Μετατροπη γραμμης επίγειου σηματος σε δορυφορικό

AlexGlyfada

New member
21 June 2006
21
Γεια σας
Εχω στην ταρατσα δυο πιατα (ενα κινητο και ενα Τ90 με 8 LNB) και κεντρικη επίγεια κεραια..Απο το κινητο φευγει ενα καλωδιο που μου κατεβαζει σημα στον ενα οροφο ξεχωριστα από καλωδιο που φερνει επίγειο σήμα..Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με το δορυφορικο και επίγειο σημα στον αλλο οροφο..Το επίγειο σημα διαμοιραζεται σε 3 πριζες στον ενα οροφο και σε 2 πριζες στον αλλο...το ερωτημα μου ειναι το εξης : Μπορω να εκμεταλλευτω την ηδη υπαρχουσα εγκατασταση της επίγειας για να κατεβασω δορυφορικο σημα μεσω του ηδη υπάρχοντος καλωδίου σε μια απο τις 3 πριζες του ενος οροφου ή στις 2 του αλλου;..Αν ναι τι ακριβως χρειαζεται να κανω;...Χονδρικα το μονο που ξερω ειναι ποιο καλωδιο ειναι και που παει...

Χρειαζεσαι ενα tv-sat splitter-combiner στην ταρατσα σου που θα παιρνει τα δυο καλωδια σου (δορυφορικο και επιγειο) και θα κατεβαινει σε ενα.
Εκει που καταληγει τωρα το καλωδιο θα προμηθευτεις ειτε ενα ακομα splitter-combiner και κανεις αντιστροφη συνδεση, το ενα καλωδιο βγαινει σε δυο, η αφου εχεις μπριζες τοτε παρε μπριζα tv-sat που ουσιαστικα ειναι το ιδιο πραγμα.
Προτιμησε καλη ιδια μαρκα και για τα δυο (π.χ hirschmann)
Για τις υπολοιπες επιγειες μπριζες του σπιτιου θα τις τροφοδοτησεις απο την εξοδο Tv της μπριζας

Μπορει (δεν ειναι σιγουρο) να εχεις μια μικρη απωλεια στην ποιοτητα του επιγειου αναλογικου σηματος

Αν πάρει πρίζες, να προσέξει να είναι τερματικού τύπου (σε διελεύσεως δεν παίζει το κόλπο) και με την εξασθένηση που του ταιριάζει (για τα αναλογικά).

Καλημέρα παιδιά...Διαβάζοντας το thread μου άνοιξε η όρεξη για νέες περιπέτειες στη στέγη μου ρωτώ το εξής: στη δική μου εγκατάσταση υπάρχει ένα σταθερό πιάτο με ένα διπλό lnb πάνω του, για να δίνει σήμα στη σοφίτα και στο σαλόνι που είναι και η κεντρική πρίζα... Στη στέγη μου υπάρχει και επίγεια κεραία με το καλώδιο της να καταλήγει σε μια(κεντρική) πρίζα στο σαλόνι μου ακριβώς δίπλα στην πρίζα της δορυφορικής...Εκεί, έχω και ένα απλό spitter το οποίο στέλνει το επίγειο σήμα και στην πρίζα της κρεβατοκάμαρας...Εγώ που θέλω να στείλω ανεξάρτητο δορυφορικό σήμα στην κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση, τι ακριβώς πρέπει να κάνω και τι χρειάζομαι; Από τα λίγα που κατάλαβα, χρειάζομαι ακόμα ένα lnb και 2 tv-sat splitters-combiners...Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;