Μια γνώμη για πίσω ηχεία.

Heller

Established Member
6 April 2009
169
Athens
Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για πίσω ηχεία ώστε να ολοκληρώσω το σύστημα μου.
Το σύστημα εώς τώρα έχει μπροστά klipsch rf 82,rc 62 sub rw12 και ολα τα παραπάνω είναι συνδεμένα πάνω στον lx81.
Η απαιτήσεις πού έχω είναι μόνο να είναι μικρά σχετικά(να σηκώνουν βέβαια την δύναμη του ενισχυτή)σε μέγεθος και να έχουν βάσεις δαπέδου διότι δέν μπορώ να τα κρεμάσω και να κρύψω τα καλώδια στην φάση που είναι τώρα το σπίτι.Οσο αφορά το κόστος το πολύ μέχρι 500 euro. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Kαι εγώ αυτά έχω στο νου μου αλλά με προβληματίζει οτι max power handling 100w και έτσι πρέπει να πάω στα παραπάνω δηλ RB 81 αλλά απο ότι βλέπω δέν υπάρχει άλλη λύση...

Τι ακριβώς σε προβληματίζει;Που θα τα βρει ο lx81 τα 100 αληθινά βατ για να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα ηχείο με 95db ευαισθησία;
Δε νομίζω να έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα,αλλά ας μιλήσει και κάποιος ποιο ειδικός.

Συμφωνα με τα λεγομενα της μαμας ο 81 ειναι μεγαλυτερος απο τον 71 και τον 71 τον δινουν 5 channels driven (8 ohms): 138 W (21.4 dBW) οποτε δεν θα'ταν παραλογο να υποθεσουμε πως ο 81 πιανει τουλαχιστον αυτα..
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το τι ρολο παιζει η ευαισθησια?

Αρα τα ήχεια πού μπορούν να με καλύψουν είναι αυτά μέχρι 150w.To θέμα είναι οτι δέν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ηχείο βάσης τα μόνα που μου αρέσουν είναι τα minipod L σαν ηχεία για πίσω που σηκώνει μεχρι εκεί που θέλω.

Tελικά αγοράστηκαν τα rs-52 τα οποία μπορούν να κάτσουν και σε βάση αλλά και στον τοίχο και να κρύψω τα καλώδια με ένα καναλάκι.Είναι max 100w αλλα μου είπαν οτί δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Οπότε νεότερα απο δευτέρα που θα τα έχω στα χέρια μου.Ευχαριστώ όσους βοήθησαν.

Τα λεγόμενα των μαμάδων απέχουν πάντα πολύ από την πραγματικότητα,μακάρι να έδιναν το 80% των πραγματικών βατ που ανακοίνωναν.Τα klipsch κατά γενική ομολογία είναι ευκολοδήγητα ηχεία λόγω της υψηλής τους ευαισθησίας,από την στιγμή που τα συγκεκριμένα τα θέλει για πίσω οι εντάσεις που θα παίζουν δε νομίζω να είναι οριακές για να μπορέσουν να τα κάψουν, αν αυτό φοβάστε.
Εγώ έχω το αντίθετο θέμα,έχω τα rf-62 για μπροστά και τα οδηγώ ακόμα με έναν sony παλιό 5χ100 λέει,και προσέχω να μην τα παίζω σε ψηλές στάθμες γιατί ο ενισχυτής φαίνεται πως δεν έχει την δύναμη που χρειάζεται για να τα κουνήσει σωστά.
Από αυτά που έχω μάθει κι εγώ από εδώ μέσα,έχω καταλάβει πως για να κάψεις αυτά τα ηχεία πρέπει ο ενισχυτής να είναι κτήνος ή να έχεις πάνω του τελικό,ή την ανάποδη περίπτωση δηλαδή ο ενισχυτής να είναι αναιμικός και παίζοντας αρκετά σε μεγάλες εντάσεις,να μην στέλνουν τα σωστά ρεύματα,με το ίδιο αποτέλεσμα.
Ίσως να βρω και κάποια ποστ από εδώ,από ποιο έμπειρους που τα αναλύουν ποιο σωστά και επιστημονικά.

Heller καλορίζικα και καλές ακροάσεις,μάλλον γράφαμε μαζί αλλά είσαι και γρήγορος στις αγορές σου.:smile:
Φαντάζομαι να σου εξήγησαν κι αυτοί ποιο σωστά ίσως το λόγω που δεν θα έχεις πρόβλημα,μπράβο φίλε μου πολύ καλή επιλογή.-bye-
P.s.από που που τα χτύπησες και πόσο αν επιτρέπετε;

Φίλε cantona σε ευχαριστώ πολύ!Τα πείρα από γλυφάδα από ένα μαγαζί πάνω στην Αρτέμιδος για 630 ευρο. Αυτός είχε ακριβώς το σύστημα μου ώς demo στο μαγαζί σε μία αίθουσα πάνω σε έναν ενισχυτή 7Χ200wrms (δεν θυμάμαι την μάρκα)και δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και σε αυτά τα νούμερα.Μου εξήγησε οτι τα watt είναι η πιό λάθος μονάδα μέτρησις για ενα ηχείο και έτσι δεν θα έχω πρόβλημα σε ότι αφορά τον lx81 που είναι και πολύ πιο αδύναμος.

Απάντηση: Re: Μια γνώμη για πίσω ηχεία.

Φίλε cantona σε ευχαριστώ πολύ!Τα πείρα από γλυφάδα από ένα μαγαζί πάνω στην Αρτέμιδος για 630 ευρο. Αυτός είχε ακριβώς το σύστημα μου ώς demo στο μαγαζί σε μία αίθουσα πάνω σε έναν ενισχυτή 7Χ200wrms (δεν θυμάμαι την μάρκα)και δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και σε αυτά τα νούμερα.Μου εξήγησε οτι τα watt είναι η πιό λάθος μονάδα μέτρησις για ενα ηχείο και έτσι δεν θα έχω πρόβλημα σε ότι αφορά τον lx81 που είναι και πολύ πιο αδύναμος.
Αυτό ακριβώς,και πάλι καλές ακροάσεις.-bye-

Re: Απάντηση: Μια γνώμη για πίσω ηχεία.

Καλοριζικα Heller..

Τα λεγόμενα των μαμάδων απέχουν πάντα πολύ από την πραγματικότητα,μακάρι να έδιναν το 80% των πραγματικών βατ που ανακοίνωναν.Τα klipsch κατά γενική ομολογία είναι ευκολοδήγητα ηχεία λόγω της υψηλής τους ευαισθησίας,από την στιγμή που τα συγκεκριμένα τα θέλει για πίσω οι εντάσεις που θα παίζουν δε νομίζω να είναι οριακές για να μπορέσουν να τα κάψουν, αν αυτό φοβάστε.
.
Τωρα το θετεις σωστα το θεμα και πολυ καλα κανεις και ξεκαθαριζεις το τοπιο οσον αφορα τους οποιουσδηποτε φοβους καψιματος λεγοντας ευκολοδηγητα μεν, δεν θα παιξουν σε οριακες εντασεις δε.
Η ενσταση μου δεν ηταν στο θεμα "καψιμο" αλλα στο "που θα τα βρει" και μαλλον δεν ειδες πως δεν παραθετω λεγομενα μαμας αλλα bench test του soundandvision.

Ξέρει κανείς σαν τι θα ήταν καλύτερο να τα δηλώσω στον ενισχυτή?Αυτός μετα το MCACC μου τα έβγαλε ως large.Εγώ πάλι τα έβαλα μετα ως small για να μην τους δίνει πιο πολύ ρεύμα(έτσι τουλάχιστον μου είπαν).Τι θα ήταν καλύτερο να τα βάλω και αν μπορεί κάποιος να μου πεί και το γιατί?Ευχαριστώ!