Μεταφορά Δορυφορικού και επίγειου σήματος από το ίδιο καλώδιο?

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους...
Δυστυχώς σε κάποιο υπερκείμενο όροφο έγινε ζημιά στο καλώδιο της κεντρικής κεραίας που κατεβαίνει στο σαλόνι μου και πρακτικά δε βγάζω άκρη με τους συγκάτοικους στην πολυκατοικία. Έχω ήδη ένα καλώδιο που έχω συνδέσει το πιάτο μου με δύο LNB και φθάνει στο ίδιο σημείο του σαλονιού. Αν ρίξω και το σήμα της κεραίας στο ίδιο καλώδιο και το διακλαδώσω πριν το δορυφορικό δέκτη προκειμένου να δώσω στο RF της τηλεόρασης, λέτε να έχω πρόβλημα? Απλά αν το έχει κάνει κανείς η αν ξέρει κάποιος ότι είναι τελείως απίθανο για να μην το δοκιμάσω καν...
Ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Απλως θα χρειαστεις 2 διακοπτακια.
Εναν 1) multiplexer και εναν 2) demultiplexer. Πανω θα βαλεις τον πρωτο και σε αυτον θα συνδεσεις το καλωδιο που βγαινει απο το διακοπτη diseq που εχεις και το καλωδιο απο την επιγεια. Απο τον πρωτο διακοπτη μετα θα φυγει το καλωδιο για το σαλονι σου. Και κατω στο σαλονι θα βαλεις τον δευτερο πανω στον οποιο θα συνδεσεις το κεντρικο καλωδιο που κατεβαινει κατω και απο αυτον θα πας ενα καλωδιο στον δορυφορικο σου δεκτη και ενα καλωδιο στην τηλεοραση.

Προφανώς εννοείς την φθηνή λύση που ακούει στο όνομα combiner. Κόστος μόλις 6 (περίπου). Συνεργάζεται απρόσκοπτα με διοακόπτες Diseqc 1.0, 2.0 και 1.1
Μεταφέρει επίγειο και δορυφορικό σήμα με ένα καλώδιο το οποίο μπορεί να καταλήγει σε ένα ακόμα combiner ή σε πρίζα TV-Sat.

Η εύκολη και φθηνή λύση. Χρησιμοποιώ δύο ζεύγη της Digiality στην εγκατάσταση μου μαζί με τρεις 4πλούς διακόπτες Diseqc 2.0 και έναν διακόπτη 1.1
Προχώρα άφοβα!

Re: Απάντηση: Μεταφορά Δορυφορικού και επίγειου σήματος από το ίδιο καλώδιο?

Μεταφέρει επίγειο και δορυφορικό σήμα με ένα καλώδιο το οποίο μπορεί να καταλήγει σε ένα ακόμα combiner ή σε πρίζα TV-Sat.

Σε ένα ακόμα combiner???

δηλαδή μπορείς να το "ξανα"- διαχωρίσεις?
πετυχαίνοντας τι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεταφορά Δορυφορικού και επίγειου σήματος από το ίδιο καλώδιο

Σε ένα ακόμα combiner???

δηλαδή μπορείς να το "ξανα"- διαχωρίσεις?
πετυχαίνοντας τι?
Διαχωρίζεις το δορυφορικό απο το επίγειο σήμα για να το στείλεις στις αντίστοιχες συσκευές. Λειτουργεί ως in & out.

Παιδιά καλησπέρα και συγνώμη για την κάπως άσχετη παρέμβαση-ερώτηση που ακολουθεί.

Σε κάποιο προηγούμενο tread είχε αναφερθεί κάποιος σε ένα πλακέ καλώδιο για μεταφορά σήματος TV -SAT. Μήπως και θυμάστε κάτι για αυτό (μάρκα, μαγαζί για την αγορά του κτλ.) διότι θα ήθελα να προμηθευτώ γύρω στα 3 μέτρα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν τέτοια καλώδια αλλά έχουν μέγιστο μήκος 25 cm.

Ευχαριστώ πολύ

Παιδιά καλησπέρα και συγνώμη για την κάπως άσχετη παρέμβαση-ερώτηση που ακολουθεί.

Σε κάποιο προηγούμενο tread είχε αναφερθεί κάποιος σε ένα πλακέ καλώδιο για μεταφορά σήματος TV -SAT. Μήπως και θυμάστε κάτι για αυτό (μάρκα, μαγαζί για την αγορά του κτλ.) διότι θα ήθελα να προμηθευτώ γύρω στα 3 μέτρα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν τέτοια καλώδια αλλά έχουν μέγιστο μήκος 25 cm.

Ευχαριστώ πολύ

To καλώδιο αυτό οπ'οτι ξερω κυκλοφορεί σε μικρές διαστάσεις γιατι χρησιμοποιείται κυρίως για να περάσεις ένα καλώδιο απο μια πορτα ή ένα παράθυρο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τρύπα στο τοίχο. Εσύ για τι χρήση το θέλεις ωστε να χρειάζεσαι 3 μέτρα??

Πρέπει το καλώδιο να μπορεί να περάσει πίσω από ένα σταθερό αντικείμενο (χώρος περίπου 4 με 5 χιλιοστά) για να φτάσει από την πρίζα στην τηλεόραση, αλλιώς θα φαίνεται στον χώρο.

Πρέπει το καλώδιο να μπορεί να περάσει πίσω από ένα σταθερό αντικείμενο (χώρος περίπου 4 με 5 χιλιοστά) για να φτάσει από την πρίζα στην τηλεόραση, αλλιώς θα φαίνεται στον χώρο.

Χμ.. κατάλαβα αλλα άν και στο χώρο λόγω επαγγέλματος δεν έχω δεί σε προμηθευτές μου να κυκλοφορεί τέτοιο καλώδιο πχ σε κουλούρα .Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιούσες όχι το flat αλλα κανονικό coaxial 75άρι αλλα το λεπτο που είναι 3 χιλιοστά περίπου...

Ευχαριστώ:cool4:
Θα το δοκιμάσω.
Γνωρίζεις εάν μπορώ εύκολα να το προμηθευτώ από τα αντίστοιχα μαγαζιά,ή, θα πρέπει να ψάξω κάπου συγκεκριμένα?

Ευχαριστώ:cool4:
Θα το δοκιμάσω.
Γνωρίζεις εάν μπορώ εύκολα να το προμηθευτώ από τα αντίστοιχα μαγαζιά,ή, θα πρέπει να ψάξω κάπου συγκεκριμένα?

Λογικά όλα τα μαγαζιά ηλεκτρονικών έχουν τουλάχιστον έτοιμα των 1,5μ , 3μ, 5μ.Τώρα αν είναι μόνο για ΤV δεν θα χρειαστείς κατι άλλο αν όμως είναι για δορυφορικό σήμα πρέπει να του πεις να σου περάσουν και τα αντίστοιχα F-φις ή άν δεν έχουν,αντάπτορες απο RF σε F.