Μια βοηθεια για τις συνδεσεις?

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,031
Λοιπον...

Υπαρχει μια υφισταμενη εγκατασταση με εναν HD70 και ενα DAV830 και η μονη συνδεση ειναι ενα HDMI καλωδιο προς τον προβολεα.
Στον ιδιο χωρο αλλα αρκετα μακρια ειναι και η TV με τον αποκωδικοποιητη της NOVA. Εκει σκοπευω να βαλω και ενα φθηνιαρικο DVD για τα παιδια.
Επίσης θα τοποθετηθει συντομα ενα PS3 στο συστημα.
Τι θελω εγω τωρα?
1. Να βλεπω BR στον προβολεα αλλα τα παιδια να παιζουν PS3 στην TV.
2. Αν ειναι δυνατον να μπορω να βλεπω NOVA στον προβολεα (τωρα το κανω με ενα πομπο/δεκτη αλλα η ποιοτητα ειναι απαραδεκτη.

Οποιαδηποτε αλλη βελτιωση ειναι ευπροσδεκτη!

611179

Δύο ερωτήσεις:

1) Βγάζει component έξοδο το PS3 και αντίστοιχη είσοδο η τηλεόρασή σου?

2) Έχει οπτική είσοδο το ηχοσύστημα?

Αν ναι, μπορούν να συνδεθούν με καλώδια. Αν όχι, σε βλέπω να καταφεύγεις στη λύση του switcher με διπλή HDMI έξοδο. Όσον αφορά τη ΝΟΒΑ, νομίζω, ότι διαθέτει ο αποκωδικοποιητής της εξόδους scart και composite. Οπότε, μ' ένα καλώδιο μπορείς να τη συνδέσεις με το προβολικό, δίνοντας ήχο στο ηχοσύστημα μέσω rca.

Δύο ερωτήσεις:

1) Βγάζει component έξοδο το PS3 και αντίστοιχη είσοδο η τηλεόρασή σου? Θα δω...

2) Έχει οπτική είσοδο το ηχοσύστημα? Σιγουρα ναι γιατι ηδη εχω συνδεσει ενα αλλο PS3 με το ηχοσυστημα.

Αν ναι, μπορούν να συνδεθούν με καλώδια. Αν όχι, σε βλέπω να καταφεύγεις στη λύση του switcher με διπλή HDMI έξοδο. Όσον αφορά τη ΝΟΒΑ, νομίζω, ότι διαθέτει ο αποκωδικοποιητής της εξόδους scart και composite. Οπότε, μ' ένα καλώδιο μπορείς να τη συνδέσεις με το προβολικό, δίνοντας ήχο στο ηχοσύστημα μέσω rca.

Δηλαδη
  • RCA προς το ηχοσυστημα απο τον αποκωδικοποιητη
  • switcer HDMI που θα δεχεται σημα απο το PS3 και ενα σημα (με μετατροπη? υπαρχει τετοιος μετατροπεας?) απο τον αποκωδικοποιητη και θα βγαζει εξοδο ενα HDMI προς τον προβολεα
  • Οπτικο απο το PS3 προς το ηχοσυστημα
Ερωτηση: Ο switcher επηρεαζει την ποιοτητα που στελνει το PS3 προς τον προβολεα? Αν ναι δεν το κανω...
Ερωτηση2: Από το PS3 προς την τηλεοραση?

Δηλαδη
  • switcer HDMI που θα δεχεται σημα απο το PS3 και ενα σημα (με μετατροπη? υπαρχει τετοιος μετατροπεας?) απο τον αποκωδικοποιητη και θα βγαζει εξοδο ενα HDMI προς τον προβολεα
Ερωτηση: Ο switcher επηρεαζει την ποιοτητα που στελνει το PS3 προς τον προβολεα? Αν ναι δεν το κανω...
Χρησιμοποιώ switcher/ενισχυτή σήματος της Ohelbah απο ps3 προς προβολέα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Δηλαδη

Αν βγάζει component το PS3 και έχεις και είσοδο στην TV (είναι φλατ καινούργια?) δεν χρειάζεσαι το switcher. Η συνδεσμολογία γίνεται ως εξής:

Component καλώδιο (πράσινο, κόκκινο, μπλε) από το PS3 στην TV. Οπτικό από το PS3 στο ηχοσύστημα για ήχο (εδώ σημειώνεις ότι παίζοντας τα παιδιά PS3 πρέπει για να έχουν ήχο, ν' ανάβουν το Sony). Hdmi από το PS3 στον προβολέα.

ΝΟΒΑ:

Scart σε scart με την τηλεόραση. Composite (αυτό με το κίτρινο βύσμα) από το decoder στον προβολέα για εικόνα και 2 RCA (κόκκινο-άσπρο) για ήχο στο ηχοσύστημα.

Αν δεν διαθέτει component θύρα είτε το PS3 είτε η TV σου, τότε πας για αγορά switcher απαραιτήτως με 2 εξόδους (output). Το ένα hdmi θα πηγαίνει στον προβολέα και το άλλο στην τηλεόραση.

Από παντόφλα waf για τα καλώδια που θα ''τρέχουν'' πως πάμε???:D:D

Αν γλιτωσει την συγκοπή την μ@μησα!!!!!

Πολλα καλωδια βρε παιδια...
Ας το παρουμε αλλιως.
Για την εικονα
Εχω 2 "οθονες". Προβολεα και TV. Αρα θελω 2 εξοδους
Εχω 2 "πηγες". Νοβα και PS3.
Για τον ηχο
Εχω 2 πηγες. Νοβα και PS3
Εχω 2 εξοδους. Ηχοσυστημα και TV.

Ιδανικα λοιπον ηθελα 1 κουτι οπου θα "μπαινουν" 2 σηματα και θα "βγαινουν" αλλα 2.

Μαλλον τα μπερδεψα λιγο...

Αν γλιτωσει την συγκοπή την μ@μησα!!!!!

Πολλα καλωδια βρε παιδια...
Ας το παρουμε αλλιως.
Για την εικονα
Εχω 2 "οθονες". Προβολεα και TV. Αρα θελω 2 εξοδους
Εχω 2 "πηγες". Νοβα και PS3.
Για τον ηχο
Εχω 2 πηγες. Νοβα και PS3
Εχω 2 εξοδους. Ηχοσυστημα και TV.

Ιδανικα λοιπον ηθελα 1 κουτι οπου θα "μπαινουν" 2 σηματα και θα "βγαινουν" αλλα 2.

Μαλλον τα μπερδεψα λιγο...

Μάλλον τα μπέρδεψες λίγο. Όπως σε μπέρδεψα και 'γω με το switcher. Όταν σου κολλάει κάτι στο μυαλό......

Άγγελε, όπου έχω γράψει switcher, εννοώ splitter (μας έφαγαν οι αμερικανιές :flipout::flipout:). To splitter είναι ένα μαραφετάκι που έχει συνήθως 3-4 εισόδους hdmi και μία έξοδο hdmi. Επειδή εσύ θα χρησιμοποιείς το PS3 σε δύο displays (προβολικό και τηλεόραση) θέλεις 2 εξόδους από το splitter και μάξιμουμ 2 εισόδους, ώστε η μία να πηγαίνει στο ένα και ή άλλη στο άλλο.

Ιδανικά, θα ήθελες να είχες όλες τις συσκευές κοντά ούτως ώστε να μην τρέχουν καλώδια. Έτσι όπως βλέπω το σχεδιάγραμμα, αναγκαστικά, θα τρέξουν. Τα της ΝΟΒΑ ισχύουν όπως τα έχω γράψει παραπάνω.....