metal (ή σχεδόν) συγκρότημα που να παίζει μόνο μουσική

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Υπάρχουν (γνωρίζετε) συγκροτήματα metal ή prog rock, prog metal (δεν κολλάμε στην ταξινόμηση) που να παίζουν μόνο μουσική και όχι τραγούδια, δηλαδή να μην έχουν λόγια.
Ηχητικά (ενορχηστρωτικά) να είναι περίπου όπως οι Dream Theater ή οι Symphony-X για παράδειγμα.
Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι συνθέσεις κάπως πιο εκτεταμένες δηλαδή 8,10 λεπτά ή και περισσότερο. Κάτι που να ξεφεύγει από την πεπατημένη: ένα κουπλέ, ένα ρεφρέν ,ένα σόλο και τέλος.
Συνθέσεις που να έχουν κάποια θέματα (μουσικά) τα οποία και να αναπτύσσονται, να μην διστάζουν (οι μουσικοί) να βάλουν και ένα πιάνο (πχ) στην ενορχήστρωσή τους.

Ζητάω πολλά για Metal (ή σχεδόν) συγκρότημα;

Τώρα τελευταία έπεσαν στα χέρια μου 5-6 κομμάτια αυτού του στυλ από κάποιο συγκρότημα σουηδικό , τους Anglagard (οι θιασώτες του είδους θα τους γνωρίζουν).

Ευχαριστώ
:smile:

Last edited:
Λοιπόν για τσέκαρε αυτό

d11680i76k4.jpg

LIQUID TENSION EXPERIMENT . 3 από τους dream Theater και ο πολύς Tony Levin . Μόνον instrumentals ( από 3 έως 28 λεπτά !!!)

Τσέκαρε αυτούς εδώ:

Bozzio Levin Stevens - Black Light Syndrome
Θα ευχαριστηθείς ντραμς και μπάσσο,στο <Book of Hours> Terry Bozzio και Stevens ξεσαλώνουν εντελώς,για αρχή προσπάθησε να ακούσεις το πολύ καλό ακουστικό Duende, πολύ καλά επίσης τα Falling in Circles και Chaos\Control.
7 κομμάτια δεκάλεπτα, επίδειξη τεχνικής κυρίως.

Τσέκαρε αυτούς εδώ:

Bozzio Levin Stevens - Black Light Syndrome
Θα ευχαριστηθείς ντραμς και μπάσσο,στο <Book of Hours> Terry Bozzio και Stevens ξεσαλώνουν εντελώς,για αρχή προσπάθησε να ακούσεις το πολύ καλό ακουστικό Duende, πολύ καλά επίσης τα Falling in Circles και Chaos\Control.
7 κομμάτια δεκάλεπτα, επίδειξη τεχνικής κυρίως.

Ωχ σορρυ για πριν ,εννοουσα Βοzzio kai Levin, o Stevens είναι απλά καλός αλλά δεν φτάνει τους άλλους δύο.

Μάλιστα!
Κάτι μαζέψαμε για αρχή.
Όποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.
(Κώστα,Δημήτρη,Μάνο ευχαριστώ. :smile: )

__Πολύ σωστή η πρόταση του Δημήτρη για τους LTE. Εχουν βγάλει κι έναν δεύτερο δίσκο.

__Τώρα ο Bozzio και η παρέα του (που κι αυτή έχει βγάλει έναν ακόμη πολύ ωραίο δίσκο -νομίζω το 2000- με όνομα "Situation Dangerous"), νομίζω πως είναι πιο πολύ στο rock παρά στο metal.

__Στο ίδιο λοιπόν στιλ, δηλαδή σε δυνατό rock αλλά όχι metal, υπάρχει ένας ακόμα ΥΠΕΡΟΧΟΣ δίσκος απο 2 μέλη των Dream Theater (τον κιθαρίστα και τον πληκτρά). Ιδού:

An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess

__Tώρα δε μου έρχεται στο νου κάτι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς... Prog και όχι μόνο metal συγκροτήματα όπως οι Symphony X, Fates Warning, Dream Theater, Pain Of Salvation, Rush κλπ, έχουν instrumental κομμάτια που είναι αυτό που ψάχνεις, αλλά γενικά τα περισσότερά τους έχουν και lyrics...

Υπάρχουν (γνωρίζετε) συγκροτήματα metal ή prog rock, prog metal (δεν κολλάμε στην ταξινόμηση) που να παίζουν μόνο μουσική και όχι τραγούδια, δηλαδή να μην έχουν λόγια.
Ηχητικά (ενορχηστρωτικά) να είναι περίπου όπως οι Dream Theater ή οι Symphony-X για παράδειγμα.
Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι συνθέσεις κάπως πιο εκτεταμένες δηλαδή 8,10 λεπτά ή και περισσότερο. Κάτι που να ξεφεύγει από την πεπατημένη: ένα κουπλέ, ένα ρεφρέν ,ένα σόλο και τέλος.
Συνθέσεις που να έχουν κάποια θέματα (μουσικά) τα οποία και να αναπτύσσονται, να μην διστάζουν (οι μουσικοί) να βάλουν και ένα πιάνο (πχ) στην ενορχήστρωσή τους.

Ζητάω πολλά για Metal (ή σχεδόν) συγκρότημα;

Τώρα τελευταία έπεσαν στα χέρια μου 5-6 κομμάτια αυτού του στυλ από κάποιο συγκρότημα σουηδικό , τους Anglagard (οι θιασώτες του είδους θα τους γνωρίζουν).

Ευχαριστώ
:smile:

The Alchemists
Alejandro Silva
Derek Sherinian- Black utopia
Freak Kitchen
George Bellas
John Petrucci - suspended animation
Mike Portnoy - Bridge across forever,Transatlantic
Pablo G.Soler
Spastic ink
Vitalij Kuprij - Glacial inferno
Sieges even

Νομιζω οτι θα σου αρεσουν τα παραπανω :guitarist:

__Πολλά όμως απ' αυτά που σου πρότινε ο φίλος έχουν ΚΑΙ φωνητικα, αλλά στους δίσκους αυτούς, έχει και instrumental κομμάτια!

__Πολύ καλές οι επιλογές του όμως, ΕΙΔΙΚΑ το black utopia σπέρνει!! Δες εδώ ποιοί παίζουν τι!!!

5788839.jpg

Derek Sherinian (keyboards); Yngwie Malmsteen, Al DiMeola, Zakk Wylde, Steve Lukather, Brian Tichy (guitar); Jerry Goodman (violin); Billy Sheehan, Tony Franklin (bass); Simon Phillips (drums).

Last edited:
Παιδιά δείτε τι ανακάλυψα περιφερόμενος στα διαδικτυακά μονοπάτια:

http://www.amazon.com/gp/richpub/syltguides/fullview/BA4KV4PA1LM2/ref=cm_syt_dtpa_f_1_rdssss0/102-6095478-7915356?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=sylt-center&pf_rd_r=1VWQ1Q32W37A5382MBW9&pf_rd_t=201&pf_rd_p=253470201&pf_rd_i=B000FDEU4O

Πολλά από αυτά που αναφέρονται εδώ έχουν προταθεί και από σας!
Συνεχίζω το ψάξιμο. :guitarist:

__Πολλά όμως απ' αυτά που σου πρότινε ο φίλος έχουν ΚΑΙ φωνητικα, αλλά στους δίσκους αυτούς, έχει και instrumental κομμάτια!

__Πολύ καλές οι επιλογές του όμως, ΕΙΔΙΚΑ το black utopia σπέρνει!! Δες εδώ ποιοί παίζουν τι!!!

5788839.jpg

Derek Sherinian (keyboards); Yngwie Malmsteen, Al DiMeola, Zakk Wylde, Steve Lukather, Brian Tichy (guitar); Jerry Goodman (violin); Billy Sheehan, Tony Franklin (bass); Simon Phillips (drums).

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
Συμφωνουμε απολυτα
Ναι ,αλλα προσπαθησα να βαλω δισκους που νομιζω οτι θα του αρεσουν ανεξηρτητως αν ειναι μονο instrumental η οχι

μου ερχονται ακομα στο μυαλο

Dave Martone - When The Aliens Come
Ferrigno, Leal, Kuprij - Promised Land
Salvatore Russo & William Stravato - Contact
Planet X (Macalpine, Donati, Sherinian)
Gordian Knot

Πήγα Metropolis σήμερα και πήρα Black Light Syndrome και Situation Dangerous των Bozzio-Levin-Stevens και το Black Utopia του Sherinian. Δεν άκουσα τίποτα ακόμη.
Τα Liquid Tension Experiment (vol 1,2) όπως και το An Evening with Petrucci and Rudess δεν υπάρχουν σε κανένα Metropolis του λεκανοπεδίου οπότε στράφηκα στα διαδικτυακά δισκοπωλεία. Δυστυχώς ούτε το amazon.uk ούτε το HMV τα έχουν σε stock.

Μήπως ξέρει κανείς κάποιο άλλο δισκοπωλείο στην Αθήνα να τα αναζητήσω ή κάποιο άλλο (αξιόπιστο) διαδικτυακό (από Ευρώπη) για να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου;

Υ.Γ. Λέω να τολμήσω και για το The Ascension του Glenn Branca που μου πρότεινε ο Κώστας ο Λυμπερόπουλος αν και ο Δημήτριος (Ντοκατζής) με αποθάρρυνε. Καμμιά γνώμη γι'αυτό;

Re: Απάντηση: metal (ή σχεδόν) συγκρότημα που να παίζει μόνο μουσική

Μην τον ακούς -bye-
Αλλο ζητάς εσύ , άλλο σου λέει ο Κώστας .

όταν είναι τόσο κάθετος ο Ντοκ, ξέρει πολύ καλά Τι λέει...
είναι πιο πιθανό να κάνω εγώ λάθος, παρά αυτός.

Mε βάση τα όσα ζήτησε ο skakinen στο αρχικό μήνυμα , έχοντας μάλιστα και ηχητική πυξίδα τους Dream Theater , αυτό που του πρότεινες Κώστα δεν έχει καμμία σχέση . Εάν θέλει να γνωρίσει κάτι διαφορετικό , μπορεί να το αγοράσει , αλλά νομίζω ότι αυτό που ζήτησε και αυτό που του πρότεινες έχει την ίδια αντιστοιχία με κάποιον που ήθελε ποπ τραγούδια , κάτι σε Abba ή Del Shannon , και του πρότειναν το The Commercial Almum ή το Third Reich'n'roll ( και νομίζω μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ) . Μπορεί να είναι ευκαιρία να ακούσει κάτι διαφορετικό αλλά δεν είναι η κατάλληλη πρόταση .Είμαι κάθετος -bye-