μετάδοση εικόνας TV, ασύρματα?

gkoul

New member
13 January 2014
16
Καλησπέρα σας

έχω το εξής πρόβλημα, στην περιοχή και σημείο που βρίσκομαι δεν μπορώ να πιάσω ψηφιακή, ένας γείτονας όμως που είναι στα 50/70 μέτρα απόσταση απο εμένα έχι αυτή την δυνατότητα, υπάρχει τρόπος, , να πάρω εικόνα στο ψηφιακής τηλεοπτικής μετάδοσης στο laptop μου μέσω wifi, και με δυνατότητα φυσικά να μπορώ να αλλάζω και κανάλια?

αν όχι ασύρματα, με τι τρόπο ώστε να μην έχω απώλειες στο σήμα (ήδη το σήμα του γείτονα είναι οριακό και σε κάποιες περιπτώσεις πιξελιάζει, αλλά ανεκτό)

θα το εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε έστω και κάποιες κατευθυντήριες συμβουλές

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπερα,
Πριν σου πω μια ιδεα, θα σε ρωτουσα πως γινεται να ειστε στα 50 μετρα και να μην εχεις σημα; Η σωστη και πρακτικη λυση, ειναι να κοιταξεις την εγκατασταση σου: καλωδια, αλλαγη κεραιας. Διαφορετικά, πρεπει να παρεις ενα Slingbox (ισως το PRO-HD που εχει και dvb-T ενσωματομενο tuner) το οποιο θα συνδεθει στο δικτυο του γειτονα σου (οποτε μετα θα του "τρως" το bandwith του ιντερνετ + το ρευμα για το slingbox). Διαφορετικά, εναν υπολογιστη που να δουλευει συνεχεια στο σπιτι του γειτονα σου, μια καρτα τηλεορασης, εναν encoder, μια σκάφη, ενα γουδοχερι, πολλους καφεδες και πολλη υπομονή.

Ευχαριστώ πολύ, μάλλον πρέπει να το ξεχασω

Είμαι πίσω απο ένα βουνό που μου κρύβει την θέα προς Υμηττό, ενώ οι γείτονες είναι σε ένα πιο ψηλό σημείο (πρέπει βέβαια να το κοιτάξω πάλι)

η περιοχή είναι τα δικαστικά μαραθώνα και η λήψη απο Στύρα... για ψηφιακή μετάδοση μιλάνε για Ιούλιο, ό,τι πρέπει για να χάσω το μουντιάλ

Ευχαριστώ πολύ

Αμα δε βαριεσαι ή αν εχεις καποιο προχειρο, βαλε ένα πιατο στις 3.1Ε που ειναι τα ελαφρας κωδικοποιησης, -δωρεαν- της digea. Κανεις δεν εγγυαται ομως πως δε θα αποκτησει πιο βαρυά κωδικοποιηση το Νεριτ, λογω δικαιωματων των αγωνων. Αν παλι δε σε πειραζει να βλεπεις σε υπολογιστη, κατεβαζεις το xbmc, βαζεις το Fusion, μετα το lamda repository και απο εκει το Hellenic Tv. Ξανα ομως, κανεις δεν εγγυαται πως θα παιζει κατα το μουντιαλ.

Ναι αμέ, πως... Θα αλλάξουν κωδικοποίηση λόγο Μουντιάλ....
Άσε ρε Κώστα, εδώ δεν κάνουν αυτά που πρέπει, την κωδικοποίηση θα αλλάξουν????
Όπως το είπες, η καλύτερη λύση είναι η 3.1Ε

Ευχαριστώ πολύ, θα πάω για την δορυφορική λύση (υπάρχει ήδη εγκατάσταση απο παλιό δορυφορικό, νομίζω ΟΤΕ απο προηγούμενο ένοικο)

το streaming δεν γίνεται όχι γιατί με πειράζει ο υπολογιστής (έτσι και αλλιώς είναι πάντα συνδεδεμενος) αλλά δεν υπάρχει DSL πάροχος στα δικαστικά!

θα μιλήσω με τον τεχνικό και θα το προχωρήσω με τον δορυφόρο

Ελα τωρα! Εκλογες ερχονται! Μετα τις εκλογες ολα ειναι καλυτερα και όλα θα δουλευουν ρολοι! :ADFADF1: