Μεταφορά σήματος δορυφορικού δέκτη σε PC

stavrosskg

New member
15 July 2012
5
Καλημέρα
Θα ήθελα να μεταφέρω το σήμα του δορυφορικού δέκτη στο P/C μου, ώστε να μπορώ να βλέπω τα κανάλια από την οθόνη του υπολογιστή.
Μήπως μπορείτε να μου πείτε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση σας.

Απάντηση: Μεταφορά σήματος δορυφορικού δέκτη σε P/C.

Τι δέκτη έχεις; Αν είναι linux με Enigma2 μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μεταφορά με streaming (μέσω του web interface του δέκτη), και έτσι θα μπορείς να παρακολουθείς τα προγράμματα μέσω του VLC.

Re: Μεταφορά σήματος δορυφορικού δέκτη σε P/C.

Ο δέκτης είναι EDITION argus pingulux plus, που έχει προεγκατεστημένο το λειτουργικό ENIGMA 2.
Aν θέλεις επειδή δεν είμαι γνώστης , να με κατευθύνεις όσο πιο απλά και αναλυτικά μπορείς.

Απάντηση: Μεταφορά σήματος δορυφορικού δέκτη σε P/C.

Δεν ξέρω αν έχει προεγκατεστημένο web interface, ας υποθέσουμε ότι έχει. Δώσε στον browser τη διεύθυνση του δέκτη (πχ 192.168.1.10 ), και θα ανοίξει το webinterface που πιθανότατα είναι το Open Webif (ίσως να χρειαστεί user / password, συνήθως είναι root / dreambox, αν είναι διαφορετικά πρέπει να τα βρεις ανάλογα με το image που έχεις). Εκεί θα βρεις μία λίστα με μπουκέτα από αγαπημένα, provider, δορυφόρους, κλπ. Επιλέγεις ένα από αυτά, ψάχνεις το κανάλι που σε ενδιαφέρει, και πατάς το κουμπάκι με τη μικρή οθόνη τέρμα δεξιά από το όνομα του καναλιού. Αν έχεις το VLC στον υπολογιστή θα ξεκινήσει το streaming σε αυτό...