Μετατροπή ηχείων σε ενεργά

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Φίλοι DIYers θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά στη μετατροπή ενώς ηχείου σε ενεργό.

τα ηχεία που θέλω να κάνω ενεργά είναι κάτι το μετριότατο αλλά θα με εξυπηρετήσουν πολύ σε αυτό που τα χρειάζομαι ( και για το διάστημα που χρειάζομαι για να συγκεντρωσω τους πόρους για αγορα αξιόλογων ενεργών).

Θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται απο άποψη υλικών , αν υπάρχει καμιά έτοιμη πατέντα που ενσωματώνεται στο ηχείο και απο τη μία συνδέεις τον προενισυτή και απο την άλλη το ηχείο. ( Αν υπάρχει τίποτα και με XLR είσοδο θα κάνω τούμπες !!! )

Όσον αφορά την υλοποίηση όλο και κάποιος απο Θεσσαλονίκη θα βρεθεί να βοηθήσει....εύχομαι ! Γιατί τα δικά μου τα χέρια σε τέτοια πράγματα δεν πολυπιάνουν .....

Ευχαριστώ :worshippy:

Τωρα ξυνεις πληγες εσυ. Ελα μου που δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φανταζει ρε φιλαρακι! Καταρχας ξηλωνεις το παθητικο κρος. Επειτα αγοραζεις ενα ενεργο κρος και αντιστοιχους τελικους οσοι ειναι οι δρομοι του ηχειου. Ψαχνεσαι με τις συχνοτητες αποκοπης και ισως με προσπαθεια κατι κανεις!

Φιλαράκ, μην ασχολείσαι.

Αν ζορίζεσαι οικονομικά πάρε τα μικρά truth της behringer και ταίριαξε ένα σαμπ μετά.

Αν κάτσεις να φτιάξεις θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα με χειρότερο αποτέλεσμα...

σόρι του ντισαπόιντ γιου.

Πούλα τα ηχεία σου και μην αγχώνεσαι.

Φίλοι DIYers θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά στη μετατροπή ενώς ηχείου σε ενεργό.

τα ηχεία που θέλω να κάνω ενεργά είναι κάτι το μετριότατο αλλά θα με εξυπηρετήσουν πολύ σε αυτό που τα χρειάζομαι ( και για το διάστημα που χρειάζομαι για να συγκεντρωσω τους πόρους για αγορα αξιόλογων ενεργών).

για τι εφαρμογή τα χρειάζεσαι ? near field ? PA ? το ηχείο αντεχει μεχρι 30watt ή μέχρι 300w ? ποια ηχεία ειναι ? δεν μπορει να δοθεί μια γενική απάντηση που να καλύπτει τα παντα..

near field monitor χαμηλων απαιτησεων , ειναι μικρά ηχεία κλειστού τύπου 60W 8Ω 2 δρόμων. Τα θέλω να τα κοτσάρω στον μίκτη για να μιξάρω κανένα session μέχρι να πάρω ενεργά της προκοπής που θα τα χρησιμοποιώ και για monitoring σε σύνθεση μουσικής. Αν μπορεί να υλοποιηθεί κάτι με μικρό κόστος καλώς , αλλιώς θα περιμένω...

Roister ιq με 200 ευρω,πολυ καλα για τα χρηματα τους και σε διαφορα χρωματακια.Οταν βρεις τα χρηματα πηγαινε σε DYNAUDIO,GENELEC ή καποιο TANNOY.

Απάντηση: Re: Μετατροπή ηχείων σε ενεργά

Roister ιq με 200 ευρω,πολυ καλα για τα χρηματα τους και σε διαφορα χρωματακια.Οταν βρεις τα χρηματα πηγαινε σε DYNAUDIO,GENELEC ή καποιο TANNOY.

Μήπως είναι για τεμάχιο η τιμή???

και μουράτα
cool.gif

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις ! Στέργιο κι εγώ τα Behringer έχω κατα νού για το μέλλον γιατί με Genelec και λοιπούς ξεφέυγει το budget.
Με βλέπω να καταλήγω σε κανέναν t-amp gen 2 με καμια 60 - 70 ευρώ . Πιστεύω στις στάθμες που θέλω να τα οδηγεί χωρίς πρόβλημα. Ούτως η άλλως στο μισό μέτρο απο τα αυτιά μου θα είναι τα ηχεία.

Kαι όταν παραγγείλω και το midi keyboard που θέλω παίρνω και monitors της προκοπής.

Τάσο αν θες έχω το κρος της behringer στην άκρη.
Εγώ τελικά αποφάσισα να μείνω σε παθητικό.
Οπότε αν ενδιαφέρεσαι σφύρα...
Παίρνεις και τους tamp και ξεκινάς.

Aν πιάνει το χέρι σου κοίτα κι εδώ για ενισχυτές: 41hz.com
Eίναι πολύ φθηνά τα περισσότερα kit και σίγουρα κάποιο θα καλύπτει τις ανάγκες σου.

Πουλαω η ανταλλασω ενεργα ηχεια nearfield,ADAM P11 μαγνητικα θωρακισμενα και ADAM S2A,(με tweeter Heil 1000euros απο 1400 euros τα P11 και τα S2A 1900 euros απο 2480 euros με μηδαμινη χρηση <50 ωρες ,παρθηκαν για "πισω" σε home cinema ,αλλα ειναι too much για τετοια χρηση ) Mε ενδιαφερει και τυχον ανταλλαγη με μικρα ενεργα(<400 euros ) για χρηση μονιτορ pc.Tηλ 6977232344.