Μετρηση σηματος εξοδου

pambs

Senior Member
11 September 2006
374
Εχω το εξης θεμα και θα ηθελα να το συζητησουμε λιγακι, μεταξυ του προ και των ενισχυτων μου υπαρχει περιπου 15μ καλωδιο (VDH bay C5 hybrid) ισως και περισσοτερο :award: Ο προ που εχω μου δινει την δυνατοτητα να ρυθμιζω την εξοδο προς τους ενισχυτες αυτο γινεται βεβαια για σκοπους automatic calibration αλλα εγω θα ηθελα να το χρησιμοποιησω διαφορετικα.

Τι συμβαινει οταν εχουμε μεγαλα μηκη unbalanced συνδεσεων πεφτει το σημα εξοδου ειναι κατi που μπορουμε να το μετρησουμε? η σε τετοια μηκη μενει σταθερο και μπορει να φανει καποια απωλεια μονο σε μεγαλα μηκη?

Αυτο που ψαχνω ειναι κατα ποσο μπορω να κανω κατι ειτε αγοραζωντας καποιο καλυτερο καλωδιο χωρις να χρειαζετε να μεινω στο δρομο! γιατι με 30μ που χρειαζομαι ειναι πολλα τα λεφτα! ειτε ρυθμιζοντας την εξοδο του προ

Από όσο ξέρω, 15μ καλώδιο είναι πολύ, πάρα πολύ. Μόνο με balanced τέτοια μήκη.
Αλήθεια, πόσο απόσταση έχουν τα ηχεία σου μεταξύ τους ?
Ή τελικοί και ηχεία βρίσκονται σε άλλο χώρο από το υπόλοιπο σύστημα ?:grinning-smiley-043

o προ βρισκεται αλλου και οι ενισχυτες ηχεια αλλου, τωρα οι ενισχυτες ειναι ακριβως διπλα απ τα ηχεια και ενωνονται με 50εκ καλωδιο.

απλα θελω να μαθω ακριβως τι χανετε, ειναι θεμα θορυβου η απλα πεφτουν τα volt εξοδου λογω της αποστασης

Η αντίσταση του καλωδίου δεν είναι αρκετή ώστε να έχεις απώλεια στάθμης.

Το βασικό πρόβλημα μπορεί να είναι ο θόρυβος, αλλά μπορεί και να το γλυτώσεις με ένα θωρακισμένο καλώδιο.

Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι σε τέτοια μήκη η εμπέδηση και η χωρητικότητα του καλωδίου μεγαλώνουν και αρχίζουν να δρουν σαν φίλτρο. Η επίδραση όμως έχει σχέση και με τις αντιστάσεις εξόδου και εισόδου των μηχανημάτων. Η αντίσταση εξόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 φορές μικρότερη από την αντίσταση εισόδου για να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι επιδράσεις.

Όπως και να το κάνουμε όμως, καλύτερα 15μ ιντερκονέκτ παρά 15 μέτρα καλώδιο ηχείων.

απλα θελω να μαθω ακριβως τι χανετε, ειναι θεμα θορυβου η απλα πεφτουν τα volt εξοδου λογω της αποστασης

Από όλα θα χάνεις.
Μπορείς πάντως να μεταφέρεις δοκιμαστικά προ και πηγή κοντά στα υπόλοιπα και να κρίνεις μόνος σου.

Yπαρχει καποιο καλωδιο θεωρητικα που θα ηταν καλυτερο σε λογικα πλαισια απ το υφισταμενο? Θεωρητικα λεω γιατι στην πραξη δεν μπορω να παρω αλλα 30μ για σκοπους δοκιμης

Το σκηνικο αυτο αφορα το home cinema. Στο δικαναλο θα μπει ο προ της cary κοντα στους ενισχυτες και απο αυτο θα περνω σημα. Ευτυχως εχει cinema bypass και θα βολεψει γιατι δεν θα χρειαζομαι να αλλαζω συνεχεια καλωδια

Το κυριότερο πρόβλημα, πέρα του πιθανώς αυξημένου θορύβου είναι κυρίως
η χωρητικότητά τους και η αυτεπαγωγή τους, οι οποίες σε συνδυασμό με την
συνήθως μερικά KOhm αντίσταση εισόδου των τελικών ενισχυτών, σχηματίζουν
κανονικότατα συντονιζόμενα φίλτρα τα οποία και είναι δυνατόν να επιφέρουν
σοβαρές τονικές τροποποιήσεις στο σήμα. Βεβαία όλα αυτά αν μιλάμε γιά
πολλά μέτρα καλωδίου (ακριβού) ή αρκετά μέτρα (κοινού)!