Μη συγχρονισμός ήχου μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης

Stratilatis

New member
12 December 2007
60
ΑΘΗΝΑ
Μέχρι πριν λίγες ημέρες είχα μια τηλεόραση PHILIPS 32 ιντσών και ποτέ δεν είχα πρόβλημα συγχρονισμού ήχου αφού έβλεπα εικόνα μέσω τηλεόρασης και άκουγα ήχο από τον ενισχυτή χωρίς πρόβλημα, από dvd, satelite, dvdrecorder,hd-tank. Να ξεκαθαρίσω ότι όλα τα παραπάνω μηχανήματά μου είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή απευθείας και όχι μέσω της τηλεόρασης.

Πριν λίγες ημέρες αγόρασα την PHILIPS 37PFL9603 37 ιντσών, εξαιρετική τηλεόραση με υπέροχη εικόνα. Μόνο που ο ήχος πλέον από τον ενισχυτη ακούγεται νωρίτερα από εκείνον της τηλεόρασης, ή για να το πω διαφορετικά, η τηλεόραση καθυστερεί να εμφανίσει εικόνα και ήχο από οποιαδήποτε πηγή και να προέρχεται (hdmi, scart, composite).

Τι γίνεται; Μπορεί να φταίνε τα φίλτρα βελτίωσης εικόνας της τηλεόρασης; :chinscratch:

Δοκιμασε να κλεισεις το ΗD Natural Motion.

Aπο HTPC παιζεις ? Αν ναι, παιζει και το PC, η ο player που εχεις να εχει αργο video renderer.

Ενας αργος renderer + το HD Natural motion μπορουν να κανουν lag.

Εγω με το που εβαλα το γρηγορο EVR των Vista στο ΚΜPlayer, δεν ειχα πλεον κανενα προβλημα, ακομα και με το ΗD NAtural Motion=max.

Ομως να ξερεις οτι καμια ΤV δεν εχει μηδενικο lag στο video processing. Γι αυτο λαγαρει αναλoγα και τον ηχο.

To ποιο σωστο απο ολα, ειναι να δωσεις SDPIF/HDMI ηxo μεσω της TV, και μετα να τον δωσεις στον ενισχυτη σου μεσω του SDPIF out της ΤV.-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Μη συγχρονισμός ήχου μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης

To ποιο σωστο απο ολα, ειναι να δωσεις SDPIF/HDMI ηxo μεσω της TV, και μετα να τον δωσεις στον ενισχυτη σου μεσω του SDPIF out της ΤV.-bye-

Θα παίζει μετά ο ενισχυτής ατόφιο DTS, DD 5.1,...αν διατίθενται από την ταινία που παίζει το PC... :hmmmm:???

1) Δες αν ο ενισχυτής σου προσφέρει ρύθμιση καθυστέρησης σε ms.
2) Εάν τυγχάνει να είναι εξοπλισμένος με έκδοση HDMI 1.3 τότε πρέπει επίσης να έχει και μια επιπλέον ρύθμιση που λέγεται HDMI LIP SYNC.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα κάνω δοκιμές όποτε βρω χρόνο και θα σας ενημερώσω. Να προσθέσω όμως δύο πραγματάκια:

1. Το πρόβλημα είναι πολύ ενοχλητικό μόνο όταν βλέπω DVD σε σημείο να είναι ουσιαστικά αδύνατη η παρακολούθηση, ειδικά συναυλιών. Το παρατήρησα συμπτωματικά, βάζοντας ένα DVD χθες, γιατί από τότε που πήρα την τηλεόραση βλέπω διαρκώς HD υλικό από το Media Tank, όπου εκεί το lag είναι μικρό και ίσως αν δεν έβλεπα το DVD να μην το έπαιρνα καν χαμπάρι.

2. Ο ενισχυτής είναι ουσιαστικά μηχάνημα DVD player και ενισχυτής 2 σε ένα, αρκετά καλό μηχάνημα της Pioneer που το έχω 4 χρόνια και είμαι ικανοποιημένος. Οπότε το ίδιο μηχάνημα παίζει απευθείας DVD στην τηλεόραση όπως το έκανα και παλιά με την προηγούμενη τηλέοραση. Φυσικά έχει μόνο scart & composite εξόδους και οπτική ίνα για τον ήχο, που χρησιμοποιώ για να παίρνω πολυκάναλο ήχο από το Media Τank. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα κι αν τα DVD τα παίξω από το Media Tank, πάλι υπάρχει πολύ μεγάλο lag.

Re: Απάντηση: Re: Μη συγχρονισμός ήχου μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης

Θα παίζει μετά ο ενισχυτής ατόφιο DTS, DD 5.1,...αν διατίθενται από την ταινία που παίζει το PC... :hmmmm:???

Η δική μου 9731 περνά DD & DTS που λαμβάνει από HDMI/SPDIF στην SPDIF έξοδο, πάντα συγχρονισμένη με την εικόνα. Μάλιστα, αποκωδικοποιεί και το 5.1 DD και το αναπαράγει και από τα ηχεία (δυστυχώς, το DTS όχι). Αρκεί να στείλει κανείς (π.χ. το PC) το DD/DTS Μέσω HDMI (το powerdvd 8 το κάνει έυκολα).
Οπότε, είναι πιθανό να κάνει τα ίδια και η 9603 :a0210:

Τελικά μετά από κάποια τεστ, διαπίστωσα πως όντως αφαιρώντας το ΗD Natural Motion, το πρόβλημα λύθηκε. Δυστυχώς μαζί απενεργοποιούνται αυτόματα και τα 100hz οπότε θεωρητικά η εικόνα υποβαθμίζεται.

Εναλλακτικά υπάρχει βέβαια η λύση που προτάθηκε παραπάνω του να παίρνω ψηφιακό ήχο από την ψηφιακή έξοδο της τηλεόρασης. Όμως στο manual της Philips, γράφει ότι η ψηφιακή έξοδος είναι τύπου "cinch" και ο ενισχυτής μου έχει απ' ότι θυμάμαι μόνο είσοδο οπτικής ίνας.

Τι στο καλό είναι πάλι αυτό το "cinch";;; ( και γιατί έχω την υποψία ότι δεν παντρεύεται με το optical;;;; ) :chinscratch:

Last edited: