ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,346
Homeless
Eχω 1 πιάτο Televes 1.20m στο οποίο επάνω εχω προσαρμόσει 2 lnb και βλέπω ταυτόχρονα 2 δορυφόρους Astra και Hotbird. Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω σε ποια τροχιακή θεση βρισκονται αλλα φανταζομαι να καταλαβατε σε ποιους αναφέρομαι. Θελω μεσα σε αυτα το πακετο που εχω να προσθεσω ακομα 1 lnb για να μπορω να εχω προσβαση στο καναλι LUXE.TV HD. Επειδη μπήκα στο site του καναλιού και δεν μπορεσα να βγαλω ακρη θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου πει εαν υπαρχει η δυνατοτητα προσθετωντας 1 lnb στο υπάρχων πιάτο να μπορέσω να δω αυτο το καναλι και απο ποιον δορυφόρο και σε ποιες μοίρες. Φανταζομαι οτι υπαρχει η δυνατοτητα.

http://luxe.tv/EN/free-to-air-satellite.php

Το κανάλι που θες μεταδίδεται ελεύθερα στις 7 Ανατολικά (Eutelsat W3A-10899V-9404-3/4) οπου έχει πολύ ευκολη λήψη και μπορείς πραγματι να προσθεσεις ενα ακόμη LNB παράκεντρο για να κάνεις λήψη (αν έχει διακόπτη diseqc 2:1 πρεπει να τον αντικαταστήσεις με ένα 4:1)
Οι δορυφόροι που βλέπεις τωρα ειναι 19.2 και 13 μοίρες ανατολικά και με πιάτο 1.2μ δεν θαχεις κανένα πρόβλημα για λήψη και απο 7 ανατολικά

Ρωτάω χωρίς να εχω ιδιαίτερες γνώσεις:nounder:

Οι γνώσεις αποκτούνται με τις ερωτήσεις και το διάβασμα, και τα φόρα βοηθούν πάντα σε αυτά.....

Ο Hispasat είναι στις 30 μοίρες Δυτικά o Hotbird στις 13 Ανατολικά.
Οι θέσεις αυτές αναφέρονται στο πραγματικό γεωγραφικό πλάτος στο οποπίο βρίσκονται οι δορυφόροι πάνω από τον ισημερινό.

Πρακτικά το πιάτο που θα πρέπει να βάλεις για τον Hispasat θα ´"κοιτάει" περίπου 45 μοίρες πιό δυτικά από αυτό που βλέπει Hotbird.

Για το καναλι LUXE.TV HD εγω θα σου προτεινα να βαλεις τον δορυφορο Badr 4 at 26.0°E και το καναλι που θες ειναι στην συχνοτητα 11957 H.
Ειναι πολυ ευκολος να τοn πιασεις και γω αυτον εχω μαζι με hotbird & astra.
Θα βαλεις ενα lnb απο την αλλη μερια απο κει που εχεις του hotbird.
Tου αστρα ειναι το lnb που ειναι στο κεντρο.

Στη Βορειο Ελλάδα όμως δεν ειναι τοσο ευκολο να πιάσεις 26Ε απο 19Ε με 1.20 γιατι καπου κοντα στο 1.10-1.20 θελει να πιάσεις Badr όντας κεντραρισμένος (ο Eurobird2 στις 25.5Ε ειναι πολύ πιο εύκολος). Αν μενει στην Κρήτη τότε πιθανότατα μπορεί, για Αθήνα παίζεται...

Εγω μένω Βορεια Ελλάδα. Τι λέτε?

Οπως ειδα και στο πιάτο μου το 1 lnb ειναι στο κέντρο και το άλλο απο αριστερα οπως βλεπεις το πιατο. Δεν ξερω παραπάνω λεπτομεριες.

Last edited:
Εγω μένω Βορεια Ελλάδα. Τι λέτε?

Οπως ειδα και στο πιάτο μου το 1 lnb ειναι στο κέντρο και το άλλο απο αριστερα οπως βλεπεις το πιατο. Δεν ξερω παραπάνω λεπτομεριες.

Όπως βλάπεις το πιάτο από πίσω ή από μπροστα?