Μεταξυ Sony A95K στις 55" και LG C2 στις 65"

yan73

Senior Member
25 September 2007
638
Mετα απο χρονια ευτυχισμενης συμβιωσης με την 55αρα LG 910V εφτασε η ωρα να αντικατασταθει.

Ειμαι μεταξυ της 55αρας SONY A95K και της 65αρας LG C2.

Η αποσταση θεασης ειναι 2,5μ, παντα σκοτεινο δωματιο και θεαση κυριως mkv ταινιες, netflix κλπ σε αναλυσεις απο 1080p και ανω, ελαχιστο gaming PS5 και τηλεοπτικο σε αθλητικο περιεχομενο.

Θα ηθελα η αναβαθμιση απο την 910 να ειναι αισθητη με μονο και βασικο κριτηριο την ποιοτητα εικονας, προτιμω την ποιοτητα απο το μεγεθος.

(Το μονο παραπονο στην εικονα απο την 910 ηταν το banding και η ελλειψη λεπτομερειας σε πολυ σκοτεινα πλανα, αν καποια απο τις δυο τα εχει λυσει σε μεγαλο βαθμο θα προτιμηθει).

Η διαφορα τιμης ειναι υπαρκτη και η λογικη λεει οτι η SONY (θα) εχει καλυτερη εικονα ομως ειναι τοσο καλυτερη που να αξιζει την διαφορα στην τιμη προς τα πανω αλλα και την παραχωρηση στο μεγεθος προς τα κατω;

Πανευκολα την C2. Η διαφορά τους σε ποιότητα εικόνας είναι ελάχιστη, και σε καμια περίπτωση δεν αντικαθιστά την διαφορά στις ιντσες, ακομα και αν τώρα δεν το καταλαβαίνεις, μετα απο κανα μηνα με 65αρα, δε θα γυρνάς σε 55αρα.
Κακώς σε βοηθάω κιόλας, γιατί αν βλέπω καλα στη φωτο προφίλ σου, είναι ο commodore, και ειμουν γνωστός Amstradακιας.. Πλακα κάνω φυσικά..
:)

• Like
Reactions: wasteland
Πανευκολα την C2. Η διαφορά τους σε ποιότητα εικόνας είναι ελάχιστη, και σε καμια περίπτωση δεν αντικαθιστά την διαφορά στις ιντσες, ακομα και αν τώρα δεν το καταλαβαίνεις, μετα απο κανα μηνα με 65αρα, δε θα γυρνάς σε 55αρα.
Κακώς σε βοηθάω κιόλας, γιατί αν βλέπω καλα στη φωτο προφίλ σου, είναι ο commodore, και ειμουν γνωστός Amstradακιας.. Πλακα κάνω φυσικά..
:)
Ξερετε απο εγχρωμες τηλεορασεις εσεις οι amstradοφιλοι; κατι πρασινα μονιτορ θυμαμαι... :giggle:

Βλεπω ολοι το μεγεθος προτιμουν απο την μικρη (?) διαφορα ποιοτητας υπερ της sony.

Mε προβληματιζει η μεγαλη διαφορα στο upscaling υπερ της sony που αναφερουν τα reviews, νομιζω ειναι χρησιμο feature να εχει μια τηλεοραση, δεν ειναι ολο το υλικο super duper ποιοτητα

• Haha
  • Like
Reactions: Lobo10 and sosimple
Αν έχει δει κανείς απο κοντα upscal και στις 2 αν έχει διαφορά, ας γράψει. Υπάρχει πάντα και η λύση του nvidia. Μαλλον κάνει καλύτερο upscaling απο ολα.. Εχει μέχρι και επιλογή AI για upscale. Αλλά ολα αυτα ειναι και λιγο στην τύχη. Βλέπω σε κάποιες σκηνές το nvidia κανει καταπληκτική δουλειά αν βάλεις τέρμα ολες τις επιλογές upscaling, και σε κάποιες άλλες κάνει κακό και κανει τη σκηνή ψεύτικη. Συνήθως το έχω απενεργοποιημενο πλέον.

• Like
Reactions: yan73 and Lobo10
Αν έχει δει κανείς απο κοντα upscal και στις 2 αν έχει διαφορά, ας γράψει. Υπάρχει πάντα και η λύση του nvidia. Μαλλον κάνει καλύτερο upscaling απο ολα.. Εχει μέχρι και επιλογή AI για upscale. Αλλά ολα αυτα ειναι και λιγο στην τύχη. Βλέπω σε κάποιες σκηνές το nvidia κανει καταπληκτική δουλειά αν βάλεις τέρμα ολες τις επιλογές upscaling, και σε κάποιες άλλες κάνει κακό και κανει τη σκηνή ψεύτικη. Συνήθως το έχω απενεργοποιημενο πλέον.
Ολόσωστος

• Like
Reactions: sosimple
..χμ, ψιλοεξαφανισμενη απο Ελλαδα η 65αρα C2, ακομα και σε μεγαλα καταστηματα που την εχουν διαθεσιμη online τελικα δεν υπαρχει

Tελικα την βρηκα και την παραγγειλα, λογικα μεσα στην εβδομαδα θα την εχω.

Μια ερωτηση: ελεγχουμε το πανελ με καποιο τροπο (πατερνς, αρχεια βιντεο κλπ) για τυχον θεματα τα οποια δεν θα πρεπει να υπαρχουν και ισως αποτελουν λογο επιστροφης και αντικαταστασης;
Λογικα το εχετε αναφερει σε καποιο θεμα αλλα δεν μπαινω συχνα πια και το εχω χασει

..χμ, ψιλοεξαφανισμενη απο Ελλαδα η 65αρα C2, ακομα και σε μεγαλα καταστηματα που την εχουν διαθεσιμη online τελικα δεν υπαρχει
Υπάρχει του 2022 c2 στο Γερμανό στα 1799

Tελικα την βρηκα και την παραγγειλα, λογικα μεσα στην εβδομαδα θα την εχω.

Μια ερωτηση: ελεγχουμε το πανελ με καποιο τροπο (πατερνς, αρχεια βιντεο κλπ) για τυχον θεματα τα οποια δεν θα πρεπει να υπαρχουν και ισως αποτελουν λογο επιστροφης και αντικαταστασης;
Λογικα το εχετε αναφερει σε καποιο θεμα αλλα δεν μπαινω συχνα πια και το εχω χασει
Βαρα στο YouTube τεστ για oled, για burn-in, derby screen καμένα πιξελ και διαφορα αλλα που δε θυμάμαι τώρα. Αν τα χτυπήσεις στα αγγλικά θα σου βγάλει διάφορα και θα προτείνει και αλλα. Πιστεύω θα είσαι οκ όμως. Τα βίντεακια/τεστ θα τα παίξεις απ το YouTube της τηλεόρασης ώστε να τα βλέπεις πάνω στην οθόνη και να δεις αν υπάρχει κάποιο θέμα.

• Like
Reactions: yan73
Υπάρχει του 2022 c2 στο Γερμανό στα 1799
Ευχαριστω, την βρηκα λιγο καλυτερα (1670 EUR), επισης σε πολλες μεγαλες αλυσιδες φαινοταν διαθεσιμη αλλα στο τηλεφωνο μαθαινα οτι δεν ειναι και δεν αναμενεται συντομα τουλαχιστον.

Καλησπερα, επειδη και εγω ημουν στην γυρα για την C2 65 πλεον μπορω να πω οτι δεν υπαρχει σε καποιο καταστημα. Υπηρχε μια C24 σε ενα η οποια ειναι ιδια με την C26 χωρις το WISA support για ασυρματα ηχεια χωρις ενισχυτη. Επισης, σιγουρα υπαρχουν εκθεσιακες σε Κωτσο και Πλαισιο και στους 2ους την δινουν κανα 1200αρι αλλα οταν ρωτησα για εγγυηση μου ειπαν δεν ξερουν και πρεπει να παω στα καταστηματα που τις εχει οποτε δεν ασχοληθηκα.

Παντως, εγω πηρα μια τιμη για C3 65 στα 1.899€ που μου ειπαν οτι τοσο θα παιξει και Black Friday και πιθανοτατα θα προχωρησω με αυτη.

Κάνε λίγο υπομονή. Μπορεί να παίξει και κάποια προωθητική ενέργεια από LG.

Καλησπερα, επειδη και εγω ημουν στην γυρα για την C2 65 πλεον μπορω να πω οτι δεν υπαρχει σε καποιο καταστημα. Υπηρχε μια C24 σε ενα η οποια ειναι ιδια με την C26 χωρις το WISA support για ασυρματα ηχεια χωρις ενισχυτη. Επισης, σιγουρα υπαρχουν εκθεσιακες σε Κωτσο και Πλαισιο και στους 2ους την δινουν κανα 1200αρι αλλα οταν ρωτησα για εγγυηση μου ειπαν δεν ξερουν και πρεπει να παω στα καταστηματα που τις εχει οποτε δεν ασχοληθηκα.

Παντως, εγω πηρα μια τιμη για C3 65 στα 1.899€ που μου ειπαν οτι τοσο θα παιξει και Black Friday και πιθανοτατα θα προχωρησω με αυτη.

Kαι σε εμενα προτειναν εκθεσιακες εκει που λες.

Εγω μαλλον πηρα την τελευταια C2 απο καταστημα στο Ηρακλειο, εγραφε τελευταιο τμχ και δεν ειναι πια διαθεσιμη.

Η επομενη επιλογη μου ηταν αναποφευκτα η C3 αλλα οχι στην τιμη που εχει σημερα, θεωρω απο οτι ειδα και διαβασα οτι δεν αξιζει η διαφορα με την C2, αν πεσει στα επιπεδα της C2 ειναι οκ, εγω δυστυχως εμεινα χωρις τηλεοραση οποτε δεν ειχα την πολυτελεια να περιμενω γιατι σιγουρα μεσα στο Νοεμβριο θα παιξει χαμηλα η C3. Υπερβαση θα εκανα μονο για την G3 αλλα εκει ξεφευγαμε πολυ...

• Like
Reactions: Lobo10
Κάνε λίγο υπομονή. Μπορεί να παίξει και κάποια προωθητική ενέργεια από LG.
Δεν νομιζω οτι θα παει κατω απο 1.800 να σου πω. Παραδοσιακα τα μοντελα C εχουν αυτη την πορεια. 2200 αρχικη, 1800 BF και τον επομενο χρονο παιζουν καπου αναμεσα 1500-1800 μεχρι το επομενο μοντελο. Παιζουν βεβαια και προσφορες καλυτερες τυπου οποιος προλαβει αναμεσα αλλα σπανιες.

Δεν νομιζω οτι θα παει κατω απο 1.800 να σου πω. Παραδοσιακα τα μοντελα C εχουν αυτη την πορεια. 2200 αρχικη, 1800 BF και τον επομενο χρονο παιζουν καπου αναμεσα 1500-1800 μεχρι το επομενο μοντελο. Παιζουν βεβαια και προσφορες καλυτερες τυπου οποιος προλαβει αναμεσα αλλα σπανιες.
Θα σου έλεγα με βεβαιότητα ότι θα πέσει παρακάτω σε προσφορές πχ με καρτες, αλλά με τον πληθωρισμό που έχουμε τώρα, απ τη μια υπάρχει ταση ανόδου λόγω πληθωρισμού, απ την αλλη καθόδου λογω προσφορών, οπότε το άθροισμα των 2 είναι άγνωστο. Αν έχεις ηδη τηλεόραση, εγω στη θέση σου θα περιμένα.

• Like
Reactions: noobios