Μεταξύ 3 επιλογών

cloud9

New member
13 September 2013
3
Καλησπέρα σε όλους,
η αναζήτηση για νέα τηλεόραση με έφερε στο φόρουμ σας στο οποίο βέβαια διάβασα αρκετά αλλά λόγω του ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα τεχνικά χαρακτήριστικά θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας.

Απόσταση θέασης: γύρω στα 3 μέτρα
Χρήση: κυρίως τηλεοπτικό (nova), ταινίες & σειρές 720p, αθλητικούς αγώνες.
Επιπλέον: μπορώ να ζήσω και χωρίς 3D, θα ήθελα όμως την δυνατότητα σύνδεσης wi-fi και να μπορώ να προβάλω κανένα youtube video. Στα θετικά θα ήταν και κάποιος καλός ενσωματομένος media player, μπορώ όμως να πάω και σε εξωτερικό αργότερα. Ένα βασικό κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα της εικόνας, δεν είμαι σίγουρος όμως για την νο 1. για την οποία δεν βρήκα αρκετές πληροφορίες και οι διαστάσεις της οθόνης που θα έπρεπε να πάω.

Να αναφέρω επίσης ότι η τηλεόραση θα μπει επιτοίχια.

Στα μαγαζιά που επισκέφτηκα, κατέληξα σε 3 επιλογές, όλες σε περίπου ίδια τιμή:

1. SONY KDL-50W656A
2. SONY KDL-47W805
3. Panasonic TXL50ET60

Είμαι πιο κοντά στην νο1. κυρίως λόγου αισθητικής και περισσότερων ιντσών από την 805, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
Κατ' αρχάς καλωσόρισες. Εφόσον βλέπεις αθλητικά καλό είναι η τηλεόραση να έχει 100 Hz. Από τις τρεις η πρώτη είναι στα 50, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος. Οι άλλες δύο είναι 100. Οπότε μεταξύ των δύο, πάρε όποια σου άρεσε περισσότερο. Σίγουρα όμως η ET60 στις 50" είναι πιο value for money επιλογή από την W805 στις 47".

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Για την πρώτη ο τύπος στο κατάστημα μου είπε ότι έχει το Motionflow XR 200Hz το οποίο είναι λέει ουσιαστικά 100Ηz πραγματικά. Μήπως το ξέρει κάποιος να μας το επιβεβαιώσει;

The KDL42W653A is advertised by Sony as featuring Motionflow XR 200Hz, but it’s important to understand that this is simply a figure for marketing purposes (similar to Samsung’s Clear Motion Rate or LG’s TruMotion), rather than the true refresh rate of the TV. Running our reference motion resolution test pattern (Chapter 31 in the FPD Benchmark Software disc) on the Bravia W65 returned a result of 300 which is what we would expect natively from an LCD panel without the help of MCFI (motion-compensated frame interpolation).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm

50 Hz είναι , σαν εικόνα η καλύτερη από τις τρεις σε κίνηση (άρα και για θέαση αθλητικών) είναι η W805 αλλά είναι 47" ενώ σαν καλύτερο value for money είναι η 50ET60 λόγω μεγαλύτερου μεγέθους και εικόνας που υπολείπεται ελάχιστα της Sony.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια, με βλέπω να πηγαίνω για την SONY KDL-47W805 κυρίως λόγω... γυναίκας! :smash: