Μετατροπή sub Z5500 σε ενεργό

Valo_r

New member
6 September 2016
45
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα subwoofer (Logitech z5500) το οποίο έχει καμένο τον ενισχυτή του. Δυστυχώς το είδαν 2 τεχνίτες και κανείς δεν κατάφερε να το επισκευάσει. Σκοπεύω να αγοράσω έναν ραδιοενισχυτή 5,1 για να οδηγήσω τα υπόλοιπα ηχεία και θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να μετατρέψω το εν λόγω sub σε ενεργητικό . Υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο με το ανάλογο κόστος? Πχ να μπεί ένας ενισχυτής μόνο στο sub. Εκείνος ο τοροειδής μαγνήτης πρέπει να αντικατασταθεί?
Αν ναι , αξίζει να κάνω την μετατροπή? Σκοπός μου είναι να μην το πετάξω και να το χρησιμοποιήσω ως ένα μεμονωμένο sub στον καινούργιο ραδιοενισχυτή που θα πάρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.:smile:

Βαλάντης

Δεν αξίζει ο κόπος και δε συμφέρει οικονομικά ούτε για αστείο. Το όλο πακέτο είναι της τάξης των 50 ευρώ.
Ένας Home Cinema 5.1 ενισχυτής ακόμα και μεταχειρισμένος θα κοστίσει γύρω στα 200 ευρώ και πάνω τουλάχιστον. Και συνδέεται με κανονικά ηχεία, όχι με τους δορυφόρους που είναι φτιαγμένοι ειδικά μόνο για το Logitech.

Αν δε θες λόγω κόστους να προχωρήσεις σε αναβάθμιση, ψάξε σε αγγελίες μήπως βρείς κάποιο ίδιο ή παρόμοιο Logitech μεταχειρισμένο για να χρησιμοποιήσεις.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Απο την στιγμή που θα αγοράσω έναν Home Cinema 5.1 ενισχυτή , και προσωρινά θα οδηγήσω τα ηχεία της Logitech μέχρι να πάρω κατι καλύτερο , σκεφτόμουν να μην πάει χαμένο το subwoofer. Θεωρώ οτι είναι ένα μέτριο και αξιοπρεπές sub για αυτό που θέλω , που αν το μετατρέψω σε ενεργό θα με καλύψει. Λυπάμαι να το πετάξω ή να δώσω 300-400 για ένα καινούργιο , οπότε φαντάστηκα με έναν plate ενισχυτή να το κρατήσω. Είναι εφικτό να γίνει αυτό ? Θα μπορούσες να με βοηθήσεις που να βρώ έναν ενισχυτή για να το κάνω? Είναι 175Watt RMS στα 8 Ω νομίζω.

Υπ'οψιν οι δορυφοροι εχουν low wattage handling μιας και ειναι στα 62 βατ (και 69 το κεντρικο) με την ρεγουλα επανω σε εναν ενισχυτη εαν αυτος βγαζει αρκετα βατ.
Επισης να εχεις υπ'οψιν σου πως αυτα τα βατ του ενισχυτη που ειχαν μεσα στο sub ειναι παραπλανητικα ετσι. ? Μετρημενα σε τονο 1khz και στα 100 hz το sub, και με αρμονικη παραμορφωση 10%. Να αφησω στην ακρη και την ακουστικη τρυπα στο φασμα που κροσαρουν οι δορυφοροι με το sub απο παλαιοτερες μετρησεις που ειχα διαβασει καποτε.

Αυτα στα λεω μονο και μονο για να εχεις υπ'οψιν σου πως ενας AV ενισχυτης θα χρειαστει και καποια καλυτερα ηχεια αν θες να κανεις ενα step up στον ηχο σου.
Προσωπικα θα σου ελεγα το ιδιο με τον naturalis. Μην ασχοληθεις με καποιον ενισχυτη για το υπαρχων sub, δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.
Καλυτερα μαζι με τον ενισχυτη να αποφασισεις (εστω και τμηματικα) να αγορασεις αλλα ηχεια, αναλογως του χωρου σου. Υπαρχουν και πολυ vfm ηχεια τοσο βασης , οσο και δαπεδου για ολα τα βαλαντια. Οτι και να παρεις, καλυτερο θα ειναι απο τους logitech δορυφορους.

Mπορεις λοιπον να παρεις για αρχη τα εμπρος left/right (κρατωντας τους δορυφορους για surround αρχικα) και σιγα σιγα να χτισεις το συστημα αντικαθιστωντας ολα τα ηχεια και τελος ενα ενεργο subwoofer. Χαρη στα μπροστινα, η απωλεια subwoofer δεν θα ειναι τοσο αισθητη σε σχεση με τους δορυφορους.
Αν το αποφασισεις, ορισε ενα budget και εδω ειμαστε για οικονομικες προτασεις. :smile:

Re: Απάντηση: Μετατροπή sub Z5500 σε ενεργό

Σιγουρα , τα ηχεία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο γιαυτό και θα τα αλλάξω σιγά σιγά. Πρώτα σκοπεύω να πάρω τον ενισχυτή και αν με παίρνει και 2 ηχεία για μπροστά. Τώρα σχετικά με το sub , συμφωνώ οτι δεν είναι και ότι καλύτερο και γνωρίζοντας οτι για να πάρω καινούργιο σίγουρα θα θέλει 3-4 κατοστάρικα , έλεγα μπας και το επισκευάσω μετατρέποντάς το σε active για να κάνω την δουλειά μου μέχρι να πάρω και ένα sub στο τέλος. Οικονομικά δεν μπορώ να διαθέσω πάνω απο 300 ευρώ αυτον τον καιρό . Σκοπέυω με αυτά να πάρω εναν ενισχυτή , και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα. Οπότε αν έχετε κάποια πρόταση για ενισχυτή και τέλος κάποια πρόταση για το πως μπορώ να κάνω αυτο το ρημάδι το sub λειτουργικό με λίγα χρήματα , είμαι όλος αυτιά !! ;)

Να προσθέσω επίσης πως με έναν απο Κίνα που μίλησα , μου πρότεινε να βάλω με λίγα χρήματα (100$ περίπου) έναν plate amplifier κατηγορίας D για sub, για να το κάνω να δουλέψει . Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό απο κάποιον που επισκευαζει τέτοια πράγματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Θα δώσεις 100 δολλάρια (80-90 ευρώ) συν έξοδα επισκευής για να επισκευάσεις ένα Sub που κάνει μαζί με τους δορυφόρους του 40-50 ευρώ;! 😲

Έάν δεν επισκευάζεται με κάποιο οικονομικό τρόπο, πρέπει να καταλάβεις ότι ολόκληρο το σύστημα είναι αχρηστευμένο, όχι μόνο το Sub.

Οι δορυφόροι δε μπορούν να συνδεθούν σε κανονικό ενισχυτή, θα τους κάψεις αμέσως! ΔΕΝ ταιριάζουν. Ούτε συνδέονται. Κατάλαβε το.

Αν είναι να δώσεις 300 ευρώ που υπολογίζεις έχεις δύο λύσεις να διαλέξεις.

Α) Αγοράζεις ένα πακέτο -όλα σε ένα- οικιακό Home Cinema. Οικιακό, όχι για υπολογιστή. Με ενισχυτή, κανονικά ηχεία και πλήθος δυνατοτήτων συνδεσης. Υπάρχουν αρκετά οικονομικά και από επώνυμες εταιρείες.

Β) Αγοράζεις ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία μαζί με μία εξωτερική κάρτα ήχου/DAC και η αναβάθμιση θα είναι θεαματική.

Επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι τελείως αρχάριος, ξεκίνα να διαβάζεις από το φόρουμ μας άρθρα και νήματα κυρίως από την κατηγορία Computer Audio, ώστε να ενημερωθείς.

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις . Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω εμπειρία απο συστήματα ήχου. Υπάρχει ένα παλιό HomeCinema 5.1 της Samsung που έχω με 4 tallboy ηχεια , βολεύομαι και με αυτό προσωρινά, απλά έλεγα μπας και γίνει να σωθεί το logitech , γιατί έπαιζε καλύτερα απο το samsung. Εν πάσει περιπτώσει, δεν θα ασχοληθώ με την επισκευή του , θα κοιτάξω σιγά σιγά να χτίσω ένα καλό 5,1 με ραδιοενισχυτή -περιφερειακά ηχεία και sub , καθώς τα έτοιμα home cimema των 250-300 ευρώ δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι , πόσο μαλλον το αυτί... Πρόσφατα , πήρα ένα 5,1 της LG για το αφεντικό μου περί τα 270 , το οποίο σίγουρα είναι υποδεέστερο απο τα logitech που είχα τόσο σε ποιότητα όσο και σε ένταση.. τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.....

Ευχαριστώ.

Τέλος , χωρίς να θέλω να γίνω κακός ούτε και ειρωνικός , απο που συμπεραίνεις φίλε μου οτι τα ηχεία όλα μαζί κάνουν 40-50 ευρώ? Είναι η τιμή που τα αξιώνεις εσύ (που σίγουρα θα έχεις ήχο 4-5 χιλιάδων ) ή το είδες από το παρακάτω Link ?
http://www.public.gr/product/ihos/hxeia/ixeia-5-1/speakers-logitech-z-5500/prod115063/
Γιατί οι παίκτες στο Public το κάνουν επίτηδες , τα ηχεία δεν παράγονται πλέον. Αν πάλι όντως πωλούνται τόσο , δεν έχω πρόβλημα να πάρω 4-5 σετ ... Το 2007 που τα αγόρασα , μου κόστισαν 370 , και για αυτό που τα ήθελα μια χαρά ήταν. Είπαμε δεν είναι hi-end σούπερ ουάου ηχεία , αλλά τα 9 χρονάκια που τα καταευχαριστήθηκα ,στάθηκαν αξιοπρεπώς.
Αν πάλι γνωρίζεις που μπορώ να τα βρώ 40-50 ευρώ έστω και μεταχειρισμένα , πές μου να τα αγοράσω γιατί εγώ δεν τα βρήκα όσο κι αν έψαξα σε αυτήν την τιμή.

Συγγνώμη που μακρυγορώ , δεν θέλω κάτι εξεζητημένο σε ήχο που θα μου μαγέυει τα αυτιά και θα μου ρίχνει το σαγόνι , και περί αυτού ο λόγος που λυπαμαι πραγματικά να τα πετάξω , αλλά όπως φαίνεται , με πείσατε - αυτό θα κάνω :viking:

Last edited:
Η συζητηση αξιοπρεπους ηχου (για τα γουστα και εμπειριες του καθενος) ειναι μια μεγαλη κουβεντα. Αξιοπρεπης σε σχεση με τι. ?
Ας το αφησουμε στην ακρη αυτο, ειναι αλλο θεμα.

Αν και ηχεια δορυφορους δεν θα βρεις σκετους (χωρις ματσαρισμενο sub με ενσωματωμενο ενισχυτη), παρ ολα αυτα κοιτωντας τις τιμες τετοιων συστηματων 2.1 θα καταλαβεις οτι τοσο εκτιμαται η αξια τους. Η logitech εκανε το εξης με τα τοτε z5500. Πλασαρε ενα τετοιο συστημα και πουσαρισε την σταθμη οσο την επαιρνε.
Η αρμονικη παραμορφωση ομως στο Θεο και υπηρχε και η ακουστικη τρυπα στο συχνοτικο φασμα μεταξυ δορυφορων και sub.
Αυτα, δεν ενοιαξαν καποιον που θα τα αγοραζε για pc games για να εχει 5.1 ηχο. Ή ακομη και ταινιες απο ενα Pc.
Λογω της τιμης τους ομως, αποτελεσαν και ενα δελεαρ για στησιμο και σε ενα κανονικο 5.1 home cinema, πραγμα που πολλοι επραξαν.
Ηταν οντως μια προσιτη λυση τοτε.

Εκτοτε, εχουν κυκλοφορησει αρκετα all in one στην αγορα για ολα τα βαλαντια και με διαφορα καλουδια επανω τους.
Και εκεινα ομως βρισκονται στην ιδια μοιρα ηχητικα. Ηχεια δορυφοροι επανω σε ενισχυτες που με τερτιπια δηλωνουν παραπανω ισχυ.
Το κοινο τους μειονεκτημα.....ωραιο ηταν οσο κρατησε.

Βλεπεις πως οταν χαλασουν, ειτε δεν θα βρισκεις ανταλλακτικα, ειτε αυτα θα ειναι ακριβα (αν υπαρχουν), ειτε δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις μερος του συστηματος σε καποιο αλλο setup (π.χ. τα ηχεια σε εναν αλλον ενισχυτη/αποκωδικοποιητη)

Προσεξε το εξης.
Η μια λυση πιο κοστοβορα και χρονοβορα, ειναι να αγορασεις σιγα σιγα τα οποια ηχεια και καποια στιγμη να ολοκληρωσεις τα 5.1 ηχεια.
Η αλλη λυση ειναι να στραφεις (αναλογα το χωρο σου) ακομα και σε noname ηχεια βασης/βιβλιοθηκης οπου και αυτα θα ακουστουν καλυτερα απο τα μικρα πλαστικα δορυφορικα.
Εκτος απο τις τιμες καταστηματων στο σκρουτζ, υπαρχουν και αλλα μαγαζια που πουλανε καποιες μαρκες σχετικα no name ηχειων που ομως ΚΑΙ αυτα καλυτερα θα παιξουν απο τα δορυφορικα που ειχες.

Το καλο με ενα setup με ξεχωριστα ηχεια, ενισχυτες, ειναι πως οχι μονο αντικαθιστας οτι χαλαει, αλλα μπορεις να επιλεξεις εσυ την ποιοτητα των ηχειων που θα χρησιμοποιησεις. π.χ. ενα ζευγαρι καλυτερα για main L/R για μουσικη και τα υπολοιπα περιφεριακα ηχεια πιο φθηνα για αναπαραγωγη ταινιων.
Χτιζεις το συστημα αναλογα το budget σου και τις ακουστικες σου προτιμησεις.
Πλεον ΚΑΙ οι ενισχυτες 5.1 ειναι παρα πολυ προσιτοι σε σχεση με καποτε. Αν φυσικα δεν πας σε ενισχυτες φορτωμενους με πιο πολλη ισχυ, καναλια και πολλα αλλα καλουδια.

Και μην μπερδευεσαι... το οτι στο δικο μου προσιτο sub δεν ακουω το ...μπουμπουνητο του logitech sub, δεν σημαινει πως εχω hi end συστημα.
Ομως ο ηχος δεν ειναι δυο βαθμιδες το hi end και ..ο πατος. Ειναι παρα πολλες διαβαθμισεις. Ακομα και το απαιδευτο αυτι μπορει να καταλαβει και να ευχαριστηθει ενα καλυτερο setup.

Οσον αφορα τα ηχεια που λες οτι ψαχνεις....δεν ειναι το προβλημα σου τα ηχεια του logitech. Το προβλημα σου ειναι ο ενισχυτης που καηκε.
Και το ξανα λεμε. Ακομα κι αν αγορασεις εναν 5.1 AV θα εχει προβλημα με αυτα τα ηχεια και ουτε subwoofer θα εχεις, μιας και χρειαζεσαι ενεργο.

Στη θεση σου εγω θα αγοραζα εναν πολυ προσιτο AV ενισχυτη και υστερα θα εψαχνα για ηχεια βασης/βιβλιοθηκης (αναλογα τι θες) μαζι με ενα προσιτο sub ισως σε δευτερο χρονο αυτο λογο budget.
Στο σκρουτζ μπορεις να βρεις ακομα και σετ ηχειων με μπροστινα δαπεδου, κεντρικο και περιφερειακα, κατω απο 350 ευρω το σετ.
Ενισχυτες AV 5.1 απο 180 ευρω.
Βρες κι ενα sub εστω και μεταχειρισμενο εν καιρο και εχεις ενα συστημα μια χαρα και σχετικα προσιτο.

Επειδη δεν γνωριζω το budget σου δεν επεκτεινομαι στο θεμα.

Να σε ευχαριστήσω και πάλι για τον χρόνο σου και όλες αυτές τις πληροφορίες. Να ξέρεις δεν είμαι audiophile και δεν έχω εκπαιδευμένο αυτί , δεν έχω ακούσει ποιοτικά μηχανήματα και γενικά δεν έχω ψαχτεί. Απλά κάθομαι με την γυναίκα μου (όταν κοιμάται το μωρό) και βλέπουμε καμιά ταινία , και όταν το μωρό είναι ξύπνιο , εβλεπε tv και άκουγε τραγουδάκια. Τόσο καιρό είχα αυτά τα ρημάδια και με άφησαν απο έναν κεραυνό. Επειδή σίγουρα σε εμπιστευομαι χωρίς να σε ξέρω , κατι παραπάνω θα ξέρεις για να μιλάς για πλαστικούρες. Οπότε και θα ακολουθήσω αυτο ακριβώς που λές. Θα κοιτάξω για έναν AV receiver , περιφερειακά ηχεία και ένα sub. To budget για όλα αυτά θα είναι ταβάνι τα 600 , απο τα οποία μπορώ να διαθέσω άμεσα τα 300. Προς το παρόν βολευομαι με ένα samsung home cinema 5.1(TZ 315R) που είχα πάρει μαζι με την τηλεόραση , αλλά είναι πιό χάλια και απο τα logitech που είχα.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να χτίσω με αυτά τα χρήματα ?? Να ξεκινήσω να πάρω έναν ενισχυτή και κανα 2 ηχεία φτάνουν τα 300?? και μετά το κοιτάμε για sub και περιφεριακά .
Έχεις να μου προτείνεις κάτι σε αυτά τα χρήματα?

Ευχαριστώ και πάλι !

Oριακα θα ελεγα πως οχι δεν φτανουν για ενισχυτη και ηχεια μπροστινα.
Αν επιτρεπεται σε ποσα τ.μ. χωρο θα τοποθετηθουν. ?
Σκοπος ειναι και η χρηση για μουσικη ή κυριως ταινιες. ?
Σε ενδιαφερει με μια σχετικα μικρη αυξηση του Budget να πας σε καποια λυση οχι εντελως entry level, απο πλευρας ενισχυσης ή ποιοτητας ηχειων ή μονο κριτηριο ειναι η αντικατασταση του συστηματος με οτι πιο φθηνο μπορεις να βρεις. ?

Για παραδειγμα χωρις να εχω ψαξει και ιδιαιτερα, ειδα πριν στο σκρουτζ που εψαξα για να σου απαντησω ενισχυτη απο 180 ευρω ο οποιος ομως ηταν καπου στα 80 watt ανα καναλι.

Ειδα και ενα πακετο ηχειων (χωρις sub) στα 350 ευρω.

Καλυτερα ομως θα ηταν να ανοιξεις ενα νεο θεμα με καποιο τιτλο "αγορα νεου 5.1 συστηματος" ή κατι παρομοιο ωστε να το δουν περισσοτεροι και να βοηθησουν καλυτερα εαν εχουν εντοπισει καποια καλη προσφορα.
Ειναι και περιοδος εκπτωσεων σε λιγο καιρο, ισως θα μπορουσες να το εκμεταλλευτεις για αγορες.

παρακατω τα λινκ αυτων που ανεφερα ΟΧΙ για να τα αγορασεις, αλλα για να διαπιστωσεις οτι υπαρχουν προσιτες τιμες για να στησεις ενα ωραιο συστημα, χωρις υπερβολες. (προσοχη αν και απεικονιζεται, στην τιμη δεν περιλαμβανεται subwoοfer στα magnat)

Κανονικα ομως καλυτερα ανοιξε ενα νεο νημα, να γινει λιγη κουβεντα επανω στην πιθανη νεα αγορα σου, να πεσουν πολλες γνωμες στο τραπεζι.

https://www.skroutz.gr/s/6987502/Yamaha-HTR-2067.html

https://www.skroutz.gr/s/396127/Magnat-Monitor-Supreme-5-0-Set-802.html?from=catspan

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Yπ'οψιν, μπορεις να βρεις και ηχεια (εντος και εκτος σκρουτζ) ακομα πιο φθηνα καποιας μαρκας του τυπου KODA κλπ.
Αλλα βαδιζω με την λογικη....θα φτιαξεις που θα φτιαξεις νεο συστημα (που θα σε συντροφευει χρονια). Το περισσοτερο μερος του budget θα παει ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ολων των αντικειμενων. Η αξια κατι καλυτερου σε ποιοτητα, δεν θα ανεβασει υπερβολικα το budget σε entry level καταστασεις. Αξιζει να δαπανησεις και κατι ακομα ωστε ενισχυτης/ηχεια να ειναι κατι παραπανω καλυτερα. (ελπιζω να καταλαβες τι εννοω)

Οταν θα ανοιξεις νεο θεμα, περιεγραψε αν θες τις αναγκες σου, τον χωρο, τι χρηση θα κανεις με τα ηχεια, τι θα ηθελες να εχει ο ενισχυτης απο λειτουργιες, τι σε ενδιαφερει και τι οχι, ωστε να προταθουν λυσεις που δεν θα ξεφευγουν μεν, αλλα και δεν θα υστερουν σε κατι που το χρειαζεσαι. (π.χ. ασυρματη συνδεση συσκευων στον ενισχυτη κλπ) Επισης τι ογκο θες να εχουν τα ηχεια σου (βασης/δαπεδου κλπ ) μιας και παιζει ρολο και η αισθητικη του καθενος (aka γυναικα) :flipout:

Ερχεται και η Black friday την παρασκευη (δεν ξερω τι θα παιχτει απο εκπτωσεις , κι αν βεβαια) πιθανως και η μαυρη δευτερα για τα ιντερνετικα καταστηματα αμεσως μετα, ισως να προλαβαινες να εκμεταλλευτεις και αυτες τις μερες αν βγαλουν καμια καλη προσφορα. Αλλα και γενικοτερα τωρα που ερχονται γιορτινες μερες, ολο και καποιες εκπτωσουλες πιθανως να υπαρξουν.

Το σαλόνι μου είναι 6x5 (30τμ) . Τα magnat φαίνονται να γκρεμίζουν τοίχους , πρέπει να είναι πολύ δυνατά. Εγώ υπολογίζω 600w RMS μαζί με το sub είναι αρκετά , ή κάνω λάθος? Να προσθέσω οτι με ενδιαφέρουν ηχεία δαπέδου αλλα λεπτά κατα προτίμηση, όχι όπως τα magnat , είναι λίγο γαιδουράκια...

Tα watt δεν ειναι η μονη ενδειξη υψηλων σταθμεων. Ενα ηχειο 3db μεγαλυτερης ευαισθησιας χρειαζεται τα μισα watt για τις ιδιες σταθμες. Οταν λες λεπτα τι εννοεις. ? Θεωρω πως για δαπεδου θα παρεις καποια με 6.5 ιντσες γουφερ.

Για το ενεργο sub παλι, εξαρταται ξανα απο τα τ.μ. για τις ιντσες του να φορτισει καλα τον χωρο και απο ισχυ οσο περισσοτερη τοσο καλυτερα. (ειδικα ενα δηλωθουν και ολα τα ηχεια ως small σε περιπτωση μικρης ισχυος ενισχυτη)

Ηχεια δαπεδου θα χρειαστεις εαν εχεις μεγαλουτσικο χωρο (απο 25-30τμ και πανω) και θες στην αναπαραγωγη μουσικης να παιζουν μονα τους χωρις subwoofer.
Στην περιπτωση υπαρξης subwoofer με εναν AV 5.1 τοσο στις ταινιες, οσο και στη μουσικη, το subwoofer μπορει να καλυψει τυχον την μειωμενη εκταση των χαμηλων των ηχειων βασης. Μπορει να δυσκολεψει βεβαια λιγο η κατασταση στο ματσαρισμα, τυχον μπουμαρισμα κλπ κλπ, απλα θελω να πω πως ΑΝ υπαρχει και ενα subwoofer, δεν ειναι μονοδρομος η αγορα ηχειων δαπεδου.

Αρχισε να ριχνεις μια ματια στο σκρουτζ απο τιμες τοσο σε left/right δαπεδου/βασης, κεντρικων, αλλα και περιφερειακων βασης/βιβλιοθηκης.
Προτιμησε εναν ειναι δυνατον, ηχεια με εμπεδηση στα 8 ωμ και απεφυγε αυτα των 6/4 ωμ, οπου θα δυσκολεψουν εναν μικρο σε ισχυ ενισχυτη.
Επισης, προτιμησε ηχεια με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ευαισθησια. (απο 88-89 db και πανω)
Δεν ειναι ενδεικτικο της ποιοτητας ηχου τους, αλλα θα οδηγηθουν πιο ευκολα και θα ακουστουν πιο δυνατα απο εναν entry level ενισχυτη.

Μαρκες οπως wharfedale, magnat, ειναι VFM για περιπτωσεις οπως η δικη σου.
Απο ενισχυτες οσον αφορα την ισχυ, το μινιμουμ παιζει απο 80watt/καναλι, αλλα αν βρεις κατι εντος budget, θα ηταν καλυτερα να κινηθεις καπου στα 100-110watt/καναλι.

Για ενα setup ειτε με δαπεδου, ειτε με βασης για μπροστα, οσον αφορα τα πισω surround μπορεις να παρεις ακομη και μικρα βιβλιοθηκης σε ογκο για καποια καλυτερη τιμη, μιας και ουτως ή αλλως θα συνεργαζονται με το subwoofer.

Αυτα προς ωρας, αλλα ανοιξε ενα νεο θεμα και αν μπορεις αμεσα, ωστε να συμμετασχουν κι αλλοι, μπας και βγαλεις ακρη συντομα, ωστε να πραγματοποιησεις την οποια αγορα τις μερες που ερχονται εκμεταλλευομενος τις οποιες εκπτωσεις. -bye-

Για τα δαπέδου εννοώ οτι θέλω να είναι τύπου tall boy αν γίνεται γιατί υπάρχει περιορισμένος χώρος μπροστά στην TV , καθώς υπάρχει επιπλοσύνθεση με κρυσταλλιέρα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου , να είσαι πάντα καλά !

Αυτα τα ηχεια ειναι....δορυφορικα οσο κι αν σου φαινεται παραξενο.

Δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενος δρομου μικρου σε διαμετρο ηχειου κλεισμενο στην μικρη πλαστικη καμπινα του που ομως....το εχουν κουμπωσει σε μια αλλη ανεξαρτητη πλαστικη καμπινα, μονο και μονο για να χρησιμοποιηθει ως stand και να τους προσδωσει το καταλληλο υψος ωστε να βρισκονται στο υψος των αυτιων ενος καθημενου ακροατη.

Επισης και αυτα, συνοδευονται συνηθως με το δικο τους ενισχυτη/Player/sub.
Στην ουσια μιλας για ενα νεο...Logitech.

Καλο θα ηταν να μετρησεις ποσο πλατος ηχειου μπορεις να τοποθετησεις και υστερα να αρχισεις να κοιτας το πλατος διαφορων ηχειων με στενη μπαφλα. (ισως με woofer των 5-5,5 ιντσων)

Αλλα ηχητικα θα εχεις και αλλο ενα προβλημα. Αν οι πλαινοι τοιχοι σχεδον εφαπτονται με τα ηχεια, θα υπαρξουν συνεπειες ως προς τον ηχο λογω αντανακλασεων και ηχητικης εικονας, αλλα αυτο θα το προσπερασω εαν δεν γινεται διαφορετικα ετσι κι αλλιως.

Παντως να ξερεις οτι πασης φυσεως δορυφορικα ηχεια δεν εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους ως προς τον ηχο.
Υπαρχουν βεβαια καποια δορυφορικα μεγαλων εταιριων με καλες υλοποιησεις που συνοδευομενα με καλο ενισχυτη, αντιλαμβανεσαι την διαφορα, ομως μιλαμε για αξια αρκετων εκατονταδων ευρω.

Σε ολα αυτα του δορυφορικου τυπου της σειρας που θα βρεις, ειναι μικρες οι διαφορες και ισως οποια διαφορα υπαρχει, να ειναι σε ενα λιγο καλυτερο subwoofer.
Και παλι ομως οσον αφορα τις μεσαιες θα εχεις λεπτο ηχο. Στις υψηλες και παλι η απουσια ενος τουιτερ θα ειναι αισθητη.

Αυτα τα συστηματα ναι μεν θα κανουν (οπως κανουν) την δουλεια τους για ταινιες, αλλα στην μουσικη και παλι θα εισαι μια απο τα ιδια.
Αν η αγορα δορυφορικων λογω ογκου ειναι μονοδρομος, τοτε ο χωρος σε αναγκαζει να στραφεις και παλι σε ενα τετοιο συστημα.
Κοιταξε τουλαχιστον οταν μετρησεις, εαν μπορεις να δεχτεις καποιο ηχειο με οσο το δυνατον στενοτερη μπαφλα.

Μια φωτο του χωρου τοποθετησης των ηχειων θα βοηθουσε για να δουμε κι αλλες λυσεις του τυπου εντοιχιζομενα και τα εμπρος ή καποια παρομοια λυση.

Τα λεω αυτα γιατι οσα δορυφορικα συστηματα εχω ακουσει, κανενα δεν με ενθουσιασε ηχητικα.
Μονο 2-3 αλλα σε μαρκες και τιμες που ηθελες 7-8 κατοσταρικα και τα θεωρω overpriced.
Και να το εχω γιατι. ? Απο αποψη αισθητικης ή γιατι εχω προβλημα χωρου.

Αν ειναι να στραφεις σε πανακριβο (για την ηχητικη του ποιοτητα) δορυφορικο συστημα, ειναι προτιμοτερο να προσπαθησεις και να το παλεψεις για να δεις εαν μπορεις να βολεψεις ηχεια δαπεδου ή βασης μπροστα, που απο οτι καταλαβα εκει ειναι και το προβλημα χωρου που αντιμετωπιζεις.

Για μετρησε ή βαλε και μια φωτο να δουμε τι παιζει με το χωρο, μπας και βρεθει καποιο ηχειο που να χωραει (οχι δορυφορικο)

Last edited: