Μεταφορά της γραμμής στη vivodi χωρίς την έγκρισή μου..

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Στις 22-23/12 δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τη vivodi και επειδή νομίσαμε οτι πρόκειται για μια προσφορά (όπως εκείνοι είπαν) από τον ΟΤΕ συμφωνήσαμε.
Δεν μίλησαν για μεταφορά σε άλλο πάροχο.
Μετά από 10 λεπτά όταν έμαθα τι είχε γίνει και διαβάζοντας διάφορα site τους παίρνω τηλέφωνο και ζήτησα με απειλητικό τρόπο να μην μεταφέρουν τη γραμμή μου, δεν με ενδιαφέρει η προσφορά τους, και οτι αν το κάνουν θα κινηθώ νομικά εναντίων τους.
Τελικά πριν από λίγο μου έστειλαν χαρτί οτι η γραμμή μου μεταφέρθηκε.
Μου έστειλαν και μια φόρμα (δήλωση υπαναχώρησης) να τη συμπληρώσω και να τους τη στείλω σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω πίσω στον ΟΤΕ μέσα σε 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ από την ίδια στιγμή επειδή υποψιάστηκα οτι αυτοί ίσως να προχωρούσαν στη μεταφορά πήρα τηλ. στον ΟΤΕ τους περιγράφω όλη την ιστορία και τους λέω (μην επιτρέψετε σε κανέναν να μεταφέρει τη γραμμή μου).
Μου λένε οτι δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε.
Καλά τους λέω ξέφραγο αμπέλι είναι;
Τέλος πάντων.

Σήμερα πήρα τηλ. πάλι στον ΟΤΕ και τους ζητάω να επιστρέψει η γραμμή πίσω, αφού η γραμμή μεταφέρθηκε χωρίς την έγκρισή μου και μου είπαν οτι δεν γίνεται να επιστρέψω πίσω στον ΟΤΕ αν δεν το επιτρέψει η vivodi πριν περάσουν 2 μήνες.
Δηλαδή αν θέλουν αυτοί μπορούν με το ζόρι να κρατούν τη γραμμή για 2 μήνες.
Τι γίνεται ρε παιδιά;
Αν στείλω τη δήλωση υπαναχώρησης ποιός μου λέει εμένα οτι δεν θα την πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων μόλις την πάρουν;

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα, αυτοί στη vivodi τις γραμμές του ΟΤΕ δεν χρησιμοποιούν;
Πως το επιτρέπει ο ΟΤΕ αυτό το πράγμα να τους παίρνουν με το ζόρι τους πελάτες στις δικές τους γραμμές;

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω.
Αυτό το νταβατζιλίκι δεν μπορώ να το ανεχθώ με τίποτα έστω και αν οι υπηρεσίες που παρέχει η vivodi είναι φθηνότερες(λέμε τώρα).

Η vivodi θα μου χρεώσει και internet;
Πως γίνονται αυτά τα πράγματα;

Όσο για τα τηλέφωνα δεν θα κάνω ούτε ένα μέχρι να επιστρέψει η γραμμή μου στον OΤΕ και αν μου στείλουν λογαριασμό να πληρώσω θα τους .....

Να πας σε δικηγόρο και να στείλεις ένα εξόδικο. Καλά πως έγινε αυτό. Χωρίς την άδειά σου?

Και τώρα θα πρέπει να πληρώσεις και τα τέλη σύνδεσης στον ΟΤΕ.

Παράξενα πράγματα... Οι εταιρείες κάνουν μεταφορές γραμμής τηλεφωνικά, αλλά σου στέλνουν και χαρτιά για να υπογράψεις πριν το κάνουν. Κάτι δεν πάει καλά....:hmmmm2:

Last edited:
βέβαια εάν η τηλεφωνική σας συνομιλία έχει καταγραφεί, και από αυτή προκύπτει οτι συμφώνησες με την μεταφορά (άσχετα εάν δεν είχες καταλάβει) τότε είναι ζόρικα .

Re: Απάντηση: Μεταφορά της γραμμής στη vivodi χωρίς την έγκρισή μου..

Τι θα κερδίσω με το εξώδικο;
Και πόσο θα μου στοιχίσει;

Βασικά το εξόδικο είναι ένα στάδιο πριν πας στα δικαστήρια. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει. Είναι προηδοποιητικό. Αλλά η ιδέα για τον συνήγορο του πολίτη είναι καλύτερη.

Απάντηση: Re: Μεταφορά της γραμμής στη vivodi χωρίς την έγκρισή μου..

βέβαια εάν η τηλεφωνική σας συνομιλία έχει καταγραφεί, και από αυτή προκύπτει οτι συμφώνησες με την μεταφορά (άσχετα εάν δεν είχες καταλάβει) τότε είναι ζόρικα .

Προφανώς έχει καταγραφεί και φυσικά δεν θα καταγράφηκε η δεύτερη μετά από δέκα λεπτά που ρητά και κατηγορηματικά τους είπα να μην το κάνουν.
Μάλιστα μου είπε η υπάλληλος

καλά κύριε μην μας απειλείτε χρονιάρες μέρες.

Πως μπορούν να με υποχρεώσουν να πληρώσω το λογαριασμό.
Τι θα μου κάνουν;

Και έτσι να είναι αυτό τι σημαίνει;
Χθες συμφώνησα σήμερα δεν θέλω ούτε να σας ξέρω.
Είμαι υποχρεωμένος να παραμένω με το ζόρι;

Πάρε τις πληροφορίες καταλόγου, βρες το τηλέφωνο του συνήγορου του πολίτη και θα σου πούνε αυτοί τι να κάνεις. Αλλά αν είπες το ΝΑΙ και την επόμενη μέρα τους πήρες τηλ και τους έβρισες, καληνύχτα. Σιγά μην σου έκανε την ακύρωση ο υπάλληλος που πέρνει ποσοστά για κάθε καινούρια σύνδεση. Γιατί να στο κάνει επειδή τον έβρισες?

Πάρε τις πληροφορίες καταλόγου, βρες το τηλέφωνο του συνήγορου του πολίτη και θα σου πούνε αυτοί τι να κάνεις. Αλλά αν είπες το ΝΑΙ και την επόμενη μέρα τους πήρες τηλ και τους έβρισες, καληνύχτα. Σιγά μην σου έκανε την ακύρωση ο υπάλληλος που πέρνει ποσοστά για κάθε καινούρια σύνδεση. Γιατί να στο κάνει επειδή τον έβρισες?

Έγινε μια συνομιλία με κάποιο μέλος της οικογένειας.
Αυτοί μίλησαν οτι πρόκειται για κάποια προσφορά χωρίς να αναφέρουν οτι θα γίνει μεταφορά σε άλλο πάροχο.
Στη συνομιλία αναφέρθηκε και το όνομα vivodi το άτομα αυτό θεώρησε οτι είναι μια υπηρεσία του ΟΤΕ. Νόμιζε οτι μιλούσε με τον ΟΤΕ(δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να ξέρουν τι είναι vivodi)
Μετά από 5 λεπτά που το έμαθα τους πήρα τηλ. και τους είπα να ξεχάσουν όλα τα προηγούμενα τους απείλησα μάλιστα.
Εξάλλου δεν είχε γίνει ακόμα η μεταφορά.
Αμέσως παίρνω τηλ. και στον ΟΤΕ
Τους λέω υπάρχει πιθανότητα να προσπαθήσουν να μεταφέρουν τη γραμμή μου στη vivodi μην το επιτρέψετε.
Μου λένε ακόμα δεν έγινε η μεταφορά και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Πάρε τηλ σε λίγες μέρες και αν το κάνουν θα κάνεις μια αίτηση να γυρίσεις σε μας.
Δεν πρόλαβαν να περάσουν 5 μέρες και παίρνω χαρτί από τη vivodi οτι μεταφέρθηκε η γραμμή.

Παιρνω στον ΟΤΕ μου λένε οτι αν το θελήσει η vivodi πρέπει να τους φας στη μάπα για 2 μήνες.
Νωρίτερα δεν γίνεται η μεταφορά εκτός και αν αυτοί σε αποδεσμεύσουν πιό γρήγορα.
Με αυτούς για την ώρα δεν μπορώ να επικοινωνήσω γιατί το 13880 μιλάει όλη την ώρα και είναι γραμμή με χρέωση και ένα άλλο τηλέφωνο που έχουν χωρίς χρέωση δεν μπορώ να πιάσω και σ´αυτό.
Αν το σηκώσουν θα τους πω να με αποδεσμεύσουν το γρηγορότερο.
Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πληρώσω όποιο λογαριασμό και να μου στείλουν ας είναι 1σεντ.
Τι θα μου κάνουν;

Last edited:
Φήμες θέλουν να χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής της και απλά είναι θέμα χρόνου να βαρέσει κανόνι!

έχω την εντύπωσή ότι η vivodi θα είναι παρελθόν σε λίγο καιρό σαν
την Altec telecom ενα πραμα....

Για τετοια προβληματα, η αποτελεσματικοτερη λυση (χωρις μαλιστα κοστος) ειναι ο Συνηγορος του Καταναλωτη (http://www.synigoroskatanaloti.gr )
Εγω, αν και ειμαι Δικηγορος, προτιμησα αυτη την οδο και βρηκα πολυ γρηγορα ακρη με τις OTENET/HOL που ειχα μια αντιδικία..

Τα ιδια ειχα πάθει κι εγω πριν 1.5 χρόνο απο την ...συγχωρεμένη Altec! Μου ειχαν τηλεφωνήσει ότι ειναι "ειδική προσφορά σε συνεργασία με τον ΟΤΕ" και ότι και καλά δεν θα πληρώνω πάγιο και θα έχω δωρεάν τηλέφωνα κλπ κλπ
Δεδομένου ότι σε αιφνιδιάζουν με δεκάδες ψέματα λες το ναι και μετα σε δενουν για τουλάχιστον 2μήνες (εκανα άμεσα δήλωση υπαναχώρησης αλλά αναγκαστικά πλήρωνα 2 μήνες και αυτούς και τον ΟΤΕ, δεν υπήρχε ιδιόκτητο δίκτυο εννοείται...)
Κι εγω συνήθως...ειμαι άπιστος Θωμάς, αλλά εκείνη την φορά ...με έπιασαν Κώτσο!

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!
Μια καλή ιδέα είναι και η ΕΕΤΤ, από εκεί νομίζω ότι θα ξεκινήσεις, είχα παρόμοια προβλήματα με την εν λόγω εταιρία, αλλά τώρα πια είναι παρελθόν, για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.eett.gr/EETT2

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Θα κοιτάξω αύριο όλες αυτές τις λύσεις αφού πρώτα επικοινωνήσω με τους μάπες της vivodi μήπως είναι διατεθειμένοι να λύσουν το πρόβλημα από μόνοι τους.
Έχω το όνομα και το τηλέφωνο της υπαλλήλου που μας κάλεσε πρώτα και αν δω οτι επιμένουν θα τους πιέσω.

η ΕΕΤΤ το μόνο που κάνει είναι να βγάζει λεφτά από τους παρόχους βασιζόμενη στις καταγγελίες των καταναλωτών.

Γιατί να μην παίρνω εγώ τα χρήματα της αποζημίωσης και να τα παίρνει η ΕΕΤΤ ?

Φίλε Θωμά μη μασάς.
Πρώτα από όλα μη τσαντίζεσαι και μη τους βρίζεις γιατί στην έσχατη περίπτωση θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίων σου.

Επίσης πες τους να σου στείλουν την υπογεγραμμένη αίτηση που δεν έχεις κάνει για επιβεβαίωση !!!

Τηλεφωνικά δεν στέκει καμία αίτηση ακόμα και αν καταγραφεί η αίτηση.
Πάντα πρέπει να συνοδευτεί μετά από λίγο καιρό και γραπτώς.

+10000

η ΕΕΤΤ το μόνο που κάνει είναι να βγάζει λεφτά από τους παρόχους βασιζόμενη στις καταγγελίες των καταναλωτών.

Γιατί να μην παίρνω εγώ τα χρήματα της αποζημίωσης και να τα παίρνει η ΕΕΤΤ ?

Φίλε Θωμά μη μασάς.
Πρώτα από όλα μη τσαντίζεσαι και μη τους βρίζεις γιατί στην έσχατη περίπτωση θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίων σου.

Επίσης πες τους να σου στείλουν την υπογεγραμμένη αίτηση που δεν έχεις κάνει για επιβεβαίωση !!!

Τηλεφωνικά δεν στέκει καμία αίτηση ακόμα και αν καταγραφεί η αίτηση.
Πάντα πρέπει να συνοδευτεί μετά από λίγο καιρό και γραπτώς.

Είσαι σίγουρος γι´αυτό που λες οτι χρειάζεται οπωσδήποτε γραπτή αίτηση;
Αυτό σε αυτούς γίνεται ανάποδα. Δηλαδή σε γράφουν με το έτσι θέλω αλλά για να φύγεις ζητάνε γραπτή αίτηση υπαναχώρησης.:flipout:
Αυτό το ερώτημα έκανα στην τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ και μου είπε οτι πολλές διαδικασίες γίνονται και από το τηλέφωνο και έφερε σαν παράδειγμα τη συνομιλία μας που εγώ τηλεφωνικά ζητούσα από τον ΟΤΕ να επιστραφεί η γραμμή.

Αν είναι σωστό αυτό που λες τότε άδικα πλήρωνε ο βόρειος ταυτόχρονα σε δυο λογαριασμούς.
Μπορούσε να τους γράψει κανονικά.