Μεταφερόμενη μουσική

26 June 2006
174
Αθήνα
Λοιπόν παιδιά πάμε άλλη μια φορά.
01. Σκληρό δισκο με πολλά mp3 και flac έχουμε
02. και laptop έχουμε.
Ηχεία monitor θα πάρουμε (Fostex PM0.4 η Tascam VL-A5).
Tι άλλο χρειαζομαι για να ακούσω μουσική ;

Αν έχω καταλάβει καλά στην 1η περίπτωση μου χρειάζεται ένα WD media player και μια μικρή οθόνη (πχ 7"). Τα ηχεία που θα συνδεθούν στο WD ;

Για τη 2η περίπτωση θέλω μια usb η firewire soundcard, όπως η Behringer, Musiland, Prodigy Cube. Απο firewire δεν ξέρω καμμία σε κόστος γύρω στα 100 ευρώ, οπότε οι προτάσεις καλοδεχούμενες. Μήπως μου κάνει και σ'αυτή τη περίπτωση το WD media player ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Κωστής

Re: Μεαφερόμενη μουσική

Αν υπάρχει λαπτοπ δεν υπάρχει λόγος να πας σε μεδια πλειερ ειδικά για αναπαραγωγή μουσικής. Εάν θες και πηγή βίντεο τότε σίγουρα είναι καλυτέρα με μιντια πλειερ.
Δεδομένου του pc λοιπόν θες απλά μια κάρτα ήχου για να πάρεις το 100%. Και εάν δεν πάρεις και μιντια πλειερ με τηλεορασιτσα ρίξε τα λεφτά σε μια καλύτερη κάρτα ήχου πχ την emu 0404 που έχει τα πάντα από εισόδους – εξόδους και είναι και 24/192.
τουλάχιστον σαν πηγή ήχου αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις(με μια μικρή βελτίωση της 0404)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Μεαφερόμενη μουσική

Αν υπάρχει λαπτοπ δεν υπάρχει λόγος να πας σε μεδια πλειερ ειδικά για αναπαραγωγή μουσικής. Εάν θες και πηγή βίντεο τότε σίγουρα είναι καλυτέρα με μιντια πλειερ.
Δεδομένου του pc λοιπόν θες απλά μια κάρτα ήχου για να πάρεις το 100%. Και εάν δεν πάρεις και μιντια πλειερ με τηλεορασιτσα ρίξε τα λεφτά σε μια καλύτερη κάρτα ήχου πχ την emu 0404 που έχει τα πάντα από εισόδους – εξόδους και είναι και 24/192.
τουλάχιστον σαν πηγή ήχου αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις(με μια μικρή βελτίωση της 0404)

kontr σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ο λόγος που ψάχνω λύση ανεξάρτητη απο το laptop είναι γιατί την ώρα που θα θελήσω να ακούσω μουσική, κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας μπορεί να κάνει κάποια άλλη εργασία στον υπολογιστή.

Re: Μεαφερόμενη μουσική

Τότε μπορείς κάλλιστα να πας σε κάποιο media player. Απλώς απέφευγε το wd αφού δεν παίζει τα πάντα(ή τουλάχιστον δεν τα βγάζει στην ψηφιακή του έξοδο).
Καλυτέρα δώσε κάτι παραπάνω για κανένα ιγκρειτ ή ραιντσονικ.
Η ποιότητα είναι ακριβώς ίδια με του pc(αν και εδώ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες άρα πες ότι είναι ένα σκαλάκι κάτω) και έχει και έξοδο, ειδικά το δεύτερο, spdif coaxial άρα μπορείς να κουμπώσεις όποιο dac θέλεις. Το αποτέλεσμα έχει διαπιστωθεί ότι είναι καλύτερο και από το καλύτερο cd money can buy (εντάξει ίσως υπερβάλω….αλλά ελάχιστα).
Άσε που με κανα 50 ευρώ παίρνεις ένα dac από Κίνα ,αυτό που λέει και ο λαμπιζατορ στο site του και ποιος σε πιάνει….

Απάντηση: Re: Μεαφερόμενη μουσική

Τότε μπορείς κάλλιστα να πας σε κάποιο media player. Απλώς απέφευγε το wd αφού δεν παίζει τα πάντα(ή τουλάχιστον δεν τα βγάζει στην ψηφιακή του έξοδο).
Καλυτέρα δώσε κάτι παραπάνω για κανένα ιγκρειτ ή ραιντσονικ.
Η ποιότητα είναι ακριβώς ίδια με του pc(αν και εδώ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες άρα πες ότι είναι ένα σκαλάκι κάτω) και έχει και έξοδο, ειδικά το δεύτερο, spdif coaxial άρα μπορείς να κουμπώσεις όποιο dac θέλεις. Το αποτέλεσμα έχει διαπιστωθεί ότι είναι καλύτερο και από το καλύτερο cd money can buy (εντάξει ίσως υπερβάλω….αλλά ελάχιστα).
Άσε που με κανα 50 ευρώ παίρνεις ένα dac από Κίνα ,αυτό που λέει και ο λαμπιζατορ στο site του και ποιος σε πιάνει….

kontr ευχαριστώ για την απάντηση.
Το Raidsonic IB-MP309HW-B Network Media Player (FULL HD) μου αρέσει πολύ, αν και δεν είναι φτηνό σαν το E-Great 34.
Λοιπόν ας πούμε οτι τελικά πάω στο Raidsonic, με μία 7" οθόνη, ο δίσκος με τα mp3 και τα Flac υπάρχει, ηχεία τα Fostex PM0.4 η Tascam VL-A4.
Τι άλλο χρειάζομαι για να ολοκληροθεί το πακέτο ;

Και εγώ το 309 πείρα μετά από πολύ ψάξιμο.
Λάβε υπόψη σου ότι τα αλλά δεν φοράνε εσωτερικό σκληρό και δεν έχουν και ομοαξονική. Άσε που και σαν κατασκευή είναι καλύτερο. και βγάζει μέχρι 24/192 από την ψηφιακή.

Για αρχή δεν θες τίποτε άλλο αφού και από την δική του έξοδο είναι αξιοπρεπές. Αργότερα και αν θες να το τραβήξεις πολύ βάζεις ένα dac της αρεσκείας σου και αυτό είναι όλο. Εγώ έχω αλλάξει κάποια πράγματα στην αναλογική του (είχε 2 smd πυκνωτές σε σειρά με το σήμα και έβαλα ένα wima) και παίζει καλά και από την δικιά του.
το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα έχεις φτιάξει τέτοιο σύστημα που δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου .
Άσε την ευκολία με το midia player να το πας παντού.