μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

werty21

Senior Member
6 February 2009
554
γεια χαρα

επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα αλλα εχω αρκετη διαθεση να μαθω θα ηθελα να μου πει οποιος ξερει σε τι αξιζει αν μετατατρεψω τα mp3 σε audio ή να τα γραψω στο cd ως data?
σε τι ποιοτητα ειναι γραμμενα τα mp3 που το βλεπω?ή ειναι στανταρ σε τι ποιοτητα γραφονται?
αυτα προς το παρον..
ευχαριστω για το χρονο σας.

γεια χαρα

επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα αλλα εχω αρκετη διαθεση να μαθω θα ηθελα να μου πει οποιος ξερει σε τι αξιζει αν μετατατρεψω τα mp3 σε audio ή να τα γραψω στο cd ως data?

Αυτο εξαρταται απο το που θελεις να τα χρησιμοποιησεις. Αν ειναι για PC τοτε και οπως ειναι ειναι μια χαρα. Αν ειναι για καποια πηγη που διαβαζει και mp3 τοτε στο CD σαν mp3. Αν διαβαζει μονο audio cd τοτε μετετρεψε τα σε audio.

σε τι ποιοτητα ειναι γραμμενα τα mp3 που το βλεπω?

Ενας πολυ ααπλος τροπος ειναι μεσω του ιδιου του player που χρησιμοποιεις. π.χ. στο Foobar φαινεται κατω δεξια. Υπαρχουν βεβαια και προγραμματακια που κανουν αυτη τη δουλια.

ή ειναι στανταρ σε τι ποιοτητα γραφονται?

Η ποιοτητα εγγραφης (δειγματοληψιας πιο σωστα) διαφερει τοσο σε Kbps (αναλυση που λεμε) οσο και σε τροπο (cbr=constant bitrate, vbr=variable bitrate). Γενικα πανω απο 192 kpbs αναλυση ειναι σχετικα καλα, ειναι κατι παραπανω απο το λεγομενο "cd quality".
Τωρα για το ποση αναλυση ειναι η καλυτερη... αυτο μονο τα δικα σου αυτια μπορουν να το κρινουν.

η πηγη διαβαζει και mp3 και audio,οποτε τα γραφω στο cd ως mp3?

Μην κανεις ΠΟΤΕ μετατροπη απο mp3 σε WAV γιατι θα ακους...τενεκεδια να βαρανε!

Ποια διαδικασία ακολούθησες και πήρες τόσο απογοητευτικά αποτελέσματα;

Γιατί προφανώς κάτι δεν πήγε καλά.

Απάντηση: Re: μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

Οχι βέβαια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Η μετατροπή από mp3 => wav δεν ρίχνει την ποιότητα του ήχου.
Απλώς είναι σπατάλη χώρου γιατί έχουμε ποιότητα ήχου mp3 και μέγεθος wav

Re: Απάντηση: Re: μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

Οχι βέβαια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Η μετατροπή από mp3 => wav δεν ρίχνει την ποιότητα του ήχου.
Απλώς είναι σπατάλη χώρου γιατί έχουμε ποιότητα ήχου mp3 και μέγεθος wav

Αν ριχνει λεει; Κατακορυφα! απο τη στιγμη που το mp3 κλπ ειναι απωλεστικη μεθοδος συμπιεσης δεδομενων (δηλ. χανεις οριστικα τις συμπιεζομενες/αφαιρουμενες "μη ακουστες" συχνοτητες), ΠΩΣ θα αναπληρωσεις κατα την αποσυμπιεση αυτες, αφου χαθηκαν; Δοκιμασμενο και...αποτυχημενο δυστυχως!

Μα, εδώ λέμε ότι δεν ρίχνει την ποιότητα του MP3. Αν η ποιότητα αυτή είναι πεσμένη σε σχέση με το πρωτότυπο αρχείο (wav) είναι άλλο θέμα.

Η μετατροπή από MP3 σε WAV δεν υποβαθμίζει τον ήχο του MP3.
Ούτε και βελτιώνει βέβαια. Αυτό εννοείται.

Μα, εδώ λέμε ότι δεν ρίχνει την ποιότητα του MP3. Αν η ποιότητα αυτή είναι πεσμένη σε σχέση με το πρωτότυπο αρχείο (wav) είναι άλλο θέμα.

Η μετατροπή από MP3 σε WAV δεν υποβαθμίζει τον ήχο του MP3.
Ούτε και βελτιώνει βέβαια. Αυτό εννοείται.

+1

Ετσι ακριβως, ειναι μονο θεμα χωρου (χωρητικοτητας) και πηγης (αν διαβαζει mp3)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

Αν ριχνει λεει; Κατακορυφα! απο τη στιγμη που το mp3 κλπ ειναι απωλεστικη μεθοδος συμπιεσης δεδομενων (δηλ. χανεις οριστικα τις συμπιεζομενες/αφαιρουμενες "μη ακουστες" συχνοτητες), ΠΩΣ θα αναπληρωσεις κατα την αποσυμπιεση αυτες, αφου χαθηκαν; Δοκιμασμενο και...αποτυχημενο δυστυχως!

Κατά την δημιουργία του mp3 λόγω του ότι ο αλγόριθμος είναι απωλεστικός πετάχτηκε πληροφορία στα "σκουπίδια" άρα υποβαθμίστηκε η ποιότητα του ήχου.

Από 'κει και πέρα όταν μετατρέψουμε το mp3 σε wav ΔΕΝ υπάρχει περαιτέρω απώλεια πληροφορίας οπότε το wav που θα προκύψει θα παίζει στην ίδια (υποβαθμισμένη) ποιότητα που έπαιζε το mp3 διότι οι χαμένες πληροφορίες δεν γίνεται να ανακτηθούν. Οπότε το μόνο που κάνανε είναι ότι χαραμίσαμε χώρο στον σκληρό δίσκο.

Η μετατροπη ενος mp3 αρχειου σε wav ειναι μη απωλεστικη μετατροπη αρα δεν υπαρχει απωλεια πληροφοριας. Εχει αναφερθει ομως οτι αν οι διαφορες μετατροπες δεν εχουν γινει με καλα codecs το κομματι μπορει να κλιπαρει μετα την μετατροπη απο mp3 σε wav.

Να ρωτησω και εγω τωρα κατι... εχει συμβει σε κανεναν βελτιωση του κομματιου με μετατροπη audio cd σε wav και ξανα σε audio cd απο αποβολη κλειδωματων?

Προφανως εχετε δικαιο, το λαθος ειναι δικο μου! Νομισα οτι ο φιλος μας εννοουσε οτι με τη μετατροπη του mp3 σε wav θα ξαναπαρει την αρχικη ποιοτητα του κομματιου απο cd. Γι´αυτο ισχυρισθηκα οτι θα ακουει τενεκεδια! Οντως ομως υπαρχει μια κακη διαφορα, οπως παρατηρησα (απο mp3 σε wav), αν και δεν θυμαμαι με ποιο προγραμμα το εκανα (μαλλον nero ή ashampoo) γιατι δεν το...ξαναεκανα!

Να ρωτησω και εγω τωρα κατι... εχει συμβει σε κανεναν βελτιωση του κομματιου με μετατροπη audio cd σε wav και ξανα σε audio cd απο αποβολη κλειδωματων?

Να μια καλή ερώτηση!

Εχω αντιγράψει κάμποσα CD (αφαιρώντας κλειδώματα) αλλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να κάτσω να ακούσω και να συγκρίνω το κλειδωμένο πρωτότυπο με το ξεκλείδωτο αντίγραφο.... Το έχει κάνει κανείς αυτό;

Last edited by a moderator:

Να μια καλή ερώτηση!

Εχω αντιγράψει κάμποσα CD (αφαιρώντας κλειδώματα) αλλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να κάτσω να ακούσω και να συγκρίνω το κλειδωμένο πρωτότυπο με το ξεκλείδωτο αντίγραφο.... Το έχει κάνει κανείς αυτό;

καμια διαφορά,μπορει να ειμαι κουφός,αλλά πιο πολυ διαφορα
ακουγα απο το ξεκλείδωτο αρχείο απο το pc (καλύτερο) σε
σύγκριση με το προτοτυπο cd από το transport cd.

η γενικη και καλυτερη κατα την αποψη μου γραμμη ειναι αν θελει καποιος να μετατρεψει mp3 σε audio cd να χρησιμοποιει αρχεια ανω των 192kbps ,εγω παντως που μετατρεπω κατα κορον mp3 σε audio με plextor cd recorder (εννοειται) και με plextools (με ρυθμισεις ειδικες και βεβαια TAIYO YUDEN CD GOLD)φτιαχνω cd τα οποια οσοι τα χουν ακουσει δεν εχουν προσεξει καμμια διαφορα συγκριτικα με τα αυθεντινα cd.

καλο ειναι να κατεβαζετε flac για μετατροπη σε cd.τα mp3 χανουν αρκετα.θα ελεγα οτι ξυνουν,κουραζουν μετα απο λιγη ακροαση, και το λεω γιατι εχω φτιαξει αρκετες δεκαδες σιντις απο αυτα πιο πολυ για χρηση στο αυτοκινητο.ουτε συζητηση για να τα ακουσεις σε (καλο μηχανημα στο σπιτι) και τωρα τα ξαναψαχνω σε φλακ.και τονιζω οτι δεν κατεχω χρυσα αυτια.:afro: