Μετατροπη Thorens td160

thanasiszep

New member
20 February 2010
72
αφου λοιπον ο stavrosz επεμενε , να σας παρουσιασω και ενα custom Thorens td160. Ειχα ενα εργο ( ανακαινηση σπιτιου παλαιου (δουλεια μου)) και ο ιδιοκτητης μου δινει ενα κουτι που εφραφε απ' οξω Thorens td160 σφραγισμενο , και μου λεει Θαναση πετα το στον καδο με τα μπαζα! Το
Ειχα παρει στην Αγγλια πριν 20+ χρονια αλλα δεν το θελω , αντικα....Το πειρα λοιπον και αλλαξα καλωδιωσεις , shell ( οικονομικο grado ) πλαισιο ξυλινο μασιφ, μονωση εσωτερικα για τους κραδασμους, καλωδια παροχης, θυλικα rca, βασεις αλφαδιασματος , γειωση , και ΤΑΜΠΕΛΑΚΗ!!! στο router :Banane0:
ετσι για το look! τωρα τελειωνω και το καπακι ( ειναι τα παντα hand made ).

Συγχαρητήρια!Από ότι βλέπω πιάνουν τα χέρια σου! Θα μπορούσες μήπως να ανεβάσεις μεγαλύτερες φωτογραφίες για να θαυμάσουμε το μηχάνημα σε όλο του το μεγαλείο; Αυτές είναι λίγο μικρές...και κάτι ακόμα, σκέφτεσαι να αλλάξεις και βραχίονα; (το αδύνατο σημείο όλων των Thorens).

ευχαριστως το βραδυ θα ανεβασω αλλες. Βραχιονα σιγουρα χρειαζεται και κατευθυνομαι προς sme. any ideas? παντα ευπροσδεκτες.

να λοιπον και οι φωτο... ολη η κατασκευη στην ουσια ειναι απλα πιο ομορφη ( κατ' εμε ) εχει ενα 25% καλυτερο ηχο απο την μαμα (αρχικη ) κατασταση και φυσικα με το κοστος και τον χρονο που χρειαζεται δεν αξιζει.....( με τα ιδια χρηματα περνεις ετοιμο εργοστασιακο , ΑΛΛΑ το DIY ειναι αρρωστεια που δεν θεραπευεται. Με ξανακολλησε μετα απο 20 χρονια ο stavrosz και εβδομαδιαια μονταρουμε και απο ενα ζευγαρι ηχεια, ετσι για να περνα η ωρα.....χαχα.

cimg2206k.jpg

cimg2198.jpg

cimg2207x.jpg

cimg2195y.jpg

μη μου βαζετε ιδεες....κουκλι το εργαλειο! πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο!
φιλε ενα τετοιο ιδιο ταμπελακι πως μπορω να χω??

sifi θα βρεις ενα παλικαρι που κανει επιγραφες ( δηλ. να εχει cnc router ) και σου κανει οτιδηποτε. Αλλιως θα βρω ενα link που με 2-3 δολαρια στο στελνει σπιτι σου ( e-bay) . ψαχνω τωρα!

αν δωσεις στο e-bay ( ΤΗORENS BADGE ) ή ακομα καλυτερα custom badge , μιας και στην Σαμο ειναι λιγο δυσκολο το cnc , θα βρεις αρκετους που φτιανουν ταμπελακια κτλ. Να και μερικα link με 6-7 $ free shipping και σου γραφουν οτι θες σε οτι χρωμα θες κτλ.

http://cgi.ebay.com/Custom-Engraved...075?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3359e62503

http://cgi.ebay.com/Custom-engraved...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item61cac726b6

Re: Απάντηση: Μετατροπη Thorens td160

sifi θα βρεις ενα παλικαρι που κανει επιγραφες ( δηλ. να εχει cnc router ) και σου κανει οτιδηποτε. Αλλιως θα βρω ενα link που με 2-3 δολαρια στο στελνει σπιτι σου ( e-bay) . ψαχνω τωρα!

Με 2-3 δολαρια;; Αυτα ειναι!! Για δωσε info! Κ εχω 3 ηχεια ετοιμα κ θελω ταμπελακια!!

τα ηχεια ......χαχα. Λοιπον ειχα τα mid και tweeter απο ενα ζευγαρι jamo παλια και πολυ καλα που ειχα ( τουλαχιστον εμενα και σε πολλους αλλους αρεσαν παρα πολυ) , woofer ειχα κατι vifa , παω λοιπον στον προμηθευτη μου (ξυλεια ) περνω δυο φυλλα κοντρα πλακε θαλασσης 3cm παχος , κρατησα τον ογκο (lt) της παλαιας καμπινας ( δουλευε καλα) και εφτιαξα τις καμπινες με σχεδιο δικο μου κανοντας το κουτι κορνα. Επενδυσα την καμπινα με ricofon παιζοντας με δοκιμες (ακουστικες).Τριψιμο-λακαρισμα και μονταρισμαααααααα.... Χαρακτιριστικα για midrange και tweeter δεν καταφερα να βρω με τιποτα. Χρησημοποιοντας το truerta αλλα με ενα απλο πολυκατευθηντικο μικροφωνο denon που ειναι για surround και το laptop τα ψιλλομετρησα και πηγαν αρκετα καλα. Περιμενω τωρα ενα μικροφωνο μετρησεων behringer για να μπορεσω να βελτιωσω το crossover ( οι μεσαιες τους μου φαινονται αρκετα πιο δυνατες. Σε φωνες και jazz ειναι παρα πολυ καλα , χαμηλα δυνατα, στις ροκιες (70is) που ακουω εγω ομως πολυ θελουν αυτες τις διορθωσεις). Η ουσια ειναι οτι σε σχεση με ηχεια της αγορας εως και 2-2,5 χιλιαδων ευρω ειναι μακραν καλυτερα .....να και φωτογραφιες απο την κατασκευη , στο εσωτερικο υπαρχουν και αλλα χωρισματα αλλα δεν εβγαλα αλλες φωτο. Δεν πειραζει ομως αφου ετοιμαζω αλλα ηχεια τωρα , ναναι καλα ο κηπος και να εχει καλο καιρο για να μπορω να δουλεψω....

p9223848.jpg

p9223843.jpg

p9223839.jpg

cimg2197f.jpg

Re: Απάντηση: Μετατροπη Thorens td160

αν δωσεις στο e-bay ( ΤΗORENS BADGE ) ή ακομα καλυτερα custom badge , μιας και στην Σαμο ειναι λιγο δυσκολο το cnc , θα βρεις αρκετους που φτιανουν ταμπελακια κτλ. Να και μερικα link με 6-7 $ free shipping και σου γραφουν οτι θες σε οτι χρωμα θες κτλ.

http://cgi.ebay.com/Custom-Engraved...075?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3359e62503

http://cgi.ebay.com/Custom-engraved...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item61cac726b6
Ωραιος!!! Ευχαριστω πολυ! Κ καλες κατασκευες!