Μια ερωτησουλα...

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Καλημερα!

Εχω στην κατοχη μου εναν ενισχυτη ακουστικων musical fidelity x can v8.

Για να παιξει καλα ο ενισχυτης αυτος,πρεπει να τον εχω συνεχως στην πριζα.(δεν εχει κουμπι να ανοιγει και να κλεινει)

Σκεφτομαι να αγορασω στο μελλον το xpsu v8(τροφοδοτικο),διοτι το δοκιμασα με τον ενισχυτη και βελτιωνει το σωμα και την εκταση του χαμηλου,τα δυναμικα,το timing,την διαφανεια,τα μεσαια,ανοιγει καλητερα ο ηχος,καλητερη εικονα κτλ.

Εχω ομως μια απορια.Αυτο το τροφοδοτικο εχει διακοπτη on/off.Αν το αφηνω ανοιχτο συνεχεια,υπαρχει περιπτωση να κανω ζημια σε αυτο η στον ενισχυτη ακουστικων?

Να σημειωσω οτι συνδεω κατευθειαν το cd με τον ενισχυτη ακουστικων και δε χρησιμοποιω ενδιαμεσα αλλο ενισχυτη.

Για να παιξει καλα ο ενισχυτης αυτος,πρεπει να τον εχω συνεχως στην πριζα.(δεν εχει κουμπι να ανοιγει και να κλεινει)

Εννοείς οτι ο ενισχυτής πρέπει να "ζεσταθεί" λίγο για να παίξει καλά; Σ' αυτή την περίπτωση, το ίδιο θα κάνεις και με το τροφοδοτικό.

Εννοείς οτι ο ενισχυτής πρέπει να "ζεσταθεί" λίγο για να παίξει καλά; Σ' αυτή την περίπτωση, το ίδιο θα κάνεις και με το τροφοδοτικό.

Οχι δεν καταλαβες.Αν επρεπε να παιξει λιγο(κανα 15-30 λεπτα)για να ζεσταθει,τοτε καλα θα ηταν.

Αν δεν τον εχω συνεχεια στην πριζα,ο ηχος ειναι ασταθης και πρεπει να παιξει απο 2-3 ωρες,αναλογα με την θερμοκρασια περιβαλλοντος,για να φτασει σε καλα επιπεδα.Αν ειναι συνεχεια στην πριζα δε χρειαζεται βασικα ζεσταμα.

Να εξηγησω λιγο τι γινεται.Ο ενισχυτης ειναι υβριδικος και εχει δυο λυχνιες στην προενισχυση.

Αν δεν τον εχω στην πριζα συνεχως,οταν τον βαλω στην αρχη ακουγεται λιγο ξηρος,μετα απο καποια λεπτα ζεσταινει λιγο ο ηχος αλλα για να "ξυπνησει" και να ανοιξει ο ηχος,θελει πολυυυυ ωρα.Στο ενδιαμεσο ακουγεται οκ,αλλα ελαφρα πνιγμενος με οχι τοσο καλο imaging και διευρηνση της ηχητικης σκηνης κτλ.
Δεν ειναι placebo,το εχω δοκιμασει πολλες φορες.Οταν ειναι συνεχως στο ρευμα ειναι οκ.

Αυτο που ρωταω,ειναι αν παρω το καλο τροφοδοτικο της εταιριας,που εχει διακοπτη που ανοιγει και κλεινει,αν το εχω συνεχεια ανοιχτο,μπορει να παθει ζημια αυτο η ο ενισχυτης?

Η αλλαγή του τροφοδοτικού δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο που το άκουγες. Δυστυχώς η αρχική συμπεριφορά δεν θα βελτιωθεί άρα θα θέλει πάλι πολλές ώρες για να παίξει αλλά δεν υπάρχει λόγος λόγω της αλλαγής να το κλίνεις κιόλας. Άλλωστε αυτό που βασικά γράφει ώρες είναι οι λάμπες.
Το αντίθετο μάλιστα αυτό το τροφοδοτικό έχει λιγότερο πρόβλημα στο να μένει 24 ώρες ανοιχτό.

Η αλλαγή του τροφοδοτικού δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο που το άκουγες. Δυστυχώς η αρχική συμπεριφορά δεν θα βελτιωθεί άρα θα θέλει πάλι πολλές ώρες για να παίξει αλλά δεν υπάρχει λόγος λόγω της αλλαγής να το κλίνεις κιόλας. Άλλωστε αυτό που βασικά γράφει ώρες είναι οι λάμπες.
Το αντίθετο μάλιστα αυτό το τροφοδοτικό έχει λιγότερο πρόβλημα στο να μένει 24 ώρες ανοιχτό.

Α,σε ευχαριστω για την απαντηση.Δεν εχω εμπειρια απο αυτα,και θεωρησα οτι μηπως επειδη αυτο το καλητερο τροφοδοτικο(xpsu v8) εχει διακοπτη,πρεπει να το κλινεις.Και επειδη εχει μεσα ενα τοροειδη μετασχηματιστη(διορθωστε με εαν κανω λαθος),μην παρει καμια φωτια αν ειναι συνεχεια ανοιχτο?

Καποιος στο headfi μου ειπε οτι καλητερα να τον αφηνω ανοικτο,γιατι λεει με το ανοιξε κλεισε,μειωνεται χειροτερα η ζωη των λυχνιων.Αν ειναι ανοιχτος αλλα δε παιζει μουσικη,οι λυχνιες λεει δε καταπονουνται.Ισχυει αυτο?

Γενικώς οι λυχνίες καταπονούνται και από τα δυο. Αυτό όμως που θα τις κάνει να μην ακούγονται καλά είναι οι ώρες που θα γράψουν. Το άναψε σβήσε ειδικά τις μικρές λυχνίες σήματος δεν τις επηρεάζει τόσο. Αυτό είναι για τις μεγάλες που έχουν μεγάλα νήματα και μεγάλες τάσεις τροφοδοσίας. Εκεί και τα κρύα νήματα που τρώνε την τάση σοκάροντε αλλά και η τάση ανόδου που πέφτει πριν ζεσταθούν τα νήματα μπορεί να κάνει καμιά ζημιά( πολύ σπάνια αλλά έχει συμβιωθεί γι’αυτό κάποιοι ενισχυτές έχουν δυο διακόπτες ή χρονοκαθυστέρηση)
Το τροφοδοτικό δεν έχει πάντως κανένα πρόβλημα να μένει αναμμένο.