Μετατροπή DVD σε MKV με υπότιτλους

apotin

AVClub Addicted Member
21 October 2010
1,326
Έδεσσα
Ελπίζω να βρίσκομαι στην κατάλληλη κατηγορία.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Έχω διάφορα DVD (ταινίες και συναυλίες) σε εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσα σε φακέλλους [video_ts].
Δυστυχώς με τον m.player της Samsung που έχει η TV C650 δεν μπορώ να τα παίξω (κάποια κολλάνε και φυσικά δεν εμφανίζονται υπότιτλοι κλπ).
Θα ήθελα να μου προτείνεται ένα πρόγραμμα (σχετικά απλό στη χρήση) με το οποίο να μετατρέψω τα DVD σε MKV (ή κάποιο άλλο format) χωρίς να έχω απώλειες στην ποιότητα του ήχου και της εικόνας και να εξάγω τους υπότιτλους σε .srt γιατί δεν παίζει τους ενσωματωμένους νομίζω.
Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ, Νίκο. Θα το δοκιμάσω.
Ελπίζω να διατηρεί την αρχική ποιότητα του ήχου και της εικόνας.

Η ποιότητα είναι ακριβώς ίδια, απλά να ξέρεις ότι το προκύπτον αρχείο mkv είναι το ίδιο σε μέγεθος με την πηγή, δηλαδή αν έχεις 4,5gb dvd θα προκύψει 4,5gb mkv. Ουσιαστικά είναι σαν να αλλάζεις container.

http://www.makemkv.com/
Από τα πιο απλά και εύκολα στη χρήση. Με έχει βοηθήσει πολλάκις. Για τους υπότιτλους δεν νομίζω να τους κάνεις σε χωριστό srt.

Αν και είναι για παιδάκια το προγραμμα (απο θέμα απλοικότητας) είναι εξαιρετικά γρήγορο και με πολύ καλό αποτέλεσμα. Να 'σαι καλά εψαχνα για κάτι τέτοιο!

Απάντηση: Re: Μετατροπή DVD σε MKV με υπότιτλους

Η ποιότητα είναι ακριβώς ίδια, απλά να ξέρεις ότι το προκύπτον αρχείο mkv είναι το ίδιο σε μέγεθος με την πηγή, δηλαδή αν έχεις 4,5gb dvd θα προκύψει 4,5gb mkv. Ουσιαστικά είναι σαν να αλλάζεις container.

Κάτι τέτοιο έψαχνα. Να το αλλάξω χωρίς να το υποβιβάσω σε ποιότητα.
Να δούμε τώρα με τους υπότιτλους τι θα γίνει. Γίνεται να "τραβήξω" τους υπότιτλους με κάποιο άλλο πρόγραμμα από το DVD και να τους χρησιμοποιήσω; ή θα υπάρχουν προβλήματα συγχρονισμού;

Το πρόγραμμα αν κατάλαβα είναι free για 60 ημέρες και μετά ξανακάνεις εγκατάσταση;

Δόθηκε λύση και για τους υπότιτλους
Αρχική Δημοσίευση από apotin
Υπάρχει τρόπος να πάρουμε τους ενσωματωμένους υπότιτλους από το αρχείο .mkv σε ξεχωριστό αρχείο .srt ;
Απάντηση από fits79
Ναι και λέγεται "Mkv extract gui 2" μπορεί να εξάγει οτιδήποτε στην αυτούσια μορφή του από mkv αρχεία.

Μακάρι να πετύχει. Είχα δει ότι η C650 είχε κάποιο θεματάκι με MKV- MPEG2 αρχεία.

Το MakeMKV παντως μπορει να διατηρησει τους bitmap υποτιτλους του DVD, ενσωματωνοντας τους στο MKV σε μορφη VobSub.