Μετανάστες Έλληνες!!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Ήθελα καιρό να ανοίξω το θέμα αλλά πάντα το ξεχνούσα...

Αφορμή ο Μπέλλος που είδα σε κάποιο Post να λέει ότι "μην πάτε πουθενά και εδώ τα ίδια είναι" και θέλω να μαζέψω απόψεις από τους Έλληνες που ζουν έξω...

Πώς είναι τα πράγματα?:ears:
Απο δουλειές.:ears:
Από την άποψη σεβασμού ο ένας άνθρωπος στον άλλο..:ears:
Από διάφορα πράγματα που επιφέρουν γαλήνη σε έναν άνθρωπο(π.χ οικολογία, ήρεμη ζωή),κλπ κλπ...:ears:

Γιατί και μετά τα γεγονότα με την Πεντέλη έρχομαι πιο κοντά στο να την κάνω μια και καλή από εδώ!!:ears::ears:

Υ.Γ Απ ότι διάβασα παίζει να φύγει και ο Maestro!!:music-smiley-005::ADFADF1:

Ασε τους εσωτερικούς...τους κακόμοιρους, τους έξω λέω, τους τυχερούς!-bye-

Όσοι είναι στα εξωτερικάς δηλαδή!!

Ήθελα καιρό να ανοίξω το θέμα αλλά πάντα το ξεχνούσα...

Αφορμή ο Μπέλλος που είδα σε κάποιο Post να λέει ότι "μην πάτε πουθενά και εδώ τα ίδια είναι" και θέλω να μαζέψω απόψεις από τους Έλληνες που ζουν έξω...

Πώς είναι τα πράγματα?:ears:
Απο δουλειές.:ears:
Από την άποψη σεβασμού ο ένας άνθρωπος στον άλλο..:ears:
Από διάφορα πράγματα που επιφέρουν γαλήνη σε έναν άνθρωπο(π.χ οικολογία, ήρεμη ζωή),κλπ κλπ...:ears:

Γιατί και μετά τα γεγονότα με την Πεντέλη έρχομαι πιο κοντά στο να την κάνω μια και καλή από εδώ!!:ears::ears:

Υ.Γ Απ ότι διάβασα παίζει να φύγει και ο Maestro!!:music-smiley-005::ADFADF1:

κοιτα να δεις ........

Αντικειμενικα τωρα !!
Σε Κρατος της Ευρωπης αμα πας ειναι καλα !!!
Αλλα εξαρταται σε ποια Πολη θα πας και αν ξερεις Γλωσσα ....

διοτι αν δεν ξερεις Γλωσσα θα φας παλουκι χοντρο !!!! και οταν λεω παλουκι ενοω σε ευρεση εργασιας .... σε σχεσεις με Γειτονες ..... σε ευρεση Φιλων ....και γενικα σε ολη τη φαση!

Να ξερεις πως σκουπιδια και τσαπατσουλιο ΔΕΝ θα δεις σε κρατος της Ευρωπης εκτος ..... απο Αλβανια Ρουμανια και Σκοπια , Βουλγαρια ....κτλ, και φυσικα Ελλαδα .

Να ξερεις πως ο Καιρος ειναι σχεδον χαλια 11,5 μηνες το χρονο σχεδον σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες .....
ΑΥΤΟ ειναι ενα μεγαλο - μειον που θα σου τη δωσει κατακεφαλα .......:violent-smiley-030:

Να ξερεις πως στις περισοτερες χωρες της Ευρωπης τα γλεντια σταματουν στις 9 ωρα ...

αμα ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστη τοτε μονο θα γινεται καλη φαση.....

Να ξερεις και ΑΥΤΟ :
οτι απο Δουλεια αν δεν πας συστημενος σε δουλεια εκτος .... απο 4,5 ωρες τη μερα και με τριμηνες συμβασεις δεν βρισκεις .....

Αν εχεις καποιο πτυχιο καλο θα κανει ....

Αν εχεις γνωστους θα ειναι πιο ευκολη η Επιβιωση και παραμονη σου σε αλλη χωρα αφου θα σε βοηθησουν και στη Γραφειοκρατια ....

ΑΑΑΑΑ...... ΦΡΑΠΕΣ ΔΕΝ υπαρχει στα καφενεια ......:slapface:

η μεγαλη Δυσκολια ειναι η Ευρεση Δουλειας πλεον ......

Re: Απάντηση: Μετανάστες Έλληνες!!

κοιτα να δεις ........

Αντικειμενικα τωρα !!
Σε Κρατος της Ευρωπης αμα πας ειναι καλα !!!
Αλλα εξαρταται σε ποια Πολη θα πας και αν ξερεις Γλωσσα ....

διοτι αν δεν ξερεις Γλωσσα θα φας παλουκι χοντρο !!!! και οταν λεω παλουκι ενοω σε ευρεση εργασιας .... σε σχεσεις με Γειτονες ..... σε ευρεση Φιλων ....και γενικα σε ολη τη φαση!

Να ξερεις πως σκουπιδια και τσαπατσουλιο ΔΕΝ θα δεις σε κρατος της Ευρωπης εκτος ..... απο Αλβανια Ρουμανια και Σκοπια , Βουλγαρια ....κτλ, και φυσικα Ελλαδα .

Να ξερεις πως ο Καιρος ειναι σχεδον χαλια 11,5 μηνες το χρονο σχεδον σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες .....
ΑΥΤΟ ειναι ενα μεγαλο - μειον που θα σου τη δωσει κατακεφαλα .......:violent-smiley-030:

Να ξερεις πως στις περισοτερες χωρες της Ευρωπης τα γλεντια σταματουν στις 9 ωρα ...

αμα ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστη τοτε μονο θα γινεται καλη φαση.....

Να ξερεις και ΑΥΤΟ :
οτι απο Δουλεια αν δεν πας συστημενος σε δουλεια εκτος .... απο 4,5 ωρες τη μερα και με τριμηνες συμβασεις δεν βρισκεις .....

Αν εχεις καποιο πτυχιο καλο θα κανει ....

Αν εχεις γνωστους θα ειναι πιο ευκολη η Επιβιωση και παραμονη σου σε αλλη χωρα αφου θα σε βοηθησουν και στη Γραφειοκρατια ....

ΑΑΑΑΑ...... ΦΡΑΠΕΣ ΔΕΝ υπαρχει στα καφενεια ......:slapface:

η μεγαλη Δυσκολια ειναι η Ευρεση Δουλειας πλεον ......

Μπράβο Βαγγέλη αξιοπρεπές post!!

Για τον καιρό δεν με χαλάει!!Το ξεπερνάω, για την δουλειά μμμ κάτι θα γίνει..
Τα γλέντια πάλι οκ, με μπυραρίες τουλάχιστον θα βολευτώ...
Δεν μας είπες, όμως Χώρα και Πόλη που μένεις....

Και οι άλλοι να το πείτε να καταλήξουμε στην σουπερ ντουπερ!!:flipout::flipout:

Εγω προσωπικά θα πήγαινα να μείνω στην Αγγλια και μόνο στο Λονδινο. Εχω περασει 5 χρονια σε σπουδες μου στην Αγγλια και θα ητανε ο μονος προορισμός για μενα δεδομένο οτι εχω ζησει στην Αγγλια και ξερω. Οπως ειπε και ο Βαγγελης αυτες οι χωρες ειναι Ευρωπη με όλη την σημασια της λέξεως. Βεβαια σε αυτες τις χωρες υπαρχει και μια αναλογη πειθαρχεία ως προς τον τροπο με τον οποιο λειτουργει η κοινωνια τους. Δεν ειναι οπως εδω οπου ο καθενας μπορει να κανει οτι του γουσταρει. Εκει οι νομοι εφαρμόζονται και με το παραπανω. Γενικοτερα δεν υπαρχει αυτη η χαλαρότητα που υπάρχει εδω. Φυσικα ομως εχεις και τις αναλογες παροχες που παρέχει μια τετοια χωρα. Καθαροι δρομο, παρκα παντου σωστη εξυπηρέτηση παντου και παντα. Ομως οπως ειπε και ο Βαγγελης για να βρεις μια σωστη δουλεια θελει και 1 πτυχίο. Ο καιρος ειναι χαλια επισης. ΚΑι φυσικα μιλαμε για μια εντελως διαφορετικη κοινωνία απο την δικη μας που θα πρεπει και να προσαρμοστείς και αυτο δεν ειναι ετκολο. Φυσικα αμα εχεις καλη διαθεση ολα γινονται. Παντως θελει πολυ χρονο για να προσαρμοστεις σε μια τετοια κατασταση και ειναι πολλοί που δεν το καταφεραν ποτε.

Όταν βρήκα φραπέ στο Εδιμβούργο πρώτη φορά καταχάρηκα.

-What would you like?
-Frape please
-Excuse me?
(Το δείχνω στο Menu)
-Ah you mean φρέιπ
-Yes (ουφ αν είναι να πιω φραπέ ας είναι και φρειπ)
Και μου φέρνει ένα γαλικό αχτύπητο με παγάκια
Μετά δε ξανατόλμησα να πιω φραπέ εκτός των συνόρων

με λιγα λογια συμφωνω με τον τον silent σε οτι λεει για το u.k.

ναι ειναι καθαρο, υπαρχει πειθαρχια, ο κοσμος ειναι τυπικος κ.λ.π!

εμενα αυτο που με ενοχλει εδω ειναι οτι ο κοσμος ακολουθει τους ''κανονες'' που υπαρχουν κατα γραμμα σε βαθμο υπερβολης! οποιος εχει ζησει εδω εστω και για σπουδες σιγουρα καταλαβαινει τι εννοω!δε λεω, καλο ειναι να υπαρχουν κανονες και ο κοσμος να τους ακουει, αλλα η υπερβολη πολλες φορες φερνει το αντιθετο αποτελεσμα!

και ναι ο καιρος ειναι απιστευτα χαλια,χαχα! ειδικα φετος που καλοκαιρι δεν καταλαβαμε ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!

Κύριοι, το θέμα δεν είναι μόνον πώς είναι εκεί έξω (παράγων χ) , αλλά ποιά είναι η δική μας ψυχοσύνθεση /πιστεύω /αξίες/ ζητούμενα (παράγων ψ).

Εάν τα χ και ψ είναι συμβατά, τότε παντού είναι καλά.

Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνουμε την καθαριότητα, το σεβασμό στο περιβάλλον /την αρχιτεκτονική/την ιστορία, κλπ. των πόλεων στις σοβαρές ευρωπαικές πόλεις / κωμοπόλεις /χωριά, κλπ. με τα αντίστοιχα στην χώρα μας.

Ωστόσο, κατά την γνώμη μου, ωραία είναι να ζεις (ας πούμε) στο Αμβούργο (όπου και γω έζησα για 1,5 χρόνο) αλλά να είσαι και Γερμανός, ωραία στην Λιλ αλλά να είσαι και Γάλλος, κλπ. κλπ.

Πιό εύκολα πιστεύω ότι 'ενσωματώνεται' κανείς, πιστεύω, στην Αμερική (όπου επίσης έτυχε να ζήσω 2,5 χρόνια), λόγω του ρόλου της ως χωνευτήρι που δεν εστιάζει (τόσο πολύ) σε πολιτισμικές και άλλες καταβολές.

Σε κάθε περίπτωση όμως το 'νόστιμο ήμαρ' είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην φυλή μας και δυσκολεύει τα πράγματα.

ΥΓ.: Σημειωτέον ότι σιχαίνομαι τον φραπέ και όλη την περί αυτού φιλολογία /φιλοσοφία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μετανάστες Έλληνες!!

Κύριοι, το θέμα δεν είναι μόνον πώς είναι εκεί έξω (παράγων χ) , αλλά ποιά είναι η δική μας ψυχοσύνθεση /πιστεύω /αξίες/ ζητούμενα (παράγων ψ).

Εάν τα χ και ψ είναι συμβατά, τότε παντού είναι καλά.

Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνουμε την καθαριότητα, το σεβασμό στο περιβάλλον /την αρχιτεκτονική/την ιστορία, κλπ. των πόλεων στις σοβαρές ευρωπαικές πόλεις / κωμοπόλεις /χωριά, κλπ. με τα αντίστοιχα στην χώρα μας.

Ωστόσο, κατά την γνώμη μου, ωραία είναι να ζεις (ας πούμε) στο Αμβούργο (όπου και γω έζησα για 1,5 χρόνο) αλλά να είσαι και Γερμανός, ωραία στην Λιλ αλλά να είσαι και Γάλλος, κλπ. κλπ.

Πιό εύκολα πιστεύω ότι 'ενσωματώνεται' κανείς, πιστεύω, στην Αμερική (όπου επίσης έτυχε να ζήσω 2,5 χρόνια), λόγω του ρόλου της ως χωνευτήρι που δεν εστιάζει (τόσο πολύ) σε πολιτισμικές και άλλες καταβολές.

Σε κάθε περίπτωση όμως το 'νόστιμο ήμαρ' είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην φυλή μας και δυσκολεύει τα πράγματα.

ΥΓ.: Σημειωτέον ότι σιχαίνομαι τον φραπέ και όλη την περί αυτού φιλολογία /φιλοσοφία.

φραπε .....

μιλαμε για το απολυτο αναψυκτικο !!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

τωρα το πως συνδιαστηκε με την τεμπελια ... και την λουφα ..ειναι αλλο θεμα :flipout::flipout:

φραπε .....

μιλαμε για το απολυτο αναψυκτικο !!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

τωρα το πως συνδιαστηκε με την τεμπελια ... και την λουφα ..ειναι αλλο θεμα :flipout::flipout:

Είδες ένα παράξενο πράμα που μας συνέβει;
:flipout::flipout:

Βλέπω και το άλλο θέμα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πάλι ντρέπομαι που ζω σε αυτό το μπου!#!@#λο!!!

Τι να πω, να ζήσω σε μια χώρα που θα γίνει ανθρώπινη σε 100000 χρόνια, για ποιό λόγο, επειδή είναι λούφα και παραλαγή και είμαστε και γαμώ τα άτομα όλοι και αμα λάχει σας γα!@#!με και όλους(τους ευρωπαίους)???

Τι να πει αυτη η χώρα όταν όλοι πάνε έξω για σπουδές και γίνονται τρανοί και δεν ξαναγυρνάνε πίσω??

Τι να μου πει αυτή η χώρα όταν το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλι του τόπου ο ΩΝΑΣΗΣ πουλώντας την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είπε "Αυτή η χώρα δεν είναι για business, είναι για διακοπές"

Τι να μου πει αυτή η χώρα στην οποία θες να πας για ποδήλατο ρε φίλε, μια βόλτα και σε πατάνε τα αυτοκίνητα και κορνάρουν και σε βρίζουν!!!

Τι να μου πει αυτη η χώρα όταν βάζουν ράμπα για αναπήρους σε μια πολυκατοικία και εξοργίζονται οι κάτοικοι επειδή λέει δεν τους βολευει ή είναι αντιαισθητικό!!

Τι να μου πεί αυτη η χώρα όταν βγάζει για κυβέρνηση 2 φαμίλιες επι 40 χρόνια(από Λαζόπουλο)....

Μην τα πάρω τώρα, που λεγόμαστε και ευρωπαία χώρα...

Βλέπω και το άλλο θέμα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πάλι ντρέπομαι που ζω σε αυτό το μπου!#!@#λο!!!

Τι να πω, να ζήσω σε μια χώρα που θα γίνει ανθρώπινη σε 100000 χρόνια, για ποιό λόγο, επειδή είναι λούφα και παραλαγή και είμαστε και γαμώ τα άτομα όλοι και αμα λάχει σας γα!@#!με και όλους(τους ευρωπαίους)???

Τι να πει αυτη η χώρα όταν όλοι πάνε έξω για σπουδές και γίνονται τρανοί και δεν ξαναγυρνάνε πίσω??

Τι να μου πει αυτή η χώρα όταν το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλι του τόπου ο ΩΝΑΣΗΣ πουλώντας την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είπε "Αυτή η χώρα δεν είναι για business, είναι για διακοπές"

Τι να μου πει αυτή η χώρα στην οποία θες να πας για ποδήλατο ρε φίλε, μια βόλτα και σε πατάνε τα αυτοκίνητα και κορνάρουν και σε βρίζουν!!!

Τι να μου πει αυτη η χώρα όταν βάζουν ράμπα για αναπήρους σε μια πολυκατοικία και εξοργίζονται οι κάτοικοι επειδή λέει δεν τους βολευει ή είναι αντιαισθητικό!!

Τι να μου πεί αυτη η χώρα όταν βγάζει για κυβέρνηση 2 φαμίλιες επι 40 χρόνια(από Λαζόπουλο)....

Μη ντρεπεσαι για το Ελληνικο Μπ@υρδελο !!!

να ντρεπονται οι Ευρωπαιοι για τα δικα τους .....

και ενοω την εξαρση ρατσισμου που αναπτυσετε τελευταια στις Ευρωπαικες χωρες ......

ενα αρθρο στο Εθνος μιλα για την κατασταση στη Γαλλια .....:slapface::slapface:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5351&subid=2&pubid=127216

Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από ένα φίλε μου.
Αυτοί που γίνονται τρανοί και δεν ξαναγυρνανε είναι
Γιατί δεν τους αφήνουν να έρθουν εδώ και να διαπρέψουν
Ένα παράδειγμα που διάβασα πριν από 20 μέρες σχετικά με τον γιατρό
Που θα χειρουργήσει τον Χριστόδουλο (Δεν θυμάμαι το όνομα του ) με 4000 εγχειρίσεις στο ενεργητικό του στο εξωτερικό δεν του δώσανε έδρα επειδή δεν εχει διδακτορικό !
Στο εξωτερικό που δουλεύει ο άνθρωπος θεωρείτε guru στις μεταμοσχεύσεις
Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αλλά είναι πρόσφατο.

Οχι οτι εχεις πουθενα αδικο σε αυτα που λες .......:2thumb22sup:

απλα περιγραφεις την πραγματικοτητα