Μεταφορά δορυφορικής κεραίας και επανεγκατάσταση

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Καλησπέρα σας,

Μετά από μετακόμιση ήρθε η ώρα να μπει και το πιάτο της OteTV. Το έβγαλα από το παλιό σπίτι απλά ξεβιδώνοντας το από την ταράτσα και το μετέφερα προσεκτικά στο νέο σπίτι (2km απόσταση).

Αν βρω τον νότο λέτε να πιάσει σήμα & να μην χρειαστεί επαναρύθμηση με πεδιόμετρο;

Απάντηση: Μεταφορά δορυφορικής κεραίας - Επανεγκατάσταση

Δεν αρκεί να βρεις το νότο, πρέπει και να στοχεύσεις και στον κατάλληλο δορυφόρο. Οπωσδήποτε θα χρειαστείς satfinder και ακόμα καλύτερα δορυφορικό δέκτη και TV στην ταράτσα.

Re: Μεταφορά δορυφορικής κεραίας - Επανεγκατάσταση

satfinder υπάρχει απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να στοχεύσω στις 9Ε . Απλά λέω ότι λογικά δεν θα χρειάζεται διόρθωση η ανύψωση ή το lnb. Αν είναι να τον βρω μόνο με δεξιά - αριστερά να κάνω την προσπάθεια. Παλιότερα είχα προσπαθήσει με satfinder από την αρχή αλλά μάλλον έβρισκα άλλο δορυφόρο & τελικά φώναξα τεχνικό.

Αφου δεν πειραξες την ανυψωση τοτε φτανει το δεξια-αριστερα. Καλο ειναι να εχεις δεκτη και tv στη ταρατσα γιατι το satfinder χτυπα οπου βρισκει σημα και πρεπει να επαληθευεις ποιον δορυφορο επιασες.
Πας στο dishpointer, βρισκεις την ταρατσα σου, βαζεις ως δορυφοροτον 9Ε,και βρισκεις που θα σημαδευσεις. Αν εχεις πυξιδα περιπου στο 200.
Αν τελικα πας με το satfinder οταν θα πιανεις σημα θα κατεβαινεις στο δεκτη θα βαζεις συχνοτητες, θα κατεβαζεις καναλια και θα βλεπεις που ανηκουν. Μετα αναλογως θα στριβεις δεξια-αριστερα

Πήρες και τη βάση μαζί; Αν ναι, πετάξου μέχρι το παλιό σπιτι με μια πυξίδα, πάρε μια μέτρηση πού κοιτούσε εκεί που ήταν τοποθετημένη και τοποθέτησέ την έτσι ακριβώς στο καινούριο..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα το δοκιμάσω σήμερα το απόγευμα. Ναι έχω πάρει και τη βάση μαζί. Το έβγαλα προσεκτικά όπως ήταν το πιάτο. Σήμερα που θα πάρω καλώδιο θα ζητήσω και μια πυξίδα για βοήθεια.
Μια ερώτηση ακόμα. Έχω 2 εναλλακτικά σημεία για να το τοποθετήσω. Στο ένα με εύκολη πρόσβαση υπάρχει ένα ψηλότερο κτήριο κατά 2-3 μέτρα περίπου 20 μέτρα μπροστά. Θα έχει πρόβλημα λέτε;

Τελικά όλα πήγαν ευκολότερα από ότι περίμενα! Πυξίδα, δέκτης & tv στην ταράτσα & με την 2η προσπάθεια σήμα 255 ποιότητα 100%!!! Το έβαλα γύρω στις 202 μοίρες μαζί με την βάση, ένα ελαφρό γύρισμα προς τα δεξιά & όλα ΟΚ.