Μεταφορά HD video σε DVD

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Συγγνώμη αν έχει ξαναερωτηθεί, αλλά έχω κάποια ΗD video στο PC μου (NBA και τέτοια) και θέλω να τα δω στην HD τηλεόραση μου. Γίνεται να τα μετατρέψω σε .VOB και να τα γράψω σε DVD???Δεν με πειράζει αν θα κρατάει μόνο 20 λεπτα. Έχω δοκιμάσει το Pinnacle αλλά ζητάει άδεια...Κάποια ποιό οικονομική λύση??????:BDBDG54:

Συγγνώμη αν έχει ξαναερωτηθεί, αλλά έχω κάποια ΗD video στο PC μου (NBA και τέτοια) και θέλω να τα δω στην HD τηλεόραση μου. Γίνεται να τα μετατρέψω σε .VOB και να τα γράψω σε DVD???Δεν με πειράζει αν θα κρατάει μόνο 20 λεπτα. Έχω δοκιμάσει το Pinnacle αλλά ζητάει άδεια...Κάποια ποιό οικονομική λύση??????:BDBDG54:

αμα μετατρεψεις τα ΗD video που εχεις σε .vob για να τα γραψεις και να τα δεις σε dvd τοτε δεν θα ειναι HD επειδη η αναλυση τους θα εχει γινει downscale κατα την μετατροπη.

συνδεσε το pc σου με την tv σου αν θες να τα δεις ΗD !

παντως αν δεν σε νοιαζει οτι δεν θα εχουν hd αναλυση μετα την μετατροπη, βεβαιως και γινεται να τα κανεις με το nero!

Last edited:
Νομίζω ότι τα HD DVD έχουν πρόβλεψη για αυτό. Δηλαδή να κάνεις author DVD σαν να ήταν HD DVD, ώστε τα αντίστοιχα player να το αναγνωρίζουν ως τέτοιο. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος;

και να βγαζουν δηλαδη την ''σωστη'' hd αναλυση παιζοντας τα dvd αυτα?
πρωτη φορα το ακουω!αμα ισχυει θα ειναι καλο!!

Re: Απάντηση: Μεταφορά HD video σε DVD

Νομίζω ότι τα HD DVD έχουν πρόβλεψη για αυτό. Δηλαδή να κάνεις author DVD σαν να ήταν HD DVD, ώστε τα αντίστοιχα player να το αναγνωρίζουν ως τέτοιο. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος;

Επιβεβαιώνω. Οχι οτι είναι και το ευκολότερο αλλά γίνεται. Το Nero νομίζω το υποστηρίζει.
Freeware-shareware εφαρμογή που να κάνει τέτοιο authoring δεν ξέρω.

Για αναπαραγωγή HD αρχείων απο DVD player : μόνο με κάποια εξειδικευμένα DVD PLAYER που υποστηρίζουν HD αναλύσεις σε φορματ Divx.

και να βγαζουν δηλαδη την ''σωστη'' hd αναλυση παιζοντας τα dvd αυτα?
πρωτη φορα το ακουω!αμα ισχυει θα ειναι καλο!!

Ναί. Είναι σαν να έχεις HD-DVD μικρής χωρητικότητας. Υποστηρίζουν ότι και τα κανονικά HD-DVD δισκάκια απο άποψη αναλύσεων και peak bitrate. Aπλώς το μέσο bitrate θα πρέπει να είναι ανάλογα χαμηλό ώστε να χωρέσει το υλικό μας στα 4,5GB(sl)/9,0GB(dl).

Το reencoding σε φορματ avc/vc1/mpeg-2 συμβατό με hd-dvd είναι υποχρεωτικό. Και επειδή το μεν mpeg-2 είναι αναποτελεσματικό το δε vc-1 δεν υποστηρίζεται απο ελεύθερες ή "ελεύθερες" εφαρμογές το acv είναι μονόδρομος. Ούτως ή άλλως είναι το καλύτερο για τέτοια δουλειά.
Με μέσο bitrate 6Mbps και peak bitrate "στο Θεό" μπορείς να έχεις πολύ καλα αποτελέσματα σε ανάλυση 1080 και άριστα σε ανάλυση 720 και με διάρκεια 1,5/3,0 ώρες στα 4,5Gb/9,0Gb

χμμ!! ωραια ακουγονται αυτα και λογικα!!!θα κανω ενα σχετικο search!
ορεξη να εχουμε να παιζουμε!!:smile:

Για το pinnacle που ανέφερα είχα διαβάσει στο PC Magazine οτι με ένα Patch και μία άδεια μπορείς να γράψεις hd σε DVD αλλά μόνο 20 λεπτα (μονής στρώσης)...

@ pap-x

H διάρκεια που θα έχει ένα ΓΕΜΑΤΟ DVD SL/DL εξαρτάται από το μέσο bitrate του περιεχομένου (εικόνα+ηχος+υπότιτλοι+εξτρα) το οποίο στη περίπτωση του HD-DVD μπορεί να είναι έως και 30Μbps (όσο και το peak) δηλ. η ελάχιστη διάρκεια μπορεί να είναι 18/36 λεπτα (SL/DL). Πρακτικά επειδή όλα τα φορματ συμπίεσης video παράγουν μεταβλητο bitrate το μέσο bitrate ακόμα και όταν οι απαιτήσεις ποιότητας είναι μεγάλες προκύπτει αρκετά χαμηλοτερο απο το peak π.χ 25Mbps αντι για 30.

Υ.Γ. Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Εγραψα (βιαστικά) σε προηγούμενο μήνυμα σαν ενδεικτικά καλό bitrate τα 6Mbps επειδή είναι κοινή πρακτική στα *.mkv που όλοι έχουμε κατεβάσει και έχουν συνήθως καλή ποιότητα. Εξυπακούεται ότι γιά κάποιον που ενδιαφέρεται πρωτίστως για άριστη ποιότητα video τα 6Mbps δεν επαρκούν.