μια μικρη βοηθεια για συνδεση...

nikosrita

New member
19 April 2008
4
προσπαθω ολη μερα σημερα να συνδεθω σε οποιονδηποτε δορυφορο αλλα ματαια.... μπορει καποιοσ να μου πει που να στρεψωτο πιατο για να πιασω σημα... αθηνα μενω και εχω ολο τον εξοππλισμο για να μετρησω το σημα...
ευχαριστω προκαταβολικα

Kαλως ηρθες.
Παμε τωρα στο προβλημα.Βλεπεις νοτο;Το πιατο σου εχει διαβαθμιση σε μοιρες
για την ανυψωση;Τι εξοπλισμο διαθετεις;

λοιπον κατ αρχην σ ευχαριστω για την απαντηση.... μενω βυρωνα και εννοεισ αν εχω οπικη επαφη με νοτο? το πιατο μου εχει διαβαθμηση αλλα υπολογιζω και μονοσ μο την κληση. exw sat finder endiamesa sto piato kai ton dekth kai meta εναν υβρυδικο δεκτη.... σορρυ για την γραφη...

Ναι,εννοω αν εχεις οπτικη επαφη με τον νοτο.
Υβριδικο εννοεις combo(δορυφορικα και επιγεια ψηφιακα);
Ποιον δορυφορο ψαχνεις;
Στο sat-finder εχεις συνδεσει σωστα το lnb και τον δεκτη;
Εχεις δοκιμασει χωρις το sat-finder?
Το πιατο τι διαστασεις εχει;

ναι , αυτο εννοω υβριδικο. gia hotbird λεω να παω.... εχω μια πολυκατοικια πισω μου λεσ να εμποδιζει τοσο? χρειαζεται να εχω οπτικη επαφη? το πιατο μου ειναι 80 αρη. δεν ξερω σε τι μοιρεσ να σηκσω και να στρεψω το πιατο

Γειά και από μένα. Ναι πρέπει να έχεις ανοιχτό τον ουρανό από Νότια φυσικά!
Το sat finder είναι αυτό το μικρό που έχει μια βελόνα ή LΕD, που μετράει το σήμα όταν στοχεύεις ένα δορυφόρο και κάνει μπιππππππππ! Οκ? χαχα!
Πρώτον ρίξε μια ματιά για την γωνία ανύψωσης στην περιοχή σου, Αθήνα δηλαδή, σε κάποιο site ή περιοδικό ώστε να το ρυθμίσεις αρχικα στο περίπου έτσι.
Μπες στο kingofsat και πάρε μια συχνότητα που να αντιστοιχεί σε ένα κανάλι από τον Hotbird, ελεύθερο φυσικά να βρείς. Σε αυτήν την συχνότητα θα συντονίσεις τον δέκτη σου, χειροκίνητα εννοείτε δεν γίνεται αλλιώς. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει το sat finder αν στοχεύσεις τον Hotbird και μόνο τότε φυσικά. Καλά θα ήταν έαν μπορείς να έχεις και μια οπτική επαφή με την tv σου ή μια άλλη μικρή, ώστε να παρακολουθείς στην οθόνη την στάθμη του σήματος στο αν είσαι ελάχιστα κοντά και να το κεντράρεις. Το πιάτο είναι ok για Hotbird. Έχει φασαρία όπως κατάλαβες με αυτόν τον τρόπο αλλά θα τα καταφέρεις. Μέσος όρος 2 ώρες σε δίνω!
Περιμένουμε αποτελέσματα! Αν αγανακτήσεις τότε φώναξε τεχνικό και ετοίμασε ένα 50άρι.

Καταρχην,το 80αρι πιατο ειναι ΟΚ για Hotbird.
Πρεπει να εχεις καθαρη και απροβληματιστη οπτικη επαφη με τον οριζοντα στον νοτο.Πολυκατοικιες,δεντρα,φυλωσιες και οτι τελωσπαντων μπαινει αναμεσα
σε σενα και τον ουρανο μπορει να ειναι απο μικρο ως μεγαλο προβλημα για την
ληψη.Το πιατο το εχεις στο μπαλκονι ή στην ταρατσα;
Στην διευθυνση www.dishpointer.com θα βρεις ολες τις πληροφοριες που
χρειαζεσαι για την σωστη στοχευση του πιατου.
Για Hotbird,η ανυψωση που πρεπει να βαλεις στην αριθμημενη βαση του πιατου
ειναι 44.6 μοιρες.Αν κανεις αυτο,το βιδωνεις και συνεχιζεις με το αζιμουθιο.
Με απλα λογια,κουνας το πιατο δεξια-αριστερα με πολυ αργες κινησεις μεχρι
να πιασεις καποιο σημα στο sat-finder.Toν δεκτη πρεπει να τον εχεις συντονισμενο στον Hotbird.Αν εχεις σημα στο sat-finder και οχι στον δεκτη τοτε εχεις πιασει αλλον δορυφορο,κοντινο οποτε βαδιζεις σωστα.

Βάλε ανύψωση γύρω στις 45 μοιρες (44,6) οπως σου είπαν τα παιδιά ,σφίγγεις ελαφρά ,και στρέφεις το πιάτο σου προς τα εκεί που ανατέλλει ο ήλιος .Κάνε δοκιμές εκεί κοντά και λογικά σε κάποια θέση θα βρείς το πολυπόθητο σήμα ,είναι λίγο κομπογιαννίτικος τρόπος αλλά σε μένα δούλεψε .

Φιλικά
Νίκος

Απάντηση: Re: μια μικρη βοηθεια για συνδεση...

.....είναι λίγο κομπογιαννίτικος τρόπος αλλά σε μένα δούλεψε .

Φιλικά
Νίκος

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......

Σ' εμένα, άλλα έλεγες.......