Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος???

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, ο χειμώνας έρχεται (σε κάποια φάση στο κοντινό μέλλον τελος πάντων) και στο σπίτι μου δουλεύω πολύ το ρεύμα για θέρμανση, θέλω ένα σύστημα με το οποίο να μπορώ να ελέγχω την κατανάλωση του ρεύματος που κάνω.

Έχω δει αυτό της efergy που συνδέεται και με βάση δεδομένων και μπορείς να δεις ανα πάσα στιγμή την κατανάλωση από κινητό κλπ. Αλήθεια είναι ότι φαίνεται γκατζετιά, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα.

α)επειδή παλιότερα είχα διαβάσει ότι κάποιοι φίλοι συμφορουμίτες είχαν πάρει αυτό το σύστημα θα ήθελα τις απόψεις τους.

β)υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην αγορά?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Re: Απάντηση: Μετρητής κατανάλωσης ρεύματος???

Μάλλον ζητάς κάτι πιό σταθερό. Αλλά για μέχρι 3680w, πολύ με βόλεψε, και πολύ αξιόπιστο... 25-30 E το είχα πάρει απο το eshop... Μέτρησα τα πάντα μέσα στο σπίτι.
https://www.hama.com/00047770/hama-premium-energy-cost-meter-
Το συγκεκριμένο έχω και εγώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος..

Έχω το efergy με το κιτ για το ιντερνετ εδώ και περίπου ένα χρόνο και δουλεύει άψογα. Όποτε χρειάστηκε να δω κάτι δεν με απογοήτευσε. Το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν πήρα την έκδοση για το τριφασικό που μπορείς να βάλεις μια τσιμπίδα στο γενικό, και άλλες 2 σε ξεχωριστές ασφάλειες που θέλεις να παρακολουθείς μεμονωμένα. Πχ την ασφάλεια της θέρμανσης ή της κουζίνας ή του θερμοσίφωνα.

Η αλήθεια είναι ότι σαν μηχάνημα έχει αρκετά στοιχεία gadget και ανδρικού παιχνιδιού, αλλά έχει μεγάλη αξία στην αρχή όσο δεν έχεις άποψη για την ενεργειακή κατάσταση του σπιτιού, και σε πορώνει να τη βελτιώνεις όσο γίνεται περισσότερο μιας και σου δίνει κάτι μετρήσιμο.
Σιγά σιγά όμως παύει να είναι τόσο χρήσιμο όσο και συ έχεις πλέον άποψη για το σπίτι και τις συσκευές σου, και το βλέπεις μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πχ όταν αλλάξει κάτι .

Θεωρώ ότι αν το βασικό θέμα είναι η θέρμανση με ηλεκτρισμό, ίσως αξίζει να συνδυαστεί και με έναν καλό και καλορυθμισμένο προγραμματιζόμενο θερμοστάτη/ελεγκτή, μιας και εδώ στο Ελλάντα συνηθίζουμε να ρυθμίζουμε όπου νά ναι και να ανοιγοκλείνουμε πρακτικά με το χέρι θέρμανση και ψύξη.