Μια άποψη παρακαλώ.

ant0ine

New member
1 January 2010
6
Καλησπέρα σας,

εχω αποφασίσει να αγοράσω-επενδύσω σε έναν δικάναλο ενισχυτή με ένα ζευγάρι ηχεία. Θα είναι το πρώτο μου σύστημα. Η μέχρι τώρα έρευνα μου με έχει οδηγήσει στα b&w CM1 και στον marantz pm6002/3. Θα ήθελα μια γνώμη από τους πιο ειδικούς.

Πρόκειται να τα συνδέσω σε υπολογιστή, (πιθανότατα σε μια maudio revolution 5.1) και ο χώρος πιθανότατα θα αλλάξει διοτι πάω για μετακόμιση. Ακούω κλασσική ροκ, jazz ... τα βρώμικα μπάσα δε μου πολυαρέσουν.

Λόγω επαγγέλματος επενδύω πιο πολύ σε καλές οθόνες και h/w parts οπότε με audio-video δεν εχω ασχοληθεί αρκετά. Tην tv P42 την πήρα αφού διάβασα τα δικά σας λόγια.

Τέρμα το γλύψιμο, ελπίζω να βοηθήσετε, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αντώνης.

Last edited:
Καλησπέρα σας,

εχω αποφασίσει να αγοράσω-επενδύσω σε έναν δικάναλο ενισχυτή με ένα ζευγάρι ηχεία. Θα είναι το πρώτο μου σύστημα. Η μέχρι τώρα έρευνα μου με έχει οδηγήσει στα b&w CM1 και στον marantz pm6002/3. Θα ήθελα μια γνώμη από τους πιο ειδικούς.

Πρόκειται να τα συνδέσω σε υπολογιστή, (πιθανότατα σε μια maudio revolution 5.1) και ο χώρος πιθανότατα θα αλλάξει διοτι πάω για μετακόμιση. Ακούω κλασσική ροκ, jazz ... τα βρώμικα μπάσα δε μου πολυαρέσουν.

Λόγω επαγγέλματος επενδύω πιο πολύ σε καλές οθόνες και h/w parts οπότε με audio-video δεν εχω ασχοληθεί αρκετά. Tην tv P42 την πήρα αφού διάβασα τα δικά σας λόγια.

Τέρμα το γλύψιμο, ελπίζω να βοηθήσετε, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αντώνης.

δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά τα ηχεία αποκλείεται να παίξουν σωστά με αυτόν τον ενισχυτή. Τα CM1 είναι αρκετά δύσκολα και τα 45W των marantz pm6002/3 ούτε που θα τους ξύνουν την πλάτη.

Αν σου αρέσουν αυτά τα ηχεία πρέπει να βρείς άλλον ενισχυτή.
budget?

Το ποσό που θα διαθέσεις δεν είναι κακό
Ωστόσο καλύτερα να δεις προσεκτικά τις αγγελίες για μεταχειρισμένα
Πχ ένα audio spectrum sirene είναι καλή επιλογή
Και για ενισχυτή αν βρεις κάτι σε xtz – advance

Ευχαριστώ και πάλι για τις προτροπες και προτάσεις. Για τα CM1 ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κατάλληλος ενισχυτής? Σκεφτομαι να πάρω ηχεία καινούρια και ενισχυτή από τις Αγγελίες...(βλέπω έναν audiolab τώρα...) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κάτι, έχω διαβάσει απο διαφορετικές πηγές ότι τα συγκεκριμένα είναι "quite forgiving" :) και ότι λογικά δεν έχουν πρόβλημα να δέσουν καλά με έναν ενισχυτή.

Καλή χρονία σε όλους!

Με ένα χιλιάρικο συνολικά ξέχνα αυτά τα ηχεία γιατί θα αναγκαστείς να ρίξεις παραπάνω λεφτά.

Ευχαριστώ και πάλι για τις προτροπες και προτάσεις. Για τα CM1 ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κατάλληλος ενισχυτής? Σκεφτομαι να πάρω ηχεία καινούρια και ενισχυτή από τις Αγγελίες...(βλέπω έναν audiolab τώρα...) Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κάτι, έχω διαβάσει απο διαφορετικές πηγές ότι τα συγκεκριμένα είναι "quite forgiving" :) και ότι λογικά δεν έχουν πρόβλημα να δέσουν καλά με έναν ενισχυτή.

Καλή χρονία σε όλους!

Μια που κοιτάς και για audiolab, ένας φίλος έχει τον Audiolab 8000S από το 2006. Αρκετά καλός ενισχυτής για τότε που κυκλοφόρησε, και οδηγεί ηχεία βάσης Dynaudio Focus 140 (εξαιρετικά ηχεία, 1500 ευρώ) χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν μπορείς να τον βρεις μεταχειρισμένο -ή κάπου σε στοκ- θα σου βγει λογικά κάτω από 500 ευρώ.

Thanx George35, ο 8000P θα έκανε?

O 8000P είναι τελικός ενισχυτής, που σημαίνει ότι θα χρειαστείς και έναν προ-ενισχυτή, 2 συσκευές δηλαδή. Δε νομίζω ότι θα χρειαστείς κάτι τέτοιο για το σύστημα που θέλεις να φτιάξεις. Ενας ολοκληρωμένος ενισχυτής (προ και τελικός μαζί), όπως είναι ο 8000S ειναι υπερ-αρκετός, και με χαμηλό κόστος.

Thanx George35, ο 8000P θα έκανε?
Αν ο χωρος που θα πας δεν ειναι μεγαλος-που προφανως μαλλον δεν θα ειναι για να σκεφτεσαι αυτο το ηχειο-και οι εντασεις που θελεις να ακους δεν ειναι και τοσο ψηλες,εγω δεν θα ειχα προβλημα με εναν ενισχυτη οπως ο audiolab 8000A ακομη και ο Marantz που σκεφτεσαι.Η ευαισθησια του ηχειου ειναι μεν χαμηλη αλλα η αντισταση του δεν πεφτει κατω απο 5Ω απ'οτι γνωριζω,οποτε δεν ειναι και κατι πολυ δυσκολο κατα την αποψη μου να οδηγηθει,πλην των πολυ υψηλων σταθμων που δεν θα εχεις.Απο την αλλη,εχω την εντυπωση,οτι κι αν ακομη ειχες πολλα αποθεματα δυναμεως απο εναν μεγαλο ενισχυτη,θα κερδιζες πολυ λιγα οσον αφορα τις εντασεις,απλα διοτι το ηχειο θα εφτανε στα ορια αντοχης του,καθιστωντας αχρηστα τα εξτρα βατ.Φαυλος κυκλος ως συνηθως με τα μικρα ηχεια.