Μετατροπέας από SPDIF σε usb host;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Ψάχνω για μια συσκευή που να μπορεί να δεχθεί είσοδο από SPDIF (στέρεο PCM), το οποίο να μπορεί να μετατρέψει σε usb, όπου να μπορεί να οδηγήσει μια usb κάρτα ήχου (σαν αυτή που έχουν ενσωματωμένη ακουστικά που έχουν μόνο θύρα usb).
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ιδανικά χωρίς να χρειάζεται μικροεπεξεργαστής;

Έχω εντοπίσει το PCM2906B της Texas Instruments, και θα ήθελα να το δοκιμάσω: http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pcm2906b.html

Από που αγοράζεται τέτοια μικροεξαρτήματα; Παλαιότερα τα έβρισκες στα καταστήματα ηλεκτρονικών, αλλά στις μέρες μας δεν ασχολούνται για τέτοια μικροποσά... Κοίταξα Farnell & Conrad, αλλά δεν το έχουν.
Καμοιά ιδέα;

Εκτός και αν κάποιος ξέρει κάποιο έτοιμο προϊόν σε λογική τιμή (< 30 ευρώ) που να κάτι αυτό που ψάχνω.
Αν και δεν είμαι και σίγουρος ότι το 2906Β μπορεί να οδηγήσει άλλη usb κάρτα ήχου...

Ψάχνω για μια συσκευή που να μπορεί να δεχθεί είσοδο από SPDIF (στέρεο PCM), το οποίο να μπορεί να μετατρέψει σε usb, όπου να μπορεί να οδηγήσει μια usb κάρτα ήχου (σαν αυτή που έχουν ενσωματωμένη ακουστικά που έχουν μόνο θύρα usb).
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ιδανικά χωρίς να χρειάζεται μικροεπεξεργαστής;

Έχω εντοπίσει το PCM2906B της Texas Instruments, και θα ήθελα να το δοκιμάσω: http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/pcm2906b.html

Από που αγοράζεται τέτοια μικροεξαρτήματα; Παλαιότερα τα έβρισκες στα καταστήματα ηλεκτρονικών, αλλά στις μέρες μας δεν ασχολούνται για τέτοια μικροποσά... Κοίταξα Farnell & Conrad, αλλά δεν το έχουν.
Καμοιά ιδέα;

Εκτός και αν κάποιος ξέρει κάποιο έτοιμο προϊόν σε λογική τιμή (< 30 ευρώ) που να κάτι αυτό που ψάχνω.
Αν και δεν είμαι και σίγουρος ότι το 2906Β μπορεί να οδηγήσει άλλη usb κάρτα ήχου...

Ψάχνοντας λίγο internet βρήκα αυτό νομίζω κάτι κάνει, δές το.

H τρανσιτ (όπως και πολλές άλλες) κάνει το αντίθετο: Από usb σε spdif.
Αυτό που ζητάει ο petasis δεν το έχω δει πουθενά.
Πιστεύω πάντως, ότι δεν πολυαξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα 27χχ, 29χχ της ΤΙ.

Εγώ αν είχα spdif θα χρησιμοποιούσα αυτή, δεν θα με απασχολούσε η usb.

Θέλω να φτιάξω κάτι για τον μικρό μου αδερφό, που θέλει να βάλει ακουστικά στο PS3 του. Και η σόνυ για λόγους που σχετίζονται με την προστασία δικαιωμάτων μάλλον, δεν στέλνει τον ήχο των παιχνιδιών σε usb ακουστικά, μόνο τον ήχο του voice over.

Re: Απάντηση: Μετατροπέας από SPDIF σε usb host;

H τρανσιτ (όπως και πολλές άλλες) κάνει το αντίθετο: Από usb σε spdif.
Αυτό που ζητάει ο petasis δεν το έχω δει πουθενά.
Πιστεύω πάντως, ότι δεν πολυαξίζει να ασχοληθεί κανείς με τα 27χχ, 29χχ της ΤΙ.

Εγώ αν είχα spdif θα χρησιμοποιούσα αυτή, δεν θα με απασχολούσε η usb.

Πάντως η transit γράφει M-Audio Transit USB
USB Audio Interface with 1/8" Stereo Analog/Optical Digital In & 2-Ch Out and Pro Tools M-Powered Compatible - 24-bit/96kHz

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετατροπέας από SPDIF σε usb host;

Πάντως η transit γράφει M-Audio Transit USB
USB Audio Interface with 1/8" Stereo Analog/Optical Digital In & 2-Ch Out and Pro Tools M-Powered Compatible - 24-bit/96kHz

Ναι. Η usb της συνδέεται σε usb host adapter. Δεν είναι η ίδια τέτοιος.

Το φοβάμαι και εγώ αυτό. Απλά προσπαθώ να μην βάλω ένα ακόμα pc ανάμεσα, επειδή η sony το παίζει δύσκολη...