Μετατροπη φορματ οθονης σε mkv/m2ts αρχεια και "γεμισμα οθονης"

savvas01

AVClub Enthusiast
15 February 2009
753
Γαλατσι
γεια χαρα
παιδια θελω ενα τροπο για να μετατρεπω mkv/m2ts αρχεια απο 2.35 η απο 1.85 σε 16/9
ετσι ωστε να "γεμιζει" ολη η οθονη σε μια 46αρα tv που εχω
υπαρχει τροπος?ποιος?και πως?
και μια απορια...οταν βλεπω καποιο αρχειο στο pc με το media info μου λεει οτι ειναι σε 16/9 φορμα
ομως ουτε στο pc ουτε στην tv γεμιζει ολη η οθονη?γιατι?
και μου παιζει σε φορμα 2.35 η 1.85
υπαρχει καποια λυση?

κανεις?τιποτα?
βρηκα το handbrake που κανει αυτη τη δουλεια αλλα θελει re encode και ειναι πολυ χρονοβορο
δε ξερει κανεις αλλη εφαρμογη?

γιατί έχει και τις μαύρες μπάρες πάνω - κάτω οπότε είναι 16:9

να χρησιμοποιείς player που κάνει αυτό που θές
π.χ. με το MPC HC μπορείς να επιλέξεις να δου μεγαλώσει την εικόνα κατά ύψος και να κρατήσει το πλάτος σταθερό
έτσι όμως όλα θα φαίνονται ξεχυλωμένα

Τα κάδρα δεν "μετατρέπονται". Αν έχεις μαύρες μπάρες και θέλεις να τις βγάλεις, είτε θα χάσεις πληροφορία (crop) είτε θα παραμορφώσεις την εικόνα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνεις είναι μέσω του player που έχει όλες αυτές τις επιλογές "πετσοκόματος". Οι μαύρες μπάρες περιλαβάνονται μέσα στο καρέ του 16/9, το "καθαρό" είναι συνήθως 21:9.

Re: Απάντηση: Μετατροπη φορματ οθονης σε mkv/m2ts αρχεια και "γεμισμα οθονης"

16x9 ειναι,αλλα ειναι anamorphic scope γνωστο και ως Panavision/Cinemascope και εχει καδρο 2.35.1
το 16x9 που εχουν οι consumer tvs που εχουμε ολοι μας ειναι το 1.78.1
αυτο με ενδιαφερει, γι αυτο ψαχνω για μετατροπη

Τα κάδρα δεν "μετατρέπονται". Αν έχεις μαύρες μπάρες και θέλεις να τις βγάλεις, είτε θα χάσεις πληροφορία (crop) είτε θα παραμορφώσεις την εικόνα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνεις είναι μέσω του player που έχει όλες αυτές τις επιλογές "πετσοκόματος". Οι μαύρες μπάρες περιλαβάνονται μέσα στο καρέ του 16/9, το "καθαρό" είναι συνήθως 21:9.
ναι,το ξερω οτι δεν μετατρεπονται,cropping ηθελα να πω,χανοντας πληροφορια ειτε streching(παραμορφωνοντας)
δε μιλαω για player μεσω pc,μιλαω για internal media player τηλεορασης,γι αυτο ψαχνω για κατι τετοιο

αν έχεις samsung τότε το κάνει ο player της. τουλάχιστον της δικής μου έχει τέτοια επιλογή

Re: Απάντηση: Μετατροπη φορματ οθονης σε mkv/m2ts αρχεια και "γεμισμα οθονης"

αν έχεις samsung τότε το κάνει ο player της. τουλάχιστον της δικής μου έχει τέτοια επιλογή
και εγω samsung εχω,αλλα οταν στο remux η στο αυτουσιο blu ray το καδρο ειναι 2.35.1 ,ενω ειναι διαθεσιμο η επιλογη δεν κανει τπτ...
αυτο ειναι το περιεργο..σε αλλα releases το κανει και αυτοματα μονο του..
ας πουμε σε αυτο Breaking.Bad.S01.720p.BluRay.x264-CtrlHDπου ειναι 16x9 αλλα οχι anamorphic παιζει κανονικα
σε αυτο Bourne Legacy 2012 1080p Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1 - KRaLiMaRKo που ειναι anamorphic δεν...
αρα παιζει πολο το Panavision/cinemascope Anamorphic(2.35.1) καδρο του κινηματογραφου που το βαζουν και στα blu ray

To τσεκαρες οτι είναι αναμορφικό 1280X720p με π.χ. mediainfo ??.

Aν θέλεις να γεμίσεις την 16/9 οθόνη σου ή θα το παραμορφώσεις (μπλιαχ) ή θα κροπάρεις απο τα πλάγια ...:rifle:

Το πρώτο θέλει απλά remux με mkvtoolnix

To δεύτερο ισως θέλει reencode ..

To τσεκαρες οτι είναι αναμορφικό 1280X720p με π.χ. mediainfo ??.

Aν θέλεις να γεμίσεις την 16/9 οθόνη σου ή θα το παραμορφώσεις (μπλιαχ) ή θα κροπάρεις απο τα πλάγια ...:rifle:

Το πρώτο θέλει απλά remux με mkvtoolnix

To δεύτερο ισως θέλει reencode ..
το 1ο δε θελει τπτ :2thumb22sup: παιζει τελεια
το 2ο θελει re encode..ναι το τσεκαρα και λεει 16x9 αλλα παιζει anamorphic !
ξερεις γιατι?εχεις καμια λυση?απο τα πλαγια πως?ποσο τη καθε πλευρα?

Με το 1ο εννοω για την παραμόρφωση απο 2,35 σε 16/9 θα χρειαστείς ρεμουξ ... με το Mkvtoolnix .. http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-5.8.0-setup.exe an είσαι τυχερος και η Samsung διαβάζει το aspect ratio απο το conteiner και οχι απο το stream θα δουλέψει. Βαλε aspect ratio 16/9

Aν είσαι ακομα πιο τυχερος θα δουλεψει και το κροπ χωρις reencode, κόψε αναλογα με το φορματ που εχεις τωρα, αν π.χ. εχεις 2,35/1 θα χρειαστει κροπ 156,0,156,0. Εξυπακούεται οτι αν κροπάρεις ακυρώνεις το 16/9 aspect ratio και κρατάς το παλιο.

αλλιώς .. http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1150648#post1150648 , δεν ξερω πως τα πάει , ποτε δεν κροπαρα ...

Να ρωτήσω κάτι; Αν δεν κάνω λάθος, όταν το aspect ratio ειναι μεγαλύτερο του 16:9, ο αριθμός των γραμμών είναι μικρότερος από τις 1080 και συγκεκριμένα κάπου στις 817. Αν κόψουμε το κάδρο δεξιά και αριστερά ώστε να κανουμε το 2.35 16:9, τότε μοιραία θα χάσουμε και σε ανάλυση έτσι δεν είναι; εννοώ ότι ένα full HD σήμα που με 817 γραμμές το βλέπω σε μαξιμουμ ανάλυση, το "τεντώνω" κόβοντας τα άκρα ταυτόχρονα, γεμιζοντας έτσι την κατακόρυφη διάσταση της TV μου με 817 γραμμές. Πόσο καλό αποτέλεσμα θα έχει αυτό άραγε; Γίνεται κάποιου είδους compensation με τεχνητη αυξηση των γραμμών;

Φώτη, στα BluRay που δεν υποστηριζουν αναμορφικό το στρημ είναι 1920Χ817 με μαυρες μπάρες πάνω κάτω, όπως το λες χάνεται ανάλυση.

Αλλά αυτο που έχει ο Σαββας είναι "παραγωγή" reencoded όπου πολυ σωστά απο το 1920Χ1080 (καθαρό χωρις μπάρες 1920Χ817) πρωτα κόψανε τις μαυρες μπάρες πάνω-κατω και εκαναν ασσύμετρο ρεσαμπλινγκ 1280Χ720 για να χάσουν όσο λιγοτερη κάθετη ανάλυση, και ορισαν λογικα το aspect ratio σε 235/1 ώστε κατα την αναπαραγωγή να γίνεται 1690Χ720. Οπως στο ERTHD το 1440Χ1080 παίζει ως 1920Χ1080.

Αυτό που λές με το τέντωμα του οριτζιναλ 1920Χ817 σε πλήρου ύψους 1080 και κροπάρισμα στα άκρα δουλέυει πολύ καλά ατα σοφτφουερ πλειερ και η ποιότητα εξαρτάται απο τον αλγοριθμα ρεσαμπλινγκ όπου Lanczos και κάτι άλλα καινούργια που έχει το MadVR είναι εξαιρετικά. Σε hardware player πολλές φορές δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και φυσικά ο αλγόριθμος ενας θεός ξερει τι κάνει.

αλλιώς .. http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1150648#post1150648 , δεν ξερω πως τα πάει , ποτε δεν κροπαρα ...
αυτο φιλε Ηλια το ειχα βρει και εγω και το δοκιμασα αλλα δεν.. το ρημαδι το mkvmerge GUI δεν κανει crop
τωρα θα κοιταξω το αλλο που ειπες και βλεπουμε,αλλα με βλεπω να το παραταω το θεμα,πολυ χρονοβορο ειναι..

Last edited:
Με το 1ο εννοω για την παραμόρφωση απο 2,35 σε 16/9 θα χρειαστείς ρεμουξ ... με το Mkvtoolnix .. http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-5.8.0-setup.exe an είσαι τυχερος και η Samsung διαβάζει το aspect ratio απο το conteiner και οχι απο το stream θα δουλέψει. Βαλε aspect ratio 16/9
η Samsung δυστυχως σε παει αυτοματα στη ρυθμιση που θελει αυτη,δε μπορω να το καταλαβω αυτο..
ενω εχει επιλογες,επιλεγεις καποια αλλα δεν κανει τπτ δεν αντιδρα η εικονα παραμενει οπως επιλεγει απο default
το περιεργο ομως ειναι οτι δεν το κανιε σε ολα τα αρχεια!αυτο δεν μπορω να καταλαβω..

To aspect ratio μπορει να καταχωρηθεί και στο stream και στο conteiner. Oι decoders κανονικά διαβάζουν και απο τα 2 και είτε επιτρέπουν ρύθμιση για το ποια πληροφορία να προτιμήσουν όταν υπάρχουν και οι δυο, είτε προτιμούν ντεφακτο την μια.

Δοκιμασε με το LAV decoder, έχει tick box "use stream aspect ration" με τρείς θέσεις: stream, container, intermediate (stream AR will not be used on files with a container AR(recommended).