Μετατροπή παλιού Projector σε DVD.....

jorge_sah

New member
28 December 2007
7
Γεια σας παιδιά!!! και χρόνια πολλά σε όλους....

όπως λέω και στον τίτλο έχω έναν παλιό Projector (Chinon Sound SP330 Super 8 Movie Projector) για όσους δεν κατάλαβαν την παλαιότητα του είναι σαν τους κινηματογραφικούς με τις ταινίες σε "ροδέλα".
Η απορία μου είναι οι εξής: επειδή έχω πολλές ταινίες οικογενειακών συγκεντρώσεων... και δεν θέλω να τις χάσω να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τις μετατρέψω σε DVD...
Εγώ το μόνο που έχω σκεφτεί είναι την ώρα που θα τις προβάλω να τις τραβάω με μία κάμερα....
Περιμένω να ακούσω τις δικές σας προτάσεις οποίες και να είναι αυτές...

Υ.Γ. Ελπίζω να το έβαλα το θέμα στο σωστό σημείο....

Attachments

• ChinonSoundSP330Super8MovieProjector.jpg
    ChinonSoundSP330Super8MovieProjector.jpg
    87.8 KB · Views: 23
Αυτό που σκέφτηκες είναι ο ένας τρόπος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προβάλλεις σε μικρή επιφάνεια και να εστιάσεις με τη videocamera εκεί με όσο πιο τηλεφακό έχεις. Αν το υλικό που έχεις τραβήξει στο φιλμ είναι στα 24 καρέ, τότε δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα. Αν όμως το έχεις τραβήξει στα 18 καρέ, τότε ίσως πρέπει να παίξεις λίγο με το shutter speed της video camera για να μην έχεις πρόβλημα με τη διαφορά των 25/18 καρέ.

Ο σωστός τρόπος είναι να πας στην aylon productions που έχουν film scanner και να σου το κάνουν αυτοί σωστά ακόμα και σε HD.
Για λεπτομέρειες τσέκαρε εδώ:

http://www.aylonproductions.gr/