Μεταφορά από βιντεοκασέτα σε pc με τις λιγότερες απώλειες

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας,

με τα πολλά κατάφερα να συνδέσω το βιντεο στο tv-tuner και ξεκίνησα να μεταφέρω τις αναλογικές κασέτες μου που είχα τραβήξει από τη βιντεοκάμερα.
Πλην όμως, η ποιότητα στην εικόνα δε με ικανοποιεί καθόλου (το tv-tuner μου δεν είναι και ό,τι καλύτερο ...).
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο tv-tuner ή κάποια κάρτα που να μπορεί να κάνει τη μετατροπή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο. Θα προτιμούσα να το έχετε δοκιμάσει.

Ευχαριστώ

Όταν είχα περάσει τις δικές μου αναλογικές παλαιότερα, είχα χρησιμοποιήσει τον εσωτερικό μετατροπέα μιας Sony DCR-PC109E με άριστα αποτελέσματα... Αν έχεις καμμιά miniDV ή Digital8 με αυτή τη δυνατότητα, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, φίλε nikS68.

Απάντηση: Re: Μεταφορά από βιντεοκασέτα σε pc με τις λιγότερες απώλειες

Δυστυχώς δεν έχω, φίλε JL_?...
Όταν λες όμως Άριστα, τι εννοείς?
Αν είναι, να ψάξω να βρω

Όταν λέω άριστα, εννοώ πως το υλικό VHS περνούσε χωρίς απώλειες στο PC...

Πριν συνεχίσω όμως, να σε ρωτήσω το εξής:

Είσαι διατεθιμένος να ασχοληθείς με μοντάζ, επεξεργασία, authoring, ή απλώς θέλεις να περάσεις εύκολα και γρήγορα τις VHS σου σε DVD, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα;

Αυτά που λες θα τα κάνω με κάποιο πρόγραμμα αφού τα περάσω στο σκληρό.
Δεν έχω βέβαια στο μυαλό μου τίποτα το φοβερό.
Κόψιμο κάποιων καρέ ή κανένας υπότιτλος όπου χρειάζεται.
Δεν ξέρω αν μπορώ να βελτιώσω την εικόνα μετά.
Αν ναι, είμαι διατεθιμένος να δοκιμάσω.

Εγώ είχα χρησιμοποιήσει Premiere για μοντάζ και διορθώσεις πάσης φύσεως και το Encore DVD για το authoring.

Και τα δύο είναι προχωρημένα προγράμματα και θέλουν κάποιες γνώσεις για να τα δουλέψεις, σε δυνατότητες βέβαια σου δίνουν πρακτικά τα πάντα...

Από την άλλη, στην πορεία διαπίστωσα πως μερικά DVD-Recorders κάνουν εξαιρετική δουλειά με τα VHS, οπότε για κάποιον που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις ή χρόνο, ίσως να είναι η ενδεδειγμένη λύση...

Και με τους δύο τρόπους, μπορείς να πετύχεις βελτιωμένη εικόνα στο τέλος, σε σχέση με το πρωτότυπο. Με τον πρώτο τρόπο χρειάζονται μεράκι, χρόνος και γνώσεις, με τον δεύτερο, απλώς να έχεις την κατάλληλη συσκευή.

Ούτως ή άλλως από το tv-tuner μου δεν είμαι ευχαριστημένος, περισσότερο σε επίπεδο software που το συνοδεύει και σκέφτομαι να αγοράσω ένα άλλο.
Αυτή τη φορά θέλω να μετατρέπει και το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό όμως εμφανώς καλύτερα από το προηγούμενο. Οπότε, θα το ψάξω κάπως έτσι.
Πάντως, θα το κοιτάξω σε έναν γνωστό που έχει consumer dvd-recorder μήπως και με ικανοποεί το αποτέλεσμα.
Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.:a0210: