Μια βοήθεια σχετικά με ένα βίντεο

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Παιδιά καλησπέρα.Δέν ξέρω αν ποσταρω στην σωστή κατηγορία γι υατο διορθώστε με εάν κάνω λάθος.

Θέλω να ετοιμασω ένα βιντεο για μια εκδήλωση.Ο τύπος που θα προβάλει το βιντεο έχει ένα προβολέα 1024 χ 768 ανάλυση και σε καδρο 4:3.Εγώ ετοιμάζω το βίντεο με την προδιαφραφή PAL/DV 720 x 576 και ρωτώ.Θα έχω καποιο πρόβλημα κατα την προβολή?Μήπως να κάνω custom settings και να φτιάξω όλο το βιντεο εξ ολοκλήρου σε 1024 χ 768?Παντως πρόγραμμα που να κάνει export σε 1024 χ 768 σαν στανταρ δεν έχω βρεί...όλα ειναι για PAL/DV και PAL/HDTV και HDV....τι να κάνω?

Σας ευχαριστω.

Εάν η πηγή σου θα είναι dvd player τότε επιβάλλεται το video που θα φτιάξεις να είναι στην ανάλυση 720Χ576. O projector θα αναλάβει να το παίξει σωστά.

Τώρα αν το video που ετοιμάζεις είναι κάποιο animation composition δικό σου, και θα το παίξεις μέσω κάποιου Η/Υ, τότε ναι, μπορείς να το φτιάξεις σε 1024Χ768 για να πάρεις το μέγιστο της απόδοσης του προβολικού σου.

Αλλά επειδή κατάλαβα ότι μάλλον πρόκειται για video από κάμερα, και όχι κάποιο composition, πρέπει να πας στην πρώτη λύση που σου γράφω.

σευχαριστώ Φώτη για την απάντηση σου.Η πηγή θα είναι dvd-player και φυσικά το μέσο ένα δίσκος DVD....βέβαια όσο αναφορά τα γραφικά αυτα τα δουλευω στο maxon cinema και after effects και τα έχω και αυτα σε ανάλυση PAL/DV.Επειδή πρόκειται για video παρουσιαση εκτός του animation δεν θα περιλαμβανει σκηνες απο βιντεο απο κάμερα άλλα μόνο κάποιες στατικές εικόνες.Οπότε όλο το project το αποθηκευω σε PAL/DV και θα ξαναποσταρω για το τελικο αποτελεσμα ή τυχον προβλήματα.

οκ το τελίωσα,αλλά τελικά στον μοντάζ που έκανα μεσω Premier,επέλεξα να το σωσει σε mpg2 - bluray με διαστάσεις κάδρου 720 χ 576....γιατί είχε καλύτερο bitrate άν και θα προτιμούσα να υπήρχε ανάλυση κάδρου 1024 χ 768 έτοιμη για βιντεο και οχι με costum settings...

1024χ768 δεν ειναι αναλυση που μπορεις να εχεις preset γιατι δεν υποστηριζεται απο dvd η Blu-ray εννοοντας βεβαια εαν το κανεις authoring , αλλιως το κανεις custom και απλα το γραφεις.

Γιατι ομως δεν εβαλες DVD και απλα να ανεβασεις το bitrate ?
Δοκιμασες να το παιξεις απο DVD γιατι μπορει να εχεις προβλημα.

Καποια dvd αν δεν κανω λαθος δεν παιζουν πολυ υψηλα bitrate και γενικα μπορει να εχεις προβλημα .

Κανεις βεβαια ενα τεστ και βλεπεις . ;)

Αν η πηγή είναι DVD τότε απαραίτητα κάνεις export για DVD MPeg2 και όχι blue ray. Τα dvd παίζουν με ασφάλεια μέχρι 8MBit/sec.