μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

Γιατί η μετατροπή ή καλύτερα η επανακωδικοποίηση από απωλεστικά φορμά σε μη απωλεστικά είναι μη απωλεστική;;;
Αν μετετρέψω ένα mp3 σε wav και μετά ακολουθήσω την αντίστοφη διαδικασία βάζω στοίχημα πως το αρχικό mp3 με το τελικό δεν θα είναι ίδια.

Γιατί η μετατροπή ή καλύτερα η επανακωδικοποίηση από απωλεστικά φορμά σε μη απωλεστικά είναι μη απωλεστική;;;
Αν μετετρέψω ένα mp3 σε wav και μετά ακολουθήσω την αντίστοφη διαδικασία βάζω στοίχημα πως το αρχικό mp3 με το τελικό δεν θα είναι ίδια.

δεν θα είναι ,αλλά κάνεις όμως δυο μετατροπες(mp3-wav,wav-mp3) και έχει προϋπάρξει και άλλη μια(wav-mp3)
με άγνωστο μετατροπέα.

Καθόλου μυστική. Υπάρχουν πολλά και διάφορα εργαλεία για MP3 encoding και φυσικά και δεν βγάζουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα.

Εδώ και αρκετά χρόνια η προτιμότερη λύση είναι ο LAME encoder, με το μεγαλύτερο δυνατό bitrate και τις πιο βαριές / χρονοβόρες ρυθμίσεις.

ok εγω δεν λεω πως δεν υπαρχουν εργαλεια.σαφως υπαρχουν και κανουν και παπαδες απλα το πρωτοτυπο δεν φτανεται με τιποτε.το να κανεις wav apo mp3 το θεωρω πλεον χασιμο χρονου και cd απο την στιγμη που σε εναν καλο τρ@..ρ βρισκεις πολλα πραματακια σε φλακ
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

ok εγω δεν λεω πως δεν υπαρχουν εργαλεια.σαφως υπαρχουν και κανουν και παπαδες απλα το πρωτοτυπο δεν φτανεται με τιποτε.το να κανεις wav apo mp3 το θεωρω πλεον χασιμο χρονου και cd απο την στιγμη που σε εναν καλο τρ@..ρ βρισκεις πολλα πραματακια σε φλακ
:ernaehrung004:

Ακριβώς και ειδικά αν η εξαγωγή εχει γίνει με EAC.

Απάντηση: Re: μετατροπη mp3 σε audio cd ή data cd ??

το eac ειναι μονοδρομος εδω και αρκετα χρονια και σε extraction αλλα και σε εγγραφη αν υπαρχει cue sheet
:BDBDG54:

Ε, όχι και μονόδρομος... Εγώ χρησιμοποιώ το CDex και το Cue Splitter

Ναι οκ για το EAC αλλά να ξέρετε ότι αν και αυτό δεν έχει τις σωστές ρυθμίσεις
έχει μεγάλη διαφορά
Όποιος θέλει τα ριπ του σε πρότυπο που γίνεται αποδεκτό σε κοινότητες όπως το what.cd να διαβάσει καλά αυτόν τον οδηγό
http://blowfish.be/eac/