μεταφορά αρχειων από κατεβαστήρι σε HTPC

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
γεια σας παιδιά, θα ήθελα την βοήθειά σας.Επειδή εδώ και καιρό έχω ενα νετμπουκ για κατεβαστήρι έχω μαζεψει καμια 200 Gb σε ταινιές κτλ και θέλω να τα μεταφέρω στους σκληρους του HTPC που έφτιαξα.Με usb stick κτλ που προσπάθησα κατάλαβα πως θα μου βγει η πίστη με διπλά copy paste, αργες ταχύτητες.Ποια είναι η καλύτερη λύση για μεταφορα μεγάλου ογκου δεδομένων?
Θα χρειαστούν ρυθμίσεις τα windows 7?φανταζομαι κάτι σε lan αλλα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ...ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αν μιλάμε για νετμπουκ, το 99% αυτών έχει απλό ethernet, οπότε η αντιγραφή και μέσω δικτύου θα είναι αργή. Αλλά μπορείς να το βάλεις να αντιγράφει δικτυακά και να το αφήσεις... ώρες... μέρες...

... για να πω την αλήθεια, αν βιαζόμουν θα το άνοιγα και θα έβγαζα τον δίσκο του τον οποίο θα σύνδεα προσωρινά στο πισί... Αν φυσικά αυτός ήταν sata (που λογικά είναι, γιατί αν μιλάς για 200+ GB αποκλείεται να είναι κάτι εξειδικευμένοι SSD που έχουν κάποια νετμπουκς...)

Νομίζω για να αποφύγει το κατσαβίδιασμα, ένας γρήγορος εξωτερικός USB 3,5" σκληρός (πχ Seagate Freeagent), είναι η πιό "γρήγορη" λύση. Ελπίζω το νετμπούκ να είναι USB 2.0

Θα συμφωνούσα περισσότερο με τη λύση του φίλου lykman (η λύση του YannisA είναι επίσης ολόσωστη)
Υπολόγισε ότι για 200GB θα χρειαστούν περίπου 6:40 ώρες με ακρίβεια +-10 λεπτών. (Εμπειρικός υπολογισμός και όχι θεωρητικός, βασισμένος σε Samba που κατά 90%+ θα χρησιμοποιήσεις)

Eγω απο εξωτερικο σκληρο, σε εσωτερικο μετεφερα 175 gb ταινιες σε 1 ωρα και 20 λεπτα, με συνδεση usb.

με εξωτερικο φορητο σκληρό που έχω, ειναι και 5 χρονων, εχει πολυ χαμηλό ρυθμό 8-9 Mb, με ethernet τι ρυθμισεις πρέπει να κάνω? αυτό samba τι ειναι? μπήκα στην official σελιδα αλλα δεν καταλαβα και πολλα...

για το δίκτυο όλα στο auto να τα αφήσεις παντού, αυτό θα πρέπει να παίξει... δλδ βάζεις τα καλώδια και είσαι ΟΚ. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις, είναι να κάνεις share τον δίσκο ώστε να τον "βλέπεις" από το άλλο μηχάνημα. Ανάλογα σε ποιο μηχανάκι θα κάτσεις για να τρέξεις την διαδικασία της αντιγραφής, πρέπει να έχεις κάνει share τον δίσκο του άλλου μηχανήματος.

εντιτ: αφού μιλάς για 7άρια, αν έχουν και τα δύο μηχανήματα 7άρια, πιθανόν αν ορίσεις homegroup να βλέπονται απευθείας.. κάτι είχα δει στα δικά μου, αλλά δεν δοκίμασα περισσότερα. Το λέω μήπως έτσι είναι πιο εύκολο και ευθύ σαν διαδικασία, αν το έχει δοκιμάσει κάποιος ας το γράψει

Last edited:
θα δοκιμασω αυτά που εγραψες και θα ποστάρω.σε ευχαριστώ πολυ!

Στο σπίτι έχω XP Pro, Vista Home και Win7 Ultimate. Ολα στο ίδιο workgroup για να βλέπονται μεταξύ τους.
Για την αντιγραφή μ'εσω δικτύου, παίζει ρόλο και η δυναμικότητα του 'server' αλλά και του 'client'.
Σ' εμένα, όλα τα Pc είναι Intel C2D > 2,8 GHz και το Network Utilization στον Task Manager σε τέτοιες αντιγραφές αρχείων, παίζει 85% - 90% (του 100 Mbps).

Απάντηση: Re: μεταφορά αρχειων από κατεβαστήρι σε HTPC

Στο σπίτι έχω XP Pro, Vista Home και Win7 Ultimate. Ολα στο ίδιο workgroup για να βλέπονται μεταξύ τους.
Για την αντιγραφή μ'εσω δικτύου, παίζει ρόλο και η δυναμικότητα του 'server' αλλά και του 'client'.
Σ' εμένα, όλα τα Pc είναι Intel C2D > 2,8 GHz και το Network Utilization στον Task Manager σε τέτοιες αντιγραφές αρχείων, παίζει 85% - 90% (του 100 Mbps).

Εγώ (και πολλοί ακόμα) έχω χιλιάρι δίκτυο με ΑΤΟΜ για κατεβαστήρι / file server... Και δεν αγχώνεται καθόλου... Πιο πολύ ο δίσκος ζορίζεται (green, 5400rpm, όχι και ιδιαίτερα γρήγορος) παρά το cpu...

Re: Απάντηση: Re: μεταφορά αρχειων από κατεβαστήρι σε HTPC

Εγώ (και πολλοί ακόμα) έχω χιλιάρι δίκτυο με ΑΤΟΜ για κατεβαστήρι / file server... Και δεν αγχώνεται καθόλου... Πιο πολύ ο δίσκος ζορίζεται (green, 5400rpm, όχι και ιδιαίτερα γρήγορος) παρά το cpu...

Κανένα νούμερο στην αντιγραφή?

Last edited: