Μια ισως ακαταλληλη ερωτηση..

Dr.Bandog

New member
29 April 2010
13
Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν ειναι ugly η ερωτηση που θα κανω..

Ακουω αρκετα απο γνωστους που ασχολουνται με τον χωρο του AV οτι τα μεγαλα καταστηματα που εχουν εγκατασταθει στην χωρα μας αγοραζουν και πωλουν refurbished τηλεορασεις απο τα εργοστασια των οικων (μαζι με τα κανονικα μοντελλα) και ετσι πετυχαινουν τις "καλυτερες τιμες" που προσφερουν στο αγοραστικο κοινο..

Την διαδικασια του refurbishment ,(χαιδευτικα το λεγαμε : καννιβαλισμο) δυστυχως την γνωριζω καλα ,λογω του προηγουμενου επαγγελματος μου (τεχνικος σε ιατρικα μηχανηματα).

Αναφερομαι στις πλασμα οθονες της Πανασονικ,ειδικοτερα δε στις entry level series.

Θα μπορουσε να συμβαινει αυτο σε μεγαλη κλιμακα?
Μπορει ενας καταναλωτης να διακρινει (μεσω σημανσης στο serial number) αν αυτο που παιρνει ειναι οντως new ?

Ευχαριστω εκ' των προτερων.

Ειδικά για Plasma Panasonic, θα το θεωρούσα απίθανο να συμβαίνει, μια και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάθε χρόνο αλλάζει την κατασκευή των πάνελ, τα οποία κατασκευάζονται μόνο στο ιαπωνικό εργοστάσιο, καθώς και τη σχεδίαση των πλακετών οδήγησης, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά από μοντέλα προηγουμένων ετών, ως πρώτη ύλη για refurbishment. Eπίσης, φωτίζοντας με έναν φακό μέσα από τις γρίλιες εξαερισμού, πάνω δεξιά όπως κοιτάζουμε από πίσω, είναι διακριτή η σφραγίδα στο πάνελ που αναγράφει ημερομηνία κατασκευής και γραμμή παραγωγής, μαζί με τα διάφορα S/N.

Φαντάζομαι πως το ίδιο πάνω/κάτω θα ισχύει και για τους υπόλοιπους επώνυμους κατασκευαστές, καθώς για να είναι επικερδές το refurbishment, προϋποθέτει ή υψηλή αρχική αξία του προϊόντος ή σημαντικό ποσοστό βλαβών ή μακροχρόνια παρουσία του ίδιου κατασκευαστικά προϊόντος στην αγορά, γεγονότα που δεν συνάδουν με την σημερινή αγορά τηλεοράσεων...

Εδώ δεν δίνουν ως αντικατάσταση στην εγγύηση refurbished κομμάτι, κάτι που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, θα τα στέλνουν για πώληση στα καταστήματα;

Ακουω αρκετα απο γνωστους που ασχολουνται με τον χωρο του AV...

Oταν λεμε "ασχολουνται με τον χωρο" τι σημαινει αυτο?

Ειναι πωλητες? Τεχνικοι? Δουλευουν σε καποια εταιρεια AV?

Παντως οπως λεει παραπανω και ο Γιαννης ειναι πανευκολο να ξεχωρισει καποιος μια καινουργια τηλεοραση απο μια μεταχειρισμενη...

Oταν λεμε "ασχολουνται με τον χωρο" τι σημαινει αυτο?

Ειναι πωλητες? Τεχνικοι? Δουλευουν σε καποια εταιρεια AV?

Παντως οπως λεει παραπανω και ο Γιαννης ειναι πανευκολο να ξεχωρισει καποιος μια καινουργια τηλεοραση απο μια μεταχειρισμενη...

Πωλητες & δουλευουν σε καποια εταιρεια AV.Ποια ειναι η γνωμη σου λοιπον τωρα που εχεις αυτη την πληροφορια?

Ευχαριστω Γιαννη για την απαντηση.

ΥΓ.Συγγνωμη που εβαλα το τοπικ σε λαθος μερια.

Last edited:

Ακουω αρκετα απο γνωστους που ασχολουνται με τον χωρο του AV οτι τα μεγαλα καταστηματα που εχουν εγκατασταθει στην χωρα μας αγοραζουν και πωλουν refurbished τηλεορασεις απο τα εργοστασια των οικων (μαζι με τα κανονικα μοντελλα) και ετσι πετυχαινουν τις "καλυτερες τιμες" που προσφερουν στο αγοραστικο κοινο..

Την διαδικασια του refurbishment ,(χαιδευτικα το λεγαμε : καννιβαλισμο) δυστυχως την γνωριζω καλα ,λογω του προηγουμενου επαγγελματος μου (τεχνικος σε ιατρικα μηχανηματα).

Αναφερομαι στις πλασμα οθονες της Πανασονικ,ειδικοτερα δε στις entry level series.

Μπορει ενας καταναλωτης να διακρινει (μεσω σημανσης στο serial number) αν αυτο που παιρνει ειναι οντως new ?

Πωλητες & δουλευουν σε καποια εταιρεια AV.Ποια ειναι η γνωμη σου λοιπον τωρα που εχεις αυτη την πληροφορια?

Ευχαριστω Γιαννη για την απαντηση.

ΥΓ.Συγγνωμη που εβαλα το τοπικ σε λαθος μερια.

Καλώς ήλθες στην παρέα μας....-bye-

ΟΙ πληροφορίες που έχεις εσύ από τις πηγές σου για τι ποσοστό μιλάνε.

Θεωρό ότι οποιαδήποτε απάντηση και να σου δώσει κάποιος θα είναι εντελώς τυχαία και κυρίως αβάσιμη.
Εκτός εάν γνωρίζει και αυτός κάτι αντίστοιχο με εσένα.

Πιστεύω να κατανοείς το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα οποία γράφεις,

Για εμένα,εφόσον υπάρχουν στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν <<ονόματα και διευθύνσεις>> αποτελούν καταγγελία.

Θα διαβάσουμε και την άποψη τον Νομικών του φόρουμ,ίσως βέβαια να κάνω και λάθος.....:chinscratch:

Πωλητες & δουλευουν σε καποια εταιρεια AV.

Δηλαδη ας πουμε οτι πχ. δουλευουν στο Media Markt (τυχαιο το ονομα...)...

Παντως αποψη μου ειναι οτι μια τηλεοραση καινουργια ξεχωριζει αμεσως σε σχεση με μια μεταχειρισμενη...

Συν βεβαια αυτα που αναφερει ο Γιαννης παραπανω οτι για να εχουμε refurbished πρεπει να εχουμε βλαβες και στατιστικα οι βλαβες ειναι συμφωνα με τις στατιστικες στις τηλεορασεις LCD/plasma μονο 3% τον χρονο...

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δεν τιθεται θεμα καταγγελιας,αλλωστε δεν ειναι η προθεση μου να κανω κατι τετοιο.
Ρωτησα το φορουμ για να ακουσω με ποια λογικη θα αντιμετωπιζαν μια τετοια φημη/γνωμη, μελη με πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα στην αγορα.

Η μόνη περίπτωση refurbished που ξέρω είναι το ps3 της σόνυ. Αν σου χαλάσει εκτός εγγύησης (1 χρόνο) σου ζητάνε την τιμή καινούργιου -50 ευρώ, και σου δίνουν ένα refurbished. Όμως δεν το έχουν μυστικό, το λένε ότι είναι refurbished...

Δεν ξέρω αν η V20 που έχω είναι refurbished ή όχι (που δεν είναι) αλλά με την εικόνα που έχει κάνει μετά τις διακόσιες ώρες και κότες να την είχαν κουτσουλίσει, πάλι θα την αγόραζα....

Αν λέει κάτι αυτό. :Banane0:

Σωστά!
Την V10 εννοώ, sorry για το λάθος (διάβαζα παράλληλα διπλανό νήμα για την V20 ... )

Πάντως εννοώ αυτά που έγραψα! Χάρη σε εσάς στο avclub, έκανα μια απο τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ!
Λέω αποκλειστικά σε εσάς, γιατί ήμουν εντελώς άσχετος με τις σύγχρονες τεχνολογίες τηλεοράσεων και παρόλα αυτά και ενημερώθηκα και πέτυχα διάνα!

RESPECT!

Plasma rules οχι εμεις...

Ακομη και οι τυφλοι το βλεπουν...

Εγω σαν πρωην φανατικος των LCD (τρομαρα μου) αργησα να βρω το φως μου αλλα τελικα το βρηκα...

Ναι βρε φίλε Yperion, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την αξία του forum, με την ενημέρωσή σας με προφυλάξατε σε απίστευτο βαθμό...

Ειλικρινά κάθε φορά που την χρησιμοποιώ και χαίρομαι και σας θυμάμαι! :2thumb22sup:

Last edited:

Σχετικά με την ερώτησή σου, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα προηγούμενα παιδιά με κάλυψαν και δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Αδυνατώ όμως να καταλάβω τον τίτλο του νήματος... 'Μια ισως ακαταλληλη ερωτηση..'...και την τοποθέτηση σου... 'Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν ειναι ugly η ερωτηση που θα κανω'..

...μια χαρά είναι η ερώτησή σου και αφού δεν έχει υβριστικό περιεχόμενο/βωμολοχίες δεν είναι ούτε 'ακατάλληλη', ούτε 'ugly'....:smile:

....καλώς ήρθες γιατρε...και ελπίζω να σου λύθηκαν οι απορίες...σχετικά με την Panasonic (και γενικότερα)...-bye-

Προσπαθω να ειμαι προσεκτικος γιατι ειμαι σε εναν χωρο που δεν κατεχω.
Οι απαντησεις ηταν διαφωτιστικες και χρησιμες.Σας ευχαριστω.

Ειμαι φαν των πλασμα Πανασονικ μετα απο συγκριτικο που εκανα πριν αρκετους μηνες.