Μετατροπή mkv σε 25fps, γίνετε;

softice

AVClub Addicted Member
28 October 2007
2,078
Το MkvToolnix έχει επιλογή για να μετατρέψεις το video του mkv σε 25fps.
Δοκιμάζοντας το όμως και μετά το muxing, η ταινία δεν παίζει πλέον τον ήχο σωστά.
Οπωσδήποτε κάτι δεν έκανα σωστά. Γνωρίζει κανένα καλό παιδί τι ακριβώς;

Η tv μου (42 fullHD Sharp) δέχεται μόνο 50 και 60 hz και προσπαθώ να δω
το κατεβατό με τα mkv που μάζεψα σε λίγο καλύτερη ποιότητα.
Το htpc είναι πολύ δυνατό δεν υπάρχει πρόβλημα κολλήματος από εκεί.
(core2 duo 8400 3g, 5770 HD)
Κάποια μικρή ενόχληση όταν υπάρχει πολύ κίνηση στις ταινίες είναι το πρόβλημα και υποθέτω οτι είναι θέμα των fps/tv hz
Διάβασα για reclock, powerstrip και τέτοια αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να ασχοληθώ τάρα με αυτά.
Αν κάποιος ξέρει πως γίνετε με το mkvtoolnix θα τον παρακαλούσα να δώσει τα φώτα του.

Δεν το έχω δοκιμάσει όμως γιατί η TV μου δεν πρέπει να υποστηρίζει 1366x768 @ 50hz

To haali media splitter το κάνει εύκολα και δεν έχει πρόβλημα στον ήχο.

Στα options του Haali έχει μια επιλογή "Force fake 25fps in media type"
Δεν κατάλαβα τι κάνει ακριβώς, βασικά δεν είδα να κάνει τίποτα και το "fake" δεν μου κάθετε σωστά.
Με Gdsmux και αυτή την επιλογή στο yes η ταινία βγήκε πάλι στα 23976fps.
Πως ακριβώς εννοείς "το κάνει εύκολα";

Για να αλλάξεις fps σωστά, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κωδικοποίηση ξανά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις MeGUI, ή RipBot264 μέσω Avisynth (δωρεάν) ή κάποια εμπορική εφαρμογή που μετατρέπει video files συμπ/νου mkv, π.χ videofab converter ή moyea video converter (flvsoft), κ.ά.

Για να αλλάξεις fps σωστά, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κωδικοποίηση ξανά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις MeGUI, ή RipBot264 μέσω Avisynth (δωρεάν) ή κάποια εμπορική εφαρμογή που μετατρέπει video files συμπ/νου mkv, π.χ videofab converter ή moyea video converter (flvsoft), κ.ά.

Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω με το videofab converter όταν βρω χρόνο. Βλέπω οτι θέλει γύρω στις 2-3 ώρες για την κωδικοποίηση..να δούμε και αν αξίζει τον κόπο το αποτέλεσμα.

Να πω την αλήθεια δεν κάθισα να το ψάξω και πολύ μετά το αλλαλούμ στον ήχο.
Πάντως όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, μάλλον θέλει κωδικοποίηση και δεν γίνετε δουλειά με απλό Muxing.