Μετρησεις Interstage

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Απο χτες κανω μετρησεις στο driver stage του τελικου μου.

Λαμπα η 814

Τυπικες καμπυλες:
814%20curves3.jpg

Plate @ 350V
δοκιμασα απο 30~70mA

Φορτιο interstage AE Europe 1:1

στο δευτερευων φορτια απο 6~15Κωμ

Το προβλημα ειναι το εξης....
Γειωνοντας το δευτερευων S2 εχω οπως περιμενα πτωση μετα τα 12ΚHZ,και γειωνοντας το S1 εχω +6db στα 20KHZ!!!!!!!!:violent-smiley-030:

Λογικα ειναι ενα peak,αλλα το χαμηλο φορτιο(6κ)δεν επρεπε να το ριχνει?Κι ομως δεν!
Καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Και ενα preview:)

HPIM1787.jpg

Ενα rc παραλληλα στο πρωτευων θα ελυνε το προβλημα ή θα δημιουργουσε αλλα?
Μαλλον θα δοκιμασω για αρχη μια μεγαλη αντισταση παραλληλα στο πρωτευων

Σταυρο ,RC παραλληλα με πρωτευον , και παραλληλα με Z λυχνιας , και ταυτοχρονα με φορτιο στο δευτερευον ,,,,θελεις πολλες σελιδες υπολογισμου για να υπολογισεις αποκριση ,,ολισθήσεις φασης,, Ζ συνολικο, ,..και εφοσον γνωριζεις παραμετρους ακριβως των εξαρτηματων που συμμετεχουν στην διαδικασια αυτη ....πειραματικα κατι θα γινει παντως ....-bye--bye-

Σταύρο μήπως μετράς κάτι λάθος? Τον συγκεκριμένο τον έχω μετρήσει και με ορθή φορά είναι φλάτ μέχρι τα 40ΚΗΖ τουλάχιστον. Με ανάστροφη φορά έχει πολλά προβλήματα από τα 5Κ και μετά και είναι λογικό γιατι ειναι τυλιγμένος με δίμιτο σύρμα που αυξάνει την χωρητικότητα. Τσέκαρε λιγο γεννήτρια και μετρητικό, νομίζω οτι κάτι άλλο παιζεται, δε φταίει ο μετασχηματιστής (αν μιλάμε για τον ίδιο 1:1 της ΑΕ).

Πανο ναι ειναι ακριβως ο ιδιος.
Δεν ξερω τι γινεται ρε γμτ.Λες να ειναι της λαμπας το προβλημα?

Κωστα ναι ειναι 6κ,και εχω δοκιμασει και αλλα φορτια με το ιδιο αποτελεσμα...

Κάτι μου λέει οτι έχεις σοβαρό πρόβλημα στο μετρητικό, όχι μόνο ψηλά αλλά και χαμηλά. Αν όχι, τοτε μάλλον κάτι κακό συμβαίνει στους μετασχηματιστές σου.

Ελπιζω να ειναι το μετρητικο,γιατι αν ειναι οι μετασχηματιστες,αντε βρες ακρη με τον Ολλανδο....

Θα μετρησω σε διαφορες συχνοτητες με τον παλμογραφο και θα δω
3db διαφορα,θα πρεπει να δω 1,41 φορες μεγαλυτερες κορυφες...για να δουμε

Αρα καλύτερ κάπως από το μετρητικο. Από γεννήτρια πώς πάμε? δε ρίχνεις και μια μετρηση στη γεννήτριά σου καλού κακού? Και μιας και εισαι εκει με τον παλμογράφο δε μετράς και μια απόκριση στην άνοδο της 814?

Last edited:
Κ καρτα ειναι φλατ απο 5 εως 25000,αλλα πρεπει να εχει φαει καμια αναποδη πριν απο λιγο γιατι δεν βγαζει πια ημιτονο...χαχαχα...
Αλλα ειναι τελειως φλατ,οι κορυφες σε ολες τις συχνοτητες συμπεφτουν!!

Θα με αναγκασει να δουλεψω με το dac...

Όταν μειώνεις το ρεύμα ανόδου, μικραίνει το peak στα 20 κιλοχέρτζ? Αν ναι, θέλει μεγαλύτερο Rsource για να μην κάνει κορυφή. Σίγουρα πάντως μπορείς να το μειώσεις, μειώνοντας κι άλλο το φορτίο. Βέβαια δεν ξέρω η 814 πως "αισθάνεται" με π.χ. 3-4 κΩ.

Σίγουρα η κορυφή δεν είναι πουθενά αλλού, σε κανένα προηγούμενο στάδιο?

Καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια σε ολους.
Το αριστερο καναλι της καρτας αποδημησε εισ τον Κυριο οποταν δουλευω με το δεξι:)

Ναι,μεχρι και την εξοδο του προενισχυτη ειμαι φλατ στα 20Κ,και με τελειο ημιτονο,τριγωνικο και τετραγωνικο παλμο.

Η 814 εχει περιπου 2100 ωμ Rp,οποταν ειναι λιγο ζορικα τα 4κ,αλλα θα δοκιμασω.
Ειναι δυνατον ομως να ριχνει τοσο χαμηλα το peak Κωνσταντινο?

Μεωνοντας το ρευμα δεν παρατηρησα καμια αλλαγη στην αποκριση,μονο στις παραμορφωσεις.Στα 50mA ειναι η χρυση τομη παντως.

Last edited:
Φως στο τουνελ μαλλον....
Στο πλεγμα δεν ειμαι φλατ,εχω σε dummy load για τον προ ειμαι φλατ.
Οποταν,το κυκλωμα Bias και φορτιου της 814 δεν εχει σταθερη ac αντισταση,και μεγαλωνοντας η αντισταση με τη συχνοτητα εχω αυξηση κερδους στον προ με τη συχνοτητα,εξου και τα +db στο θεο......

Που λετε να ωφειλεται η αυξηση της αντιστασης με τη συχνοτητα?
χμμμ....