μία μικρή συμβουλή....

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,718
Χρόνια πολλά φίλοι μου
θα ήθελα να μου πείτε αν θα χωρέσει η ati 3870 στο κουτί silverstone grandia που έχω παραγγείλει....
το 550άρα τροφοδοτικό που έχω θα είναι αρκετό ή θα πρέπει να κατεβώ στην 3850?
Θέλω να παίζω κανά παιχνιδάκι εκτός απο να βλέπω 1080p.
Eίμαι με μία 6800gt και κομπιάζει και στα παιχνίδια και στα 1080p (με cpu intel 6600)
ποιά μητρική που θα δέχεται ιντελ cpu θα είναι value for money...
ευχαριστώ

Φίλε yanakas

έφτιαξα πρόσφατα και εγώ ένα htpc με άλλο όμως κουτί, ένα thermaltake bach,αλλά κατάφερα και έχωσα μέσα την saphire 3870 ddr4 512ram παρόλο το μέγεθος της.
Και λέω κατάφερα γιατί είναι πολύ huge κάρτα έχει περίπου 24cm μήκος και πιάνει δύο slot.
Τα προβλήματα που αντιμετώπισα ήταν ότι στη pci express 16x του mobo η κάρτα έπεφτε πάνω στο φατνίο των σκληρών δίσκων και δεν μπορούσα να σύνδέσω τη δεύτερη τροφοδοσία που χρειάζεται η κάρτα.έτσι λοιπόν αναγκάστηκα να εγκαταστήσω τους δίσκους τον έναν στο χώρο του floοpy drive που δεν έχω,και τον άλλο πήρα ένα σύστημα adaptor απο 2,25'' σε 3,5 και τον στο χώρο εγκατέστησα σαν των drives,και τελικά έκοψα το φατνίο των σκληρών.
Αυτό που θα πρότεινα και για να είσαι σίγουρος, συνέδεσε πρώτα όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα σου και έπειτα αποφασίζεις για την καρτούλα αφού ψαχτείς λίγο για τις διαστάσεις της ,πάντως το μήκος της προαναφερόμενης έιναι περίπου 24cm,και γενικά τα κουτιά για media center είναι λίγο μυστήρια στους χώρους του.
Πάντως φίλε είναι τρομερή κάρτα αθόρυβη,δεν ανεβάζει θερμοκρασίες και δεν κολλάει πουθενά, τι 1080p παίζει νερό,από παιχνίδια δοκίμασα τα COD4 με ful ρυθμίσεις δεν κόλλησε πουθενά μέχρι τώρα πολύ huge και μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Αυτά ελπίζω να βοήθησα

όλα τα παραπάνω του yiannaka ενδιαφέρουν και μένα, σε αυτή την GPU και το κουτί έχω καταλήξει για HTPC...aλλά ούτε που σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα χωροταξικό...για μητρική λέω ΑΒΙΤ P35 PRO. Μπορεί κανείς ακόμη να βοηθήσει;

σήμερα την πήρα... με full atx μητρική σίγουρα θα υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα αν θα βάλεις πάνω απο 2 δίσκους...
η NVIDIA 6800GT χώρεσε στην τρίχα...
Το μόνο που δεν μου χωράει είναι η ψύκτρα του επεξεργαστή, έχει κάτι βιδίτσες πάνω που βρίσκουν στο καπάκι, αλλά με τίποτα δεν το ξεστήνω, μου πήρε δύο ώρες να το στήσω και ένα κομμένο βαθιά δάκτυλο.... οι εσωτερικές λαμαρίνες κόβουν σαν ξυράφια!!

τι ψύκτρα έβαλες? μη μου πεις της skythe ,nintza κλπ,? καλές αλλά τεράστιες ρε αδερφέ . εγώ είχα αγοράσει τη skythe mugen αλλα τελικά δεν χώρεσε στο κουτί λόγω βιδών στο top της ψήκτρας και την επέστρεψα ,αγόρασα μία zalman CNPS9500 AT, τελικά την χώρεσα στη τρίχα 2χιλιοστα και θα έβρισκε στο καπάκι,καλή και αθόρυβη.

καλημέρα

έλα ντε ποια έχω....? δεν θυμάμαι, πάντως δεν κλείνει απο την μία πλευρά το κουτί!