Μετακίνησε άτομα σε αναπηρικά καρότσια διότι του χαλούσαν το πλάνο

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,631
Αθήνα
Θαυμάστε ανθρωπισμό, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα!!!! :slapface:

Αντιγράφω από την ηλεκτρονική έκδοση της Καβαλιώτικης εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗΣ:

Ενοχλήθηκε από τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες ο σκηνοθέτης του ματς της Κυριακής και μετακίνησε 5 καρότσια

Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής περιέγραψε χθες το απόγευμα,στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας,
μια άκρως περίεργη και πρωτοφανή απόφαση του σκηνοθέτη της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα της περασμένης Κυριακής(ΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2). Σύμφωνα με τον Δήμαρχο (που όμως τον επιβεβαιώνουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες) ο σκηνοθέτης ενοχλήθηκε από την θέση που βρίσκονταν 5 άτομα με ειδικές ανάγκες (όλοι σε αναπηρικά καρότσια) και έδωσε εντολή να μετακινηθούν. Τα άτομα μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονταν μπροστά στην κερκίδα από την θάλασσα, σε κεντρικό σημείο του στίβου και πλησίον των εξεδρών. Όμως μετακινήθηκαν στο κόρνερ, στην θύρα 3. Το γιατί το εξήγησε ο Δήμαρχος χθες το απόγευμα. «Δεν του ήταν αρεστό το πλάνο» είπε. Ο κ. Σιμιτσής δεσμεύτηκε ο Δήμος Καβάλας να φτιάξει την απαραίτητη υποδομή ώστε τα ΑμΕΑ να έχουν μόνιμη θέση στο γήπεδο από την οποία δεν θα τους κουνά κανείς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα 5 άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους (ένας από Δράμα, ένας από Θεσσαλονίκη και τρεις από την Καβάλα) πλησίασε πριν την έναρξη της αναμέτρησης αρμόδιος της Σούπερ Λιγκ και τους είπε ότι μετά από εντολή του σκηνοθέτη πρέπει να μετακινηθούν. Όλοι ακολούθησαν την εντολή αν και παραξενεύτηκαν από αυτήν. Η συνέχεια δόθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο με την παρέμβαση-καταγγελία του Δημάρχου Καβάλας.

Last edited:
Θα του χαλούσαν το φελινιακό του αριστούργημα του επιτυχημένου... :tdown:

Ειναι τοσο καλα σκηνοθετημενες οι μεταδοσεις των αγωνων που αυτο τους μαρανε.Ελεος ρε παιδια ελεος!!!

Μου κάνει αλγεινή εντύπωση και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε έστω ένας άνθρωπος, από αυτούς στων οποίων την αντίληψη υπέπεσε το συμβάν, να αντιδράσει, επίσημος ή μη. Υποθέτω ότι αν γινόταν κάποιος ''θόρυβος'' για το θέμα δεν θα επέμενε ο σκηνοθέτης. Θα είχε μείνει βέβαια η ταπείνωση και ο εξευτελισμός που είχαν βιώσει οι συνάνθρωποί μας.

Last edited:
Οι δήθεν μοντερνιές και ο ρατσισμός στον διπλανό χαλάνε το πλάνο μας...

υ.γ.με το μοντέρνο δεν έχω τίποτα, έχω με το δήθεν

Μου κάνει αλγεινή εντύπωση και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε έστω ένας άνθρωπος, από αυτούς στων οποίων την αντίληψη υπέπεσε το συμβάν, να αντιδράσει, επίσημος ή μη. Υποθέτω ότι αν γινόταν κάποιος ''θόρυβος'' για το θέμα δεν θα επέμενε ο σκηνοθέτης. Θα είχε μείνει βέβαια η ταπείνωση και ο εξευτελισμός που είχαν βιώσει οι συνάνθρωποί μας.

Μπορεί να υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, όντως να εμπόδιζαν (δεν μας το λέει κανείς αυτό). Το ότι το θέμα το έφερε δήμαρχος (που έχουμε του χρόνου εκλογές) μπορεί να σημαίνει ότι ήθελε να φανεί το ανθρώπινο πρόσωπο της διοίκησής του. Μπορεί να μην είναι κι έτσι λοιπόν.

Μπορεί να υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, όντως να εμπόδιζαν (δεν μας το λέει κανείς αυτό). Το ότι το θέμα το έφερε δήμαρχος (που έχουμε του χρόνου εκλογές) μπορεί να σημαίνει ότι ήθελε να φανεί το ανθρώπινο πρόσωπο της διοίκησής του. Μπορεί να μην είναι κι έτσι λοιπόν.

Αυτή την επιφύλαξη την είχα (και την έχω) κι εγώ.

Πέρα από τον σκηνοθέτη-νούμερο, ο άλλος, κοτζάμ Δήμαρχος, εφ'όσον ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δεν μπορούσε να παρέμβει? Με πολύ λιγότερο σημαντικές γνωριμίες, βρίσκει κανείς περίοπτη θέση σε γήπεδο...

Πέρα από τον σκηνοθέτη-νούμερο, ο άλλος, κοτζάμ Δήμαρχος, εφ'όσον ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δεν μπορούσε να παρέμβει? Με πολύ λιγότερο σημαντικές γνωριμίες, βρίσκει κανείς περίοπτη θέση σε γήπεδο...

έλα μου ντε... ένας δεν βρέθηκε ?

Πιστέυω όμως ότι σε μια μικρή σχετικά κοινωνία είναι εύκολο να γίνουν γνωστές οι πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος άρα και μια πιθανή διαστρέβλωσή του για μικροπολιτική καπηλεία.

Του χαλούσαν το πλάνο ή του εμπόδιζαν το πλάνο. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Στην μία περίπτωση είναι προφανώς απαράδεκτο εκ μέρους του σκηνοθέτη και ακατανόητο στην καλύτερη περίπτωση καθώς δεν είναι σπάνια η παρουσία ατόμων σε αναπηρικά καρεκλάκια στα πλάγια των γραμμών στα γήπεδα.
Στην δεύτερη περίπτωση που εμπόδιζαν κάποια κάμερα, το θεωρώ φυσιολογικό να ζητηθεί να μετακινηθούν και απλά ατυχές το οτι ήταν τα συγκεκριμένα άτομα. Θα ήταν φαντάζομαι ίδια η αντίδραση όποιος και αν στέκονταν εκεί.
Αλλά δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ τί απο τα δύο συνέβη...

Στην δεύτερη περίπτωση που εμπόδιζαν κάποια κάμερα, το θεωρώ φυσιολογικό να ζητηθεί να μετακινηθούν και απλά ατυχές το οτι ήταν τα συγκεκριμένα άτομα. Θα ήταν φαντάζομαι ίδια η αντίδραση όποιος και αν στέκονταν εκεί.
Αλλά δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ τί απο τα δύο συνέβη...

+1000

Νομίζω το βασικότερο για το οποίο και δεν υπάρχει πληροφόρηση είναι το ΠΩΣ ζητήθηκε (ή απαιτήθηκε) από τους ανθρώπους να μετακινηθούν. Δεν είναι παράλογο να θέλει ένας σκηνοθέτης να δουλέψει (καθώς κι αυτός κάπου θα λογοδοτήσει αν κάτι δεν "αρέσει" στο πλάνο του, και στην προκειμένη περίπτωση αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για Nova, άρα ιδιωτική εταιρία, άρα κατά κανόνα εργασιακή αβεβαιότητα του σκηνοθέτη, και χίλιαδυο άλλα που εμείς με την άνεση μας αγνοούμε ως τρίτοι παρατηρητές.)

Αν φυσικά αυτό το έκανε με φωνές ή προσβολές τότε δε συζητάμε ότι είναι απαράδεκτο.....

Από την άλλη πλευρά, και από τα λίγα ΑΜΕΑ που είχα την τύχη να γνωρίσω, πιο προσβλητικό θα ήταν γι'αυτούς το να κάνει ο σκηνοθέτης ότι δήθεν δεν υπάρχει πρόβλημα, παρά να τους αντιμετωπίσει (ευγενικά) όπως θα αντιμετώπιζε οποιονδήποτε άλλον. Δε νομίζω ότι στους ανθρώπους αυτούς αρέσει ο οίκτος των υπόλοιπων...

Καλώς τον! Αδειούχος?

Πάντςσ απο ότι φαίνεται απο το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις παρόντων μάλλον έγιναν όπως τα είπε ο δήμαρχος. Οτι επειδή κάθονται απέναντι απο τις κάμερες στο κέντρο και θα τους έδειχνε συνεχώς τους ζητήθηκε να μετακινηθούν.
Πράγμα απαράδεκτο σε κάθε επίπεδο και θα έπρεπε Η ΕΠΟ, η Λίγκα, το κανάλι, και κυρίως ο σκηνοθέτης να βγούν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, και βεβαίως να υπάρξει κάποιου είδους "τιμητική" τιμωρία. Κάποια δωρεα των εμπλεκομένων σε κάποιον φορέα ΑΜΕΑ η σχετικό.