μετανομασια αρχειου

Γιατί περιπλέκετε τις ζωές σας.. Βάλτε Total Commander να ξεμπερδεύετε.. Γιατί ο file manager των Windows είναι ότι πιο αντιπαραγωγικό έχει βγει από τα software labs της MS.

@tzimisce
Όχι και διανυσματικά γραφικά τα PNG & JPG... :p
Raster dude.. όχι vector.. ;)

@tzimisce
Όχι και διανυσματικά γραφικά τα PNG & JPG... :p
Raster dude.. όχι vector.. ;)

Νιαρχμ... Σωστά... Έχω πολλά χρόνια να διαβάσω RAM και έχω ξεχάσει τις ορολογίες του... :flipout:

Το αρχείο ανοίγει κανονικά στα windows.
Άν πάς να το ανεβάσεις στο forum σαν attachment, βγάζει μήνυμα:
"This PNG image has the incorrect file extension"

Γιατί μάλλον τα windows διαβάζουν τον header και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να διαβάσουν png format...
Ένας τρόπος για να το καταλάβεις είναι το κατά πόσον αλλάζει και το μέγεθος του αρχείου κατά την μετονομασία του. :a0210:

Hellooooo! Διαβάζει κανείς ή με έχετε βάλει όλοι σας στην ignore list; :flipout:

Τα .nfo είναι αρχεία κειμένου με μορφοποίηση .txt πρακτικά.
Τα png αν και αρχεία εικόνας δεν έχουν το format των jpg.
Τα png είναι διανυσματικά αρχεία εικόνας που περιέχουν πληροφορίες για διαφάνεια, layers, effects κλπ.
Τα jpg είναι απλά διανυσματικά αρχεία χωρίς να περιέχουν τα άλλα καλούδια!

Είναι σαν να περιμένουμε μετονομάζοντας την Catherine_Zeta_Jones.jpg σε Nude_Catherine_Zeta_Jones.jpg να πάρουμε μία γυμνή φωτογραφία της Catherine... :BDGBGDB55:

το ξέρουμε απλά θέλουμε να τον βοηθήσουμε να το μετονομάσει και μετά (που δεν θα δουλεύει) ας το κάνει ότι θέλει:BDGBGDB55:

Ε, νταξ τότε...
Με ένα for /r %x in (*.png) do ren "$x" *.jpg στο root directory ξεμπερδεύεις μια και καλή... :p

Πες ότι κάνεις πλάκα!
Αυτό νομίζω θα μετωνομάζει όλα τα png στο δίσκο σου, σε jpg!

:flipout::flipout:
λοιπον παραταυτα υπερ ευχαριστω για οποια βοηθεια.Οτι επισημανετε πριν ακριβως αυτα ηξερα .Οτι δεν γινεται.Τεσπα οπως ειπα ετσι διαβασα στο wd forum ετσι απορησα , ταλαιπωρηθηκα και τιποτα δεν καταφερα.