Μετανάστες Έλληνες!!

Ξέρω, ότι υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις .Βαρέθηκα απλώς να ακούω από όλους για τα στραβά και ενώ δείχνουν να τα βλέπουν κανείς δεν κάνει τίποτα.
Εγω τόσο καιρό άκουγα για ανακύκλωση και δεν έκανα τίποτα.Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ξεκίνησα και ξεχωρίζω τα σκουπίδια μας.Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως απ όλα αυτά που πετάμε μόλις το 1/3 είναι πραγματικά σκουπίδια όλα τα άλλα ανακυκλώνονται.
Αν και το έχουμε πει χιλιάδες φορές θα το ξαναπώ ,όλα είναι θέμα παιδείας.Τα πάντα τα μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία.
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω γιατί και εγώ μεθαύριο αν ο γιος μου γίνει ένας επιστήμονας θα τον προτρέψω να φύγει στο εξωτερικό να εργαστεί.

Re: Απάντηση: Μετανάστες Έλληνες!!

Και για να μην αφήνω υπονοούμενα, όταν οι πολιτικοί καταχράζονται εκατομμύρια και δις επι 20 και άνω χρόνια, όταν γίνονται ρεμούλες και πουλιούνται μετοχές με άλλες τιμές και άλλα κόλπα, όταν τρώνε τρώνε τρώνε και στον κόσμο ψίχουλα(τα λεφτά τα έχουν οι λίγοι), όταν για να μπεις σε μια δουλειά θέλεις μέσο, όταν για να βγάλεις μια άδεια για κατάστημα πρέπει να ανεχτείς το κάθε καθίκι, όταν, όταν, όταν(μακραίνει η λίστα).

Τότε ναι εγώ ο ανθρωπάκος του κερατά, θα κλέψω(κομπίνα), θα πλαστογραφήσω, θα θα θα θα!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Με κάλυψες 100%

Ξέρω, ότι υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις .Βαρέθηκα απλώς να ακούω από όλους για τα στραβά και ενώ δείχνουν να τα βλέπουν κανείς δεν κάνει τίποτα.
Εγω τόσο καιρό άκουγα για ανακύκλωση και δεν έκανα τίποτα.Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ξεκίνησα και ξεχωρίζω τα σκουπίδια μας.Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως απ όλα αυτά που πετάμε μόλις το 1/3 είναι πραγματικά σκουπίδια όλα τα άλλα ανακυκλώνονται.
Αν και το έχουμε πει χιλιάδες φορές θα το ξαναπώ ,όλα είναι θέμα παιδείας.Τα πάντα τα μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία.
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω γιατί και εγώ μεθαύριο αν ο γιος μου γίνει ένας επιστήμονας θα τον προτρέψω να φύγει στο εξωτερικό να εργαστεί.

Να αποθαρρύνεις εμένα???Αστο με έχει αποθαρρύνει αυτή η χώρα!!

Και εγώ Ισίδωρε εδώ και 3 μήνες έχω ξεκινήσει ανακύκλωση και βλέπω αυτό που βλέπεις και εσύ!!

Ξέχνας όμως την χωματερή που μέχρι τέλος του 2007 θα έχει ξεχειλίσει και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!!Αλλά ναι εμείς φταίμε....

Ααα ναι βρε, ξέχασα την παιδεία, πόσα φάγανε πρυτάνεις και λοιποί ΚΥΡΙΟΙ???Πόσαααα!!!!???ναι ναι παιδεία τι ωραία λέξη...

Μήπως ξεχνάς τους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις κλπ κλπ που κάαααθονται κάνουν 2,3 ώρες μάθημα, τους κάνουν τις εργάσιες οι σπουδαστές, πέρνουν τα εκατομμύρια(ναι ναι) και οι σπουδαστές ένα μικρό κομματί της τούρτας???

Μην πω για τους καθηγητές που δεν παιρνάνε του σπουδαστές μέχρι να πέσουν το φακελάκι ή κάτι άλλο!!!

Ασε ρε Ισίδωρε, την έμαθα την χώρα απο νωρίς!!!

όπως γράφεις επί 20 χρόνια.Το ξέρεις ότι είναι 5 τετραετίες?Πως βγαίνουν και ξαναβγαινουν?

Δεν διαφωνησα, απο εμάς....τους ηλίθιους...

Και θα σου πω και κάτι για να καταλάβεις τι εννοώ...

Είμαστε 3 αδέρφια, πάντα λοιπόν παρακολουθούσα τον μεγάλο μου αδερφό και πήρα κάμποσα απο τα χούγια του....

Τώρα όμως έχω αποκτήσει άλλη νοοτροπία, φιλοσοφία, κλπ κλπ...

Δεν λέω κάποτε θα ξυπνήσει ο Έλληνας(αν), αλλά φοβάμαι ρε γαμώτο....φοβάμαι θα είναι αργά....

Φοβάμαι ρε μάγκες αυτά που θα γίνουν για μένα, αλλά χωρίς εμένα!!!

Δυστυχώς για εμένα είναι αργά φίλε μου.Οταν ήμουν 17 χρόνων ήθελε ένας θείος μου να με πάρει μαζί του στο Ντουμπάι σε μια πολυεθνική που δούλευε αλλά εγώ που τόση ωριμότητα για να φύγω τότε.Τωρα θα είχα φτιαχτεί οικονομικά.Η Ελλάδα είναι τέλεια όταν έχεις πολλά φράγκα.:ernaehrung004:
Φυσικα δεν μετανιώνω γιατι έκανα ενα φανταστικό γαμο και εχω ενα πανέμορφο αγοράκι ,αυτα δεν τα πετυχαίνεις εύκολα οσα λεφτά και να έχεις.

Last edited:

Δυστυχώς για εμένα είναι αργά φίλε μου.Οταν ήμουν 17 χρόνων ήθελε ένας θείος μου να με πάρει μαζί του στο Ντουμπάι σε μια πολυεθνική που δούλευε αλλά εγώ που τόση ωριμότητα για να φύγω τότε.Τωρα θα είχα φτιαχτεί οικονομικά.Η Ελλάδα είναι τέλεια όταν έχεις πολλά φράγκα.:ernaehrung004:

Χα χα χα!!

Έτσι έτσι!!Μην αγχώνεσαι δεν φταίς εσύ είναι ο ΣΕΠ(Σχολικός Επαγγελματικός Προσδιορισμός) που μας μάθαιναν στο Γυμνάσιο, για το ποιόν δρόμο να διαλέξουμε όταν μεγαλώσουμε!!!
flipout::flipout::flipout::flipout::

Φυσικα δεν μετανιώνω γιατι έκανα ενα φανταστικό γαμο και εχω ενα πανέμορφο αγοράκι ,αυτα δεν τα πετυχαίνεις εύκολα οσα λεφτά και να έχεις.

Δεν τα πετυχαίνεις καθόλου εύκολα, με τόσες παροχές....:flipout::flipout::flipout:

Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από ένα φίλε μου.
Αυτοί που γίνονται τρανοί και δεν ξαναγυρνανε είναι
Γιατί δεν τους αφήνουν να έρθουν εδώ και να διαπρέψουν
Ένα παράδειγμα που διάβασα πριν από 20 μέρες σχετικά με τον γιατρό
Που θα χειρουργήσει τον Χριστόδουλο (Δεν θυμάμαι το όνομα του ) με 4000 εγχειρίσεις στο ενεργητικό του στο εξωτερικό δεν του δώσανε έδρα επειδή δεν εχει διδακτορικό !
Στο εξωτερικό που δουλεύει ο άνθρωπος θεωρείτε guru στις μεταμοσχεύσεις
Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αλλά είναι πρόσφατο.

Αυτό λέω Kokar...αυτό ακριβώς...

Δεν είχα δει το post πριν!!!..

Καλά όλα αυτά που λέτε.Συμμετέχω σε κάποια φόρουμ ακόμη εκτός το avclub και παντού διαβάζω για τα στραβά της Ελλάδας.Σίγουρα αν ρωτήσεις όλους όσους γράφουν δεν έχουν κάνει τίποτα απ όλα αυτά τα στραβά.Συγνώμη αλλά στα λόγια όλοι οι Έλληνες είμαστε πρώτοι γι αυτό έχει γίνει η χωρά μπ@υρδελο.Βλεπουμε μόνο όσα κάνει ο διπλανός μας.
Ποιοι δουλεύουν και διοικούν τα νοσοκομεία μας?
Ποιοι δεν σέβονται τους ανάπηρους?
Ποιοι ψηφίζουν και βγάζουν τους κυβερνήτες μας?
Ποιος δεν σέβεται τους νόμους?
Μια χώρα δεν γίνεται οίκος ανοχής μόνο από 300 άτομα αλλά από όλους τους πολίτες της.
Καλο ταξίδι Βαγγέλη και καλώς να μας έρθεις.:fahne90:

Σωστοοοοοοοοοος

Πολλες οι διαφορες παιδες... Αλλού βελτίωση, αλλού επιδείνωση...

Το πρώτο πάντως που ξεχωρίζει (εγω μιλάω για Λονδινο - οχι Αγγλία, οσοι εχουν ζησει και στα 2 καταλαβαίνουν!) είναι η καθημερινότητα: εδω ηρεμείς! Τρεχεις λιγακι (μεσω υπολογιστη) στην αρχη και μετα ολα δουλεύουν ρολόι...

Να φανταστείτε πως έστησα ολόκληρο σπίτι -και εννοω λογαρισμούς κλπ- παίρνοντας στο ονομα μου ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, δημοτικα τελη, ΕΡΤ, Internet, χωρις να κουνηθώ απο το σπιτι(!).

Οσο για το εργασιακο: αν εχεις 1-2 πτυχία και καλη σχετικά προυπηρεσια, δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο (ΤΩΡΑ, οχι σε περιοδους υφεσης) να βρεις κατι. Οταν δε μπεις καπου, οι συνθηκες ειναι... καμια σχεση. 7-8 ωρες τη μερα και (σχεδον) ποτέ Σαββατοκύριακα, αργίες κλπ

Σε ποιο χωρο κοιτάς?

κοιτα να δεις ........

Αντικειμενικα τωρα !!
Σε Κρατος της Ευρωπης αμα πας ειναι καλα !!!
Αλλα εξαρταται σε ποια Πολη θα πας και αν ξερεις Γλωσσα ....

διοτι αν δεν ξερεις Γλωσσα θα φας παλουκι χοντρο !!!! και οταν λεω παλουκι ενοω σε ευρεση εργασιας .... σε σχεσεις με Γειτονες ..... σε ευρεση Φιλων ....και γενικα σε ολη τη φαση!

Να ξερεις πως σκουπιδια και τσαπατσουλιο ΔΕΝ θα δεις σε κρατος της Ευρωπης εκτος ..... απο Αλβανια Ρουμανια και Σκοπια , Βουλγαρια ....κτλ, και φυσικα Ελλαδα .

Να ξερεις πως ο Καιρος ειναι σχεδον χαλια 11,5 μηνες το χρονο σχεδον σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες .....
ΑΥΤΟ ειναι ενα μεγαλο - μειον που θα σου τη δωσει κατακεφαλα .......:violent-smiley-030:

Να ξερεις πως στις περισοτερες χωρες της Ευρωπης τα γλεντια σταματουν στις 9 ωρα ...

αμα ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστη τοτε μονο θα γινεται καλη φαση.....

Να ξερεις και ΑΥΤΟ :
οτι απο Δουλεια αν δεν πας συστημενος σε δουλεια εκτος .... απο 4,5 ωρες τη μερα και με τριμηνες συμβασεις δεν βρισκεις .....

Αν εχεις καποιο πτυχιο καλο θα κανει ....

Αν εχεις γνωστους θα ειναι πιο ευκολη η Επιβιωση και παραμονη σου σε αλλη χωρα αφου θα σε βοηθησουν και στη Γραφειοκρατια ....

ΑΑΑΑΑ...... ΦΡΑΠΕΣ ΔΕΝ υπαρχει στα καφενεια ......:slapface:

η μεγαλη Δυσκολια ειναι η Ευρεση Δουλειας πλεον ......

χε χε Βαγγέλη:worshippy:, για τους άλλους δεν υπάρχει φραπές ....για σένα όμως, απ' ότι έλεγες, έχεις τα πάντα.

Last edited:
Μετά έναν χρόνο στο Παρίσι, διαπιστώνω το -σχεδόν- αυτονόητο, ότι κάθε χώρα έχει τα καλά και τα κακά της.
Καταρχήν, πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι κοτζάμ Γαλλία είναι πολύ διαφορετική από τη μία στην άλλη γωνιά της, οπότε δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Γενικά εδώ η οργανωση είναι αρκετά καλύτερη απ'ό,τι στην Ελλάδα (λέω "αρκετά" και όχι "πολύ"), αλλά αυτό καμιά φορά έχει και τα μειονεκτήματά του.
Για τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ βαριέμαι να τα λέω. Εδώ είναι σαφώς καλύτερα, χρησιμοποιούν το ιντερνετ κατά κόρον κλπ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μου λείπει να τρώω στη 1 το πρωί (όλα κλείνουν 11:30 το βράδυ), να βρίσκω περίπτερο σε κάθε γωνιά του δρόμου (ας είναι καλά οι άραβες με τα μπακάλικά τους ανοιχτά ως τη νύχτα) και κυρίως μου λείπει να ξυπνάω το πρωί από τον ήλιο που με βαράει στη μάπα και μου καίει το δέρμα!...

Εβδομάδες τώρα βρέχει και βγαίνουμε έξω με το μπουφάν (16°C)... Εσείς εκεί καίγεστε κι εμείς εδώ πέφτουμε σε κάταθλιψη από την έλλειψη βιταμίνης.. ποιά είναι αυτή που παράγει ο ήλιος.. αυτηνής.

Και τέλος μου λείπει κάτι που δεν υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο: MILKO!!!

Εκτος και αν βρεθείς σε καφετέρια Έλληνα όπως το "Ellin" στη Χαϊδελβέργη(Γερμανία) και έχε και φραπέ :)

Αυτό θα εννοείς, βρε μικρός που είναι ο κόσμος ….είχε φραπέ και δεν το ήξερα !!Έπηξα στον espresso!!

Attachments

• Cafe Ellin.jpg
    Cafe Ellin.jpg
    73.8 KB · Views: 15

Εβδομάδες τώρα βρέχει και βγαίνουμε έξω με το μπουφάν (16°C)... Εσείς εκεί καίγεστε κι εμείς εδώ πέφτουμε σε κάταθλιψη από την έλλειψη βιταμίνης.. ποιά είναι αυτή που παράγει ο ήλιος.. αυτηνής.

Βιταμίνη D.

Καταρχας να ενημερώσω τον απόδημο ελληνισμό, για την τύχη της χώρας που λέγεται Ελλάδα!!

Εδω και 3 μέρες καίγεται, αν το έχετε πάρει χαμπάρι....

Επειδή τα ξαναπήρα άσχημα έχουμε και λέμε....

Τέλειος συντονισμός δυνάμεων, πυροσβεστική με αστυνομία, με Πολιτη προστασία, λιμενικό, ερυθρός σταυρός(ευτυχώς που υπάρχει και αυτός)...

Οι βοήθεια απο έξω θα έρθει αύριο τελικά, μιας και σήμερα τα έχουμε υπο έλεγχο ΟΛΑ τα μέτωπα....

Τέλεια πυροπροστάσια, οργάνωμενο σχέδιο για την αντιμετώπιση όλων των πυρκαιών, οι άνθρωποι ανα πάσα στιγμή ξέρανε πως θα φύγουν, τι να πω...

Σύμπέρασμα???

Όντως δεν υπάρχει φραπέ έξω και ο καιρός μουντός και άλλα χίλια μύρια...Ναι ναι δυστυχία. Γυρίστε πίσω όλοι στον παράδεισο ΕΛΛΑΔΑ, που καίγεται απο κάτω μέχρι κάτω, που ευτυχώς είχα πάει πριν 1 χρόνο και τα είχα δει καταπράσινα και ωραία.

Ελάτε πίσω στον παράδεισο Ελλάδα που τα παιδιά που θα γεννηθούν θα ξαναδούν μικρά πεύκα και άλλα φυτά στην γέννηση τους και όχι δάση και νερά τρεχούμενα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον...

Ξέρω όλα αυτά που λέω κουράζουν, κλπ κλπ!!

Αλλά σήμερα καίγεται ότι είχε μείνει, γι αυτό σας λέω γυρίστε ΠΙΣΩ!!!

Last edited:
Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι καλή για διακοπές και μόνο...

ΤΩΡΑ ΠΙΑ παύει να ισχύει και αυτό...

Πολύ ασχήμια γύρω μας, πάρα πολύ!