... δηλ. ένας lx 73 τριετίας μπορεί και να μην έχει καμμιά σχέση με έναν επίσης τριετίας lx 73 ... εξαρτάται από την προσοχή και χρήση που έτυχαν...

-κάθε κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων είναι διαφορετική σε θέματα μεταπώλησης ... οι τηλεοράσεις είναι σαφέστατα ένα πολύ μαζικότερο προϊόν, κάθε νοικοκυριό έχει (τουλάχιστον) μία, ενώ πχ. av receiver εκτιμώ ότι έχει 1 στα 20 νοικοκυριά ... άρα λογικό είναι η προσοχή αγοράς από τις εταιρείες να δίδεται περισσότερο στις τηλεοράσεις ... γιαυτό από την παρουσίαση των lcd - plasma και την κατάργηση αυτών του καθοδικού σωλήνα, κάθε χρόνο παρουσιάζονται όλο και καλύτερα μοντέλα σε όλο και καλύτερες τιμές ... τα άλλα προϊόντα δεν έχουν τους ίδιους ρυθμούς ...

τέλος, όλο το εμπορικό δίκαιο βασίζεται στην έννοια του ''εύλογου και δίκαιου τιμήματος'' ... όπως πολύ σωστά ανέφερες, το αν το τίμημα κάθε αγγελίας είναι ''εύλογο και δίκαιο'' θα το δείξει η πορεία της, ήτοι η πώληση ή όχι του αγαθού ...

Άντε και καλές πωλήσεις και αγορές σε όλους ... είναι που είναι όλα μαύρα, το μόνον που -ελάχιστα & πρόσκαιρα- μας θεραπεύει είναι το shopping therapy ...

Φυσικα οχι 100 ευρω αλλα κατα την γνωμη μου μην συγκρινεις οτι ο 924 εχει 550 αρα τον δινω 300 ευρω κατω γιατι αν υπηρχε αυτη την στιγμη στην αγορα ο δικος σου δεν θα ειχε πανω απο 450 οποτε βαλε μειον οτι δεν υπαρχει εγγυηση, μειον οτι εχει δουλεψει 3 χρονια.

Πραγματι η διαφορα στον 921 με τον 924 3 χρονια μετα ειναι μονο το δευτερο sub δηλαδη εχει πατησει φρενο η Pioneer στην τεχνολογια;

Ειναι λιγο περιεργο το αγοραζω απο ιδιωτη. Παραδειγμα τηλεοραση LG 27αρα 10 ημερων που ειχε 260 συν 32 ευρω η επεκταση στα 5 χρονια την ειχα βαλει 180 ευρω αγγελια και η ανωτερη προσφορα που πηρα ηταν 150 και ετσι πηρα μια βασουλα με 5 ευρω και την εβαλα στην κουζινα.

Το ξαναλεω δικαιωμα του του καθενος να πουλαει οσο θελει, το ποσο καλη ειναι η τιμη του θα το δει αν και ποτε θα πουληθει αυτο που πουλαει.

Με παρεξηγησες δεν εχω καποιο προβλημα με τον av σου η με την αγγελια σου, ειπα για αυτη επειδη αναφερθηκε θα μπορουσα να πω για av 10ετιας που ζητανε παλαβες τιμες.

Η τηλεοραση μου δεν δουλευει πανω απο 4 ωρες την βδομαδα μην σου πω οτι μπορει ανα διαστηματα και για δυο βδομαδες να μην εχει αναψει καθολου λογω μικρων παιδιων και δεν υπαρχει χρονος για ταινιες κλπ.

Για αυτο εχω μετανιωσει που πηρα τηλεοραση και οχι προβολι.

Αλλη κατηγορια οι ενισχυτες αλλη οι τηλεορασεις .
Βλεπεις ενα μεγαλο ποσοστο των τηλεορασεων αφου βγει απο την εγγυηση αρχιζουν τα προβληματα ειτε με πανελ ειτε με πλακετες και τροφοδοσιες .
Ειδικα οι πλασμα με την παροδο του χρονου ανεβαζουν την φωτεινοτητα του πανελ σε επιπεδα led .
Σημερα ενας ενισχυτης av thx ultra εχει καινουργιος 2000 και βαλε οταν τον πουλανε στο ενα τριτο της τιμης εχει μια λογικη τιμη .
Βεβαια την αξια την καθοριζει παντα η προσφορα και η ζητηση .
Εαν υπαρχουν 10 τηλεορασεις ταυτοχρονα προς πωληση σε διαφορα forum αυτο ριχνει την τιμη .
Τηλεορασεις εχουν ολα τα σπιτια οχι ομως και ενισχυτες αυτο σημαινει περισσοτερες αναθμισεις .

Στο avforum υπαρχουν νηματα για ολες τις συσκευες μπαινεις διαβαζεις τι κατασκευαστικα προβληματα αντιμετωπισαν οι χρηστες για να ξερεις τις παραξενιες και τις συνηθεις βλαβες καθε μηχανηματος και επιλεγεις αναλογα .
Το μεταχειρισμενο εχει παντα ενα ρισκο αλλα τουλαχιστον εγω οσες φορες αγορασα μεταχειρισμενη συσκευη τοσα απο εδω οσο και απο το avsite δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα .
Προσεχα βεβαια παντα να συναλλασομαι με παλιους χρηστες και οχι με εγγραφες που εγιναν απλα για να μπει μια αγγελια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Συμφωνώ με όσα έγραψε ο φίλος ΔΗΜΟΚΗΔΗΣ. Η τεχνολογία στους ενισχυτές δεν καλπάζε τόσο και η φθορά (εφόσον η χρήση είναι συνετή) δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να χάνει το μηχάνημα εύκολα την αξία χρήσης του. Εγώ έχω αγοράσει τρεις μεταχειρισμένους ενισχυτές, δύο av και ένα δικάναλο σετ προ τελικό, όλα με λειτουργία άνω της δεκαετίας. Το δικάναλο το πήγα για σερβις, επειδή είναι σύστημα που κατά κανόνα χρησιμοποιείται περισσότερες ώρες από έναν πολυκάναλο και το μηχάνημα είναι εκπληκτικό. Τους πολυκάναλους δεν τους πείραξα, αποδίδουν δε πάρα πολύ καλά, χωρίς να έχουν τη σύγχρονη τεχνολογία, την οποία (υποκειμενικό αυτό) δεν την θεωρώ και τόσο απαραίτητη για ένα οικιακό σύστημα. Θεωρώ ότι στα μεταχειρισμένα που πωλούνται εντός τούτου του φόρουμ υπάρχει και μια άλλη, θεμελιώδης, δικλείδα ασφαλείας: η ταυτότητα του πωλητή. Για τους περισσότερους μπορεί να ανατρέξει κανείς στις αναρτήσεις του, από τις οποίες μπορεί να βγάλει αρκετά ασφαλές συμπέρασμα για την προσωπικότητα και το ήθος του, οπότε μπορεί να προχωρήσει με σχετική ασφάλεια στη συναλλαγή. Μακάρι να είχα τα χρήματα τώρα να αγόραζα το μηχάνημα του ΔΗΜΟΚΗΔΗ, όπως και άλλων ευπατριδών του φόρουμ. Δεν είμασε άγνωστοι μεταξύ μας, ακόμη κι αν δεν έχουμε συναντηθεί ούτε μια φορά!

Για να καταλαβετε οτι ετυχε και μιλαμε για τον ενισχυτη του Δημοκηδη ειχα σκοπο να του κανω προσφορα 200 ευρω οχι με pm αλλα στην αγγελια του οποτε να μπορει καποιος να του κανει μεγαλυτερη προσφορα.

Αλλα ηταν να μου παρει φιλος μια μοναδα core 2 duo και με κρεμασε που να τον κρεμασω αναποδα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Τους πολυκάναλους δεν τους πείραξα, αποδίδουν δε πάρα πολύ καλά, χωρίς να έχουν τη σύγχρονη τεχνολογία, την οποία (υποκειμενικό αυτό) δεν την θεωρώ και τόσο απαραίτητη για ένα οικιακό σύστημα.

Μέχρι να ακούσεις κάποιον πιο σύγχρονο με καλύτερο DAC και DSP chip και να καταλάβεις ότι δεν γυρνάς πίσω στον παλιό που σε σχέση με τον καινούργιο ο ήχος είναι στο... περίπου. Εκτός από τις ευκολίες που και αυτές είναι η μέρα με τη νύχτα, πέραν του ήχου.
Έχω έναν Marantz SR8002. 6 χρονών είναι. Τρομερός σε οδήγηση και χροιές. Αλλά που να χτυπιέται κάτω, όπως φτιάχνει περιβάλλοντα ήχο ένας κατά πολύ οικονομικότερος σημερινός A/V, δεν φτιάχνει.

Πρόκειται για πολυσουγιάδες που βελτιώνονται θεαματικά οι A/V από μοντέλο σε μοντέλο.

Εντάξει Λεωνίδα, είναι και τι ψάχνει κανείς ... εγώ πχ. κάνω ένα downgrade στα συστήματα μου για διάφορους λόγους... από την άλλη θα αναβαθμίσω το head -fi σύστημα ... έχω ξεχωριστό δικάναλο σύστημα που πλέον θα εκποιήσω και με ενδιαφέρει ένας πολυκάναλος με άριστη (κατά το δυνατόν) απόδωση στην μουσική, για να καλύψει (και πάλι κατά το δυνατόν) το κενό των προ & / μονομπλοκ τελικών μου ... γι' αυτό έκλεισα ήδη έναν τριετίας Anthem, ο οποίος ίσως δεν δημιουργεί την απόλυτη πολυκάναλη πανδαισία, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικός στην αναπαραγωγή δικάναλου μουσικού προγράμματος ... Γενικότερα τώρα, τα μεταχειρισμένα έχουν ένα κάποιο ρίσκο (που περιορίζεται αρκετά μέσω της προσεκτικής επιλογής) αλλά από την άλλη σε τυχόν μελλοντική αλλαγή θα χάσεις αρκετά λιγότερα χρήματα ... και πάλι είναι θέμα επιλογής....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Μέχρι να ακούσεις κάποιον πιο σύγχρονο με καλύτερο DAC και DSP chip και να καταλάβεις ότι δεν γυρνάς πίσω στον παλιό που σε σχέση με τον καινούργιο ο ήχος είναι στο... περίπου. Εκτός από τις ευκολίες που και αυτές είναι η μέρα με τη νύχτα, πέραν του ήχου.
Έχω έναν Marantz SR8002. 6 χρονών είναι. Τρομερός σε οδήγηση και χροιές. Αλλά που να χτυπιέται κάτω, όπως φτιάχνει περιβάλλοντα ήχο ένας κατά πολύ οικονομικότερος σημερινός A/V, δεν φτιάχνει.

Πρόκειται για πολυσουγιάδες που βελτιώνονται θεαματικά οι A/V από μοντέλο σε μοντέλο.

Δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρος και γνώστης του θέματος. Από τις λίγες δοκιμές που έχω κάνει διαμόρφωσα την (υποκειμενική) άποψη που διατύπωσα. Επίσης, προσωπικά δεν θα στόχευα στο βέλτιστο αποτέλεσμα παρά στη σχέση τιμής απόδοσης, με την απόδοση να ικανοποιεί την περί ακουστικής αίσθησή μου σε βαθμό που να προκαλεί ευχαρίστηση.
Δεν γνώριζα ότι επιτυγχάνεται τόσο μεγάλη εξέλιξη στους πολυκάναλους και πραγματικά δεν ξέρω αν θα με αφορούσε. Οπωσδήποτε υπάρχει μεγάλη διαβάθμιση στην ποιότητα, όμως ιδιαίτερη σημασία για μένα έχει να προσδιοριστούν τα κριτήρια. Πάντως όταν αντικατέστησα τον ελάχιστα χρησιμοποιημένο (καλό για μένα) δικάναλο YAMAHA RX-797 με ένα σύστημα προ-τελικού audiolab 8000c 8000p δεκαπενταετίας (υποθέτω), η διαφορά που είδα ήταν αισθητά υπέρ του δεύτερου. Βεβαίως θα μου πει κανείς ότι πρόκειται για διαφορετικής κλάσης μηχανήματα, όμως μιλάω με το κριτήριο της παλαιότητας. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρόκειται για την υποκειμενική μου αίσθηση, με περιορισμένη συνάμα εμεπιρία στο είδος.

Εντάξει Λεωνίδα, είναι και τι ψάχνει κανείς ... εγώ πχ. κάνω ένα downgrade στα συστήματα μου για διάφορους λόγους... από την άλλη θα αναβαθμίσω το head -fi σύστημα ... έχω ξεχωριστό δικάναλο σύστημα που πλέον θα εκποιήσω και με ενδιαφέρει ένας πολυκάναλος με άριστη (κατά το δυνατόν) απόδωση στην μουσική, για να καλύψει (και πάλι κατά το δυνατόν) το κενό των προ & / μονομπλοκ τελικών μου ... γι' αυτό έκλεισα ήδη έναν τριετίας Anthem, ο οποίος ίσως δεν δημιουργεί την απόλυτη πολυκάναλη πανδαισία, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικός στην αναπαραγωγή δικάναλου μουσικού προγράμματος ... Γενικότερα τώρα, τα μεταχειρισμένα έχουν ένα κάποιο ρίσκο (που περιορίζεται αρκετά μέσω της προσεκτικής επιλογής) αλλά από την άλλη σε τυχόν μελλοντική αλλαγή θα χάσεις αρκετά λιγότερα χρήματα ... και πάλι είναι θέμα επιλογής....

Σαφέστατα είναι θέμα επιλογής. Απλά το κριτήριο για έναν A/V δεν είναι μόνο η οδήγηση και τα σώματα. Αυτό είναι μια παλιά νοοτροποία που πηγάζει από το Hi-Fi. Ένας πολυκάναλος A/V έχει πολύ περισσότερα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη.
Μια και αναφέρθηκες στον Anthem, εάν δεν ήταν η ισοστάθμισή του, η οδήγησή του δεν θα αρκούσε να να δικαιολογήσει την τιμή του με μόλις 7 κανάλια και μερικά πεπαλαιωμένα dsp και χωρίς καμία άλλη ευκολία. Λέω για τον MRX-710.
Συνεπώς βεβαίως εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας, αλλά μην νομίζει κάποιος ότι παίρνοντας σε καλή τιμή ένα μοντέλο 5νταετίας ότι θα έχει απαραίτητα καλύτερο ήχο από έναν σημερινό A/V που καινούργιος κάνει όσο ο μεταχειρισμένος πρώην ακριβός A/V.
Ο ήχος στους A/V μετριέται σε πολλά πράγματα.

Απάντηση: Re: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Σαφέστατα είναι θέμα επιλογής. Απλά το κριτήριο για έναν A/V δεν είναι μόνο η οδήγηση και τα σώματα. Αυτό είναι μια παλιά νοοτροποία που πηγάζει από το Hi-Fi. Ένας πολυκάναλος A/V έχει πολύ περισσότερα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη.
Μια και αναφέρθηκες στον Anthem, εάν δεν ήταν η ισοστάθμισή του, η οδήγησή του δεν θα αρκούσε να να δικαιολογήσει την τιμή του με μόλις 7 κανάλια και μερικά πεπαλαιωμένα dsp και χωρίς καμία άλλη ευκολία. Λέω για τον MRX-710.
Συνεπώς βεβαίως εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας, αλλά μην νομίζει κάποιος ότι παίρνοντας σε καλή τιμή ένα μοντέλο 5νταετίας ότι θα έχει απαραίτητα καλύτερο ήχο από έναν σημερινό A/V που καινούργιος κάνει όσο ο μεταχειρισμένος πρώην ακριβός A/V.
Ο ήχος στους A/V μετριέται σε πολλά πράγματα.

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μπορείτε να γράψετε πιο αναλυτικά;

Re: Απάντηση: Re: Μεταχειρισμένοι ενισχυτές (;;)

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μπορείτε να γράψετε πιο αναλυτικά;
Περιληπτικά:
SR8002 στην εποχή του πλησίαζε τα δύο χιλιάρικα. Σήμερα αν τον βάλω σε αγγελία ζήτημα να πιάνει το 1/4 της τιμής. Ένας pioneer vsx-924 φτιάχνει καλύτερο overall ηχητικό πεδίο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι καλύτερος σε όλα και κοστίζει τόσο, 1/4 του διχίλιαρου δηλαδή.

Το cirrus logic 4382Α του SR8002 δεν μπορεί να συγκριθεί με το Sabre ES9006 του 924, το DSP chip επίσης, και η ισοστάθμιση μακράν καλύτερη στον 924. Ο SR8002 κερδίζει σε οδήγηση, άντε να βάλω και χροιές σε direct καταστάσεις (που είναι εκτός νοήματος στο Home Cinema). Σκορ 3-1 υπέρ του φτηνού μοντέρνου A/V.

Last edited:
Αν ψαχνεις για av με οσο γινετε καλυτερη προενισχυση (για δικαναλο που θα συνδεθει πανω του), δεν ειναι καλυτερα να πας σε πιο "μεγαλο" μοντελο 2-3ετιας μεταχειρισμενο απο το να παρεις πχ εναν καινουργιο denon x3000?