Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
ts-jd_m.jpg

Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας(Energy Calculator) TS-JT
Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας για την μέτρηση της κατανάλωσης συσκευών που συνδέονται σε μονοφασικό δίκτυο εναλλασσόμενου ρεύματος 220-230 V.

Διαθέτει LCD Display και μπορεί να μετρήσει σε πραγματικό χρόνο την τάση (Volt), την ένταση του ρεύματος (Amper), την Ισχύ (VA), την κατανάλωση ενέργειας (KWh), την διάρκεια λειτουργίας της συνδεδεμένης συσκευής, καθώς και το κόστος της ενέργειας που καταναλώθηκε (αφού πρώτα ορίσετε το κόστος της KWh).

Διαθέτει 5 πλήκτρα στην πρόσοψη για εύκολο χειρισμό και έχετε την δυνατότητα ρύθμισης της ώρας σε 24ωρη ή 12ωρη μορφή. Περιέχει επίσης επαναφορτιζόμενη μπαταρία backup.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά

• Τάση λειτουργίας: 220-230 Vac, 50 Hz
  • Μέγιστο φορτίο: 9A
  • Διαστάσεις: 61×126×36 χιλ.
  • Βάρος: 165 γραμ.
Κλίμακες

• Τάση: 200V-250V
  • Ρεύμα: 0-9 Α (Ελάχιστη μετρήσιμη μονάδα: 0.06Α)
  • Ισχύς: 0-2300 VA
  • Κατανάλωση ενέργειας: 0-999.99 KWH
  • Χρόνος λειτουργίας: 0-9999 Ώρες
Εχει δοκιμασει κανεις κανενα μετρητη καταναλωσης ενεργειας;
Ψαχνω για καποιο φτηνο και αξιοπιστο..και βρηκα αυτο

Βασικα θελω να δω ποσο καταναλωνει το pc μου, μαζι με καποια περιφεριακα, για να δω ποιο UPS να παρω (1000VA ή 1500VA) αλλα και γενικα ειναι χρήσιμο για να ξερουμε ποσο καταναλωνει η καθε μας συσκευη.

Αγόρασα το ίδιο πριν τρείς βδομάδες από το Βενιέρη στο κέντρο. Κάηκε είδη, πρέπει να το γυρίσω για εγγύηση.

Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας

Εγώ έχω ένα τέτοιο μια χαρά είναι. Το έχω τσεκάρει με λάμπα και είναι εντάξει. Αν είναι και ένα watt πάνω κάτω δεν τρέχει τίποτα για την δουλειά που το θέλουμε:
αυτο εννοείται, απλα να υπολογιζει με μια σχετικη αξιοπιστια.
http://cgi.ebay.co.uk/US-Advanced-W...ewelleryBoxes_Supplies_CA&hash=item1c1292a067
αυτο απο οτι βλεπω ειναι για αγγλικες πριζες, εχεις βαλει ανταπτορα;

Last edited:
να κάνω μια ερωτηση;
η αξιοπιστία ενός οικονομικου μετρητή ειναι επαρκως μεγάλη (δηλαδη ο μετρητής ειναι εντελώς transparent);
ρωτάω γιατι θελω να τον συνδεσω μονιμα σε πριζα που δινει πολυπριζα και ρευμα πολλες ηλεκτρονικες συσκευες (<10Α).
το εχει δοκιμασει κανεις σε τετοιο περιβαλλον ή τον χρησιμοποιείτε μονο προσωρινά για τις μετρησεις;
αξιζει να παω σε ακριβοτερο ή αυτός των 16 ευρώ θεωρείται αξιοπιστος;

Εχει δοκιμασει κανεις κανενα μετρητη καταναλωσης ενεργειας;
Ψαχνω για καποιο φτηνο και αξιοπιστο..και βρηκα αυτο

Eιχα παρει ενα που μετραει (αντεχει) μεχρι 16Α. Περιπου 18 . Δουλευει μια χαρα.
Εχει και καλη ακριβεια.
Αυτο που βρηκες εσυ δουλευει (αντεχει) μεχρι 9Α. Αλλά μια χαρα ειναι.

Βασικα θελω να δω ποσο καταναλωνει το pc μου, μαζι με καποια περιφεριακα, για να δω ποιο UPS να παρω (1000VA ή 1500VA) αλλα και γενικα ειναι χρήσιμο για να ξερουμε ποσο καταναλωνει η καθε μας συσκευη.

Δεν χρειαζεσε UPS. Παρα μονο αν δουλευεις πανω σε κρισιμες εργασιες.
Π.χ να εισαι φωτογραφος και να θελεις να τελειωσεις την δουλεια σου ωστε σε μια ωρα να παραδωσεις τις φωτογραφιες ή κατι τετοιο...
Αλλά αν το θελεις για "προστασια" τοτε αχρηστο ειναι...

Eιχα παρει ενα που μετραει (αντεχει) μεχρι 16Α. Περιπου 18 . Δουλευει μια χαρα.
Εχει και καλη ακριβεια.
Αυτο που βρηκες εσυ δουλευει (αντεχει) μεχρι 9Α. Αλλά μια χαρα ειναι.
απο που το πηρες αν επιτρέπετε;

Δεν χρειαζεσε UPS. Παρα μονο αν δουλευεις πανω σε κρισιμες εργασιες.
Π.χ να εισαι φωτογραφος και να θελεις να τελειωσεις την δουλεια σου ωστε σε μια ωρα να παραδωσεις τις φωτογραφιες ή κατι τετοιο...
Αλλά αν το θελεις για "προστασια" τοτε αχρηστο ειναι...
οχι τον μετρητη δεν τον περνω για προστασια το ups περνω για προστασια γιατι εχω το pc 24/24 ανοιχτω.

Παει καιρος απο τοτε. Σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων κοντα στην στοα Φεξη, επι της Πατησιων αν θυμαμαι καλα.

Δεν χρειαζεσαι UPS παντως. Δεν παθαινει τιποτα χωρις UPS. Τα τροφοδοτικα εχουν προστασια, και μαλιστα μπορουν να λειτουργουν απο 180 εως 240V χωρις κανενα προβλημα.
Δηλαδη και διακυμανσεις να εχει το δικτυο στην γειτονια σου, που δεν θα εχει αλλά λεμε, και παλι δεν εχεις προβλημα.
Αν ειχες θα σου ειχε καει η τηλεοραση, βιντεο, και σχεδον οτι αλλο λειτουργει με ρευμα...

Παει καιρος απο τοτε. Σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων κοντα στην στοα Φεξη, επι της Πατησιων αν θυμαμαι καλα.

Δεν χρειαζεσαι UPS παντως. Δεν παθαινει τιποτα χωρις UPS. Τα τροφοδοτικα εχουν προστασια, και μαλιστα μπορουν να λειτουργουν απο 180 εως 240V χωρις κανενα προβλημα.
Δηλαδη και διακυμανσεις να εχει το δικτυο στην γειτονια σου, που δεν θα εχει αλλά λεμε, και παλι δεν εχεις προβλημα.
Αν ειχες θα σου ειχε καει η τηλεοραση, βιντεο, και σχεδον οτι αλλο λειτουργει με ρευμα...
Ναι αλλα τι γίνεται με τους σκληρούς; Απο φίλους Έχω ακούσει για σκληρούς κ τροφοδοτοκα που χαλουσαν όταν είχε καμία βροχή

Απο το 1998 που εχω υπολογιστες στο σπιτι δεν ειχα ουτε μια ζημια λογω ρευματος.
Πολλοι απο αυτους λειτουργουσαν 24/7.
Και δεν εχω ζημια ουτε σε καποια αλλη συσκευη...
Ουτε ο αδερφος μου, ουτε φιλοι και γνωστοι.
Μυθος ειναι.

Τα νεα τροφοδοτικα εχουν καλυτερη προστασια κιολας.

Ακομα και ετσι να ηταν, να σκεφτεσαι την μια στο εκατομμυριο, με τα λεφτα του UPS αλλά και την καταναλωση που εχει το ιδιο σε ρευμα παιρνεις νεο δισκο και τροφοδοτικο...

Μόνο μύθος δεν είναι..

Η φίλη μας η ΔΕΗ πολύ απλά σκοτώνει και δεν πληρώνει.

Κυρίως υπολογιστές, αλλά και ότι άλλο ευαίσθητο έχει την ατυχία να είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό της όταν γίνει το κακό.

Πολλοί έχουμε πάθει και έχουμε μάθει, οπότε παντού προστασίες και UPS. Το κόστος τους είναι αστείο σε σχέση με τη ζημιά που μπορεί να γίνει.

Δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο προβλημα κατι που εμφανιζεται μια στο εκατομμυριο, και αν.
Εστω σε περιπτωση βυθισματος και μετα υπερβολικης τασης σε μια γειτονια.
Ποσοι υπολογιστες παθαινουν ζημια;
Ολοκληρης της γειτονιας;
Δεν νομιζω.

Τα νεα τροφοδοτικα τυπου ATX2.2 (και μεταγενεστερα) εχουν πολυ καλη προστασια.
Τοσα χρονια τωρα, και μαλιστα με τροφοδοτικα ATX1.3, δεν ειχα προβλημα.
Το κοστος κτησης/λειτουργιας/συντηρησης ενος UPS μονο εξοδα και προβλημα χωρου θα μου ειχε δημιουργησει.

Ακομα και στραβη να κατσει εχουμε:
α) 3 χρονια εγγυηση νεου ετοιμου υπολογιστη ή 2 χρονια σε περιπτωση που το φτιαξαμε μονοι μας.
β) μετα τα 3 χρονια ο υπολογιστης θεωρειται αργος, προβληματικος (συνηθως η μητρικη) και ξεπερασμενος.
Το μεγαλο του προβλημα θα ειναι η σκονη που εχει συσωρευθει μεσα και κανεις δεν θα το εχει φυσηξει.

Στην πρωτη περιπτωση δεν θα μας πειραξει και πολυ.
Στην δευτερη περιπτωση ισως ειναι ευκαιρια για κατι νεο.

Με τετοιες πιθανοτητες αλλά και με αυτους τους ορους δεν την βλεπω συμφερουσα την αγορα ενος UPS.

Οσο για τα δεδομενα. Τα δεδομενα ειτε υπαρχει UPS, ειτε οχι ποτε δεν ειναι εξασφαλισμενα αν δεν υπαρχει backup σε ξεχωριστο δισκο, που βρισκεται στο συρταρι μας και οχι στον υπολογιστη.