Μια μικρή βοήθεια παρακαλω!

netmin909

New member
30 August 2008
97
Καλησπέρα και από μένα στην κατηγορία του ήχου.
Εδώ και μερικές μέρες είμαι κάτοχος συστήματος 5,1 low budget για το σαλόνι μου.
Onkyo 607
Klipsch Quintet II(που καταργήθηκαν αμέσως μετά)...
Υamaha Yst 150 (λογω σχήματος).
Είναι η πρώτη φορά με ενισχυτή και αντιμετωπίζω κάποια θεματάκια, που λόγω των φτωχών αγγλικών δεν μου είναι πολύ εύκολο να τα λύσω.
1) Εχω συνδέσει ένα egreat στον ενισχυτή και με ένα hdmi έχω σύνδεσει τον ενισχυτή με την τηλέοραση. Όταν όμως βλέπω τηλεόραση ακούω τον ήχο απο την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία..Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό?
2) Το κεντρικο ηχείο δεν δουλεύει όταν ακούω ραδιόφωνο..Αυτό είναι φυσιολογικό?
Αυτά για αρχή...
Σας ευχαριστώ !

.........
Είναι η πρώτη φορά με ενισχυτή και αντιμετωπίζω κάποια θεματάκια, που λόγω των φτωχών αγγλικών δεν μου είναι πολύ εύκολο να τα λύσω.
1) Εχω συνδέσει ένα egreat στον ενισχυτή και με ένα hdmi έχω σύνδεσει τον ενισχυτή με την τηλέοραση. Όταν όμως βλέπω τηλεόραση ακούω τον ήχο απο την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία..Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό?
2) Το κεντρικο ηχείο δεν δουλεύει όταν ακούω ραδιόφωνο..Αυτό είναι φυσιολογικό?
Αυτά για αρχή...
Σας ευχαριστώ !

1. Για να ακούσεις τον ήχο της TV στα ηχεία σου, θα πρέπει να συνδέσεις με ένα καλώδιο optical την ψηφιακή έξοδο (optical out) της τηλεόρασής σου, με μία ψηφιακή οπτική είσοδο (optical in) του ενισχυτή σου. To καλώδιο HDMI μεταφέρει εικόνα και ήχο προς την τηλεόραση, όχι όμως απ' την τηλεόραση προς τον ενισχυτή. Γι αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι καλώδιο optical (λογικά πρέπει να έχει αντίστοιχη έξοδο η tv σου).

2. Φυσιολογικό. Ραδιόφωνο και λοιπές πηγές στερεοφωνικού ήχου π.χ. cd ακούγονται stereo δηλαδή μόνο απ´τα εμπρός αριστερό και δεξί κανάλι, αν και πολλοί ενισχυτές έχουν κάποια λειτουργία extended stereo για ακρόαση από όλα τα κανάλια. Η σωστή ακρόαση όμως είναι η δικάναλη. Εξαίρεση τα sacd και DVD-Audio τα οποία είναι πολυκάναλα.