ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ ?

paliotomaro

New member
22 November 2007
3
Γειά σας,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή ηχείων 5.1
Πρόσφατα αγόρασα τον Sony STR-DG710 και πλέον ψάχνω για ηχεία.
Σκέφτομαι για 2 μπροστά σχετικά μεγάλα, 2 πίσω μικρότερα, 1 κεντρικό και 1 woofer.
Η χρήση θα είναι περισσότερο για μουσική και λιγότερο για ταινίες, σε ένα χώρο περίπου 25 τμ.
Ύστερα από έρευνα μερικών ημερών, μου αρέσουν τα Wharfedale ως εξης
Τα μπροστά από τη σειρά Xarus 4000 (εναλλακτικά τα 3000)
Τα πίσω από τη σειρά Xarus 2000 (εναλλακτικά τα 1000)
Το κεντρικό μάλλον το Diamond 8
Το woofer μάλλον το YST-SW030 (ταιριάζει ?)

Τι γνώμη έχετε για τον πιο πάνω συνδυασμό ?
Τι θα αντιπροτείνατε εσείς ?
Το budget μου είναι μέχρι 700 ευρώ περίπου.

Σας ευχαριστώ,
Γιώργος

Η χρήση θα είναι περισσότερο για μουσική και λιγότερο για ταινίες, σε ένα χώρο περίπου 25 τμ.

αφού προορίζεται περισσότερο για μουσική καλύτερα να κάνεις το άλλο σύστημα.( οχι 4-4-2 :flipout: )

στήσε ένα καλό δικάναλο σύστημα να ακούς τη μουσική σου και αμα περισσέψει κανένα 200άρι 300άρι πάρε ένα έτοιμο 5.1 σύστημα επώνυμο και είσαι μια χαρά , θα ξοδέψεις πολλά χρήματα για το 5.1 με τον τρόπο που λές και ουσιαστικά δεν θα έχει ίδιο αποτέλεσμα με ένα αντίστοιχης αξίας δικάναλο.

Αν πας σε Wharfedale, τότε πάρε τα 9.5 για μπροστά, τα 9.1 για πίσω και το 9c για κεντρικό. Πολύ καλύτερα απ' όλα τα άλλα που αναφέρεις. Για να είσαι εντός του προϋπολογισμού σου, θα χρειαστεί να ξεχάσεις το sub προς το παρόν, αλλά αυτό μπορείς πάντα να το προσθέσεις στο μέλλον, όταν τα οικονομικά σου θα το επιτρέπουν. Αν όμως πας σε χειρότερα ηχεία για να πάρεις κι ένα sub, οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο.

sony και δυσκολα ηχεια γιατι να βασανισεις το καημενο αδικα
αφου ξεκινας απο την αρχη παρε ευκολα ηχεια

Γειά σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

Τα Wharfedale όπως τα περιγράφω είναι μια σκέψη.
Εσείς τι θα προτείνατε σε αυτά τα λεφτά ?
Απλά θέλω τα μπροστά να είναι λίγο ογκώδη.

Γιώργος

Σου προτείνω για subwoofer to KODA GW-212. Κλεινει 9 μήνες στο σπίτι μου(φοιτητής, 30τμ) και κοντέβει να με διώξει όλο το οικ.τετράγωνο!!!

Το sub πραγαματικα σφάζει!!! Ειναι το μονο το οποίο ειναι στα 200 ευρώ και φοράει 12ιντσο woofer!!! Κατά τα άλλα 150watt rms και απόδοση για την οποία έχει χαρακτηριστει κορυφαία αγορά, ηχείο αναφοράς κτλ. απο το Hitech.

Για ηχεία ρίξε καμιά ματια σε MAGNAT ή KODA. Φθηνά και υπέυθηνα!

Έχεις μυρίσει το τουιτερ των Wharfedale σε δυνατή ένταση?
Άστα ,ευτυχώς που τα πούλησα πριν 2,5 χρόνια....και δεν έχουν και καθαρές ψιλές.
Ειχα τα Wharfedale 8.4/8.2 και το κεντρικο και τα οδηγούσα τότε με τον PHILIPS FR 760 είταν 5χ100.