Micro Turbo Fans - Αξιολογηση και Εντυπωσεις

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,610
Ξεκιναω αυτο το νημα, για να κανοπυμε μια συγκριση των Micro Turbo Fans που εχουμε,
και για να αποφυγουμε τις λαθος αγορες.

Η συγκριση γινεται ευκολα με μια ζυγαρια κουζινας, αν συννενοηθουμε να κανουμε την μετρηση στα 10 εκατοστα.

Ξεκιναω με την δικια μου εμπειρια:

Χ6 Turbo Fan

Τον αγορασα γιατι σε ενα συγκριτικο παρουσιαστηκε σαν δυνατοτερο αλλου, που προτιμα αλλο μελος του φορουμ.

Τελικη μετρηση. 67 γραμαρια πιεσης.
(σε αντιθεση με ενα καλο πιστολακι μαλλιων στα 42 γραμμαρια)

Η πιεση δεν αυξανεται με την χρηση του στενου ακροφυσιου, αντιθετα η συσκευη αρχιζει και εχει διαροη αερα απο ολα τα ανοιγματα στο σωμα!

ΔΕΝ συνισταται

• Like
Reactions: lazarefa
Εάν δεν υπάρχουν τα ιδια όργανα μετρησης δεν βγαίνει άκρη..
Επεισης δεν έχουμε όλοι όργανα μέτρησης πίεσης αέρα.. που σαφώς βλέπεις ακριβώς την ροή...

Μπορείς ομως να το κάνεις πιο εύκολο..

Εάν έχεις 4 σκαλες διαβάθμισης αέρα ας ορίσουμε ενα ευρος απόστασης για την κάθε μία που θα ριχνει ενα αντικειμνεο ελαφρυ η ενα χαρτι εαν θα κουνηθει. και ας βγάλουμε συμπεράσματα.μας.

Π.χ η πρώτη στου 40 ποντους και ούτε καθεξής.

Τα παραπάνω τα έκανα στα 4 φυσερα(ηλεκτρικά και.μλαταριας) και μου φάνηκε το πιο δίκαιο για να καταλάβεις διαφορές δυναμικοτητας...

δεν εχω Turbo Fan αλλα νομίζω οτι η ζυγαριά κουζινας σε σιγκεκριμενη αποσταση ειναι καλο μετρο

• Like
Reactions: enduras1
Ενα ανεμομετρο ειναι το καταλληλο εργαλειο για αυτη τη δουλεια.

51pQGuA8z5L._AC_SY1000_.jpg

Υπαρχoυν και στο skroutz και πιο φτηνα στο Τεμου.

παιδια, ειπα....Μια ζυγαρια κουζινας φτανει....δηλαδη ποση αποκλιση να εχουνε μεταξυ τους? 5 γραμμαρια?

εδω αλλαζονας την αποσταση 2-3 εκατοστα δεν αλλαξε η μετρηση (γιατι πρακτικα μετραμε μαζα αερα)

• Like
Reactions: enduras1
παιδια, ειπα....Μια ζυγαρια κουζινας φτανει....δηλαδη ποση αποκλιση να εχουνε μεταξυ τους? 5 γραμμαρια?

εδω αλλαζονας την αποσταση 2-3 εκατοστα δεν αλλαξε η μετρηση (γιατι πρακτικα μετραμε μαζα αερα)
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την μέτρηση.. πως βγάζει δηλ τα 65γρ.πιεσης.για εξηγησε μας..

χεχε, δεν ειπες ομως ζυγαρια κουζινας για αυτο ρωτησαμε, ειπες γραμμαρια πιεσης που μπορει να υπηρχε καποιο οργανο μετρησης που να μετρουσε αυτο.

Το mini 18βολτο φυσητηρι της Ryobi εδειξε μαξ. 80 χλμ/ωρα στα 10 εκατοστα αποσταση, με το αερομετρο.
gWmTEzoh.jpg

Το Ryobi εδειξε 72γρ. πιεσης στα 10εκ. με την ζυγαρια και το κινεζικο φυσητηρι που εχω και το θεωρω πολυ καλο για διαφορες δουλειες, εδειξε 49γρ. πιεσης.
Mnwl5duh.jpg

Η ζυγαρια δεν χανει γραμμαριο, δεν γραφει τι μαρκα ειναι (μαλλον esperanza) και την αγορασα επειδη δουλευε με ΑΑΑ μπαταριες, αντι με μπαταριες κουμπια.

Εδω ενα κοντινο απο το αερομετρο, το οποιο μετραει επισης και σε αλλες μοναδες οπως m/s, μποφορ, κλπ. Δεν εχω λινκ καθως το ειχα παρει πολλα χρονια πριν.
UoqYfmgh.jpg

Πορισμα για Kospap
Kωστα, εαν το φυσητηρι που εχεις δειχνει 67γρ στη ζυγαρια, τοτε ειναι απο τα ισχυροτερα του ειδους. Εκτος αν εκανες λαθος μετρηση.
Δεν καταλαβαινω τι παραπανω περιμενεις απο αυτα τα μικροεργαλεια. Λιγο ακομα και θα εφτανε την αποδοση ενος μικρου 18βολτου!!
Μηπως πρεπει να αναθεωρησεις το ΄δεν συνίσταται'? καθως φαινεται οτι εκανες πολυ καλη αγορα φυσητηριου :)

-Κωστη στην ερωτηση σου: Bαζει το φυσερο να φυσαει την ζυγαρια απο 10εκ, αποσταση και βλεπει ποσο ζυγιζει ο αερας που την χτυπαει.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αντι να πιεζεις με το δαχτυλο σου την ζυγαρια Κωστή βαζεις το ανεμιστηρακι να την πιεζει με τον αερα που βγαζει.

Κανε το.

Να ορισουμε μια αποσταση 20 εκ πχ και να κανουμε ολοι μετρησεις.

(Εγω το δικο μου το ξεχασα στην Χιο....)

Μιχαλη....
το εγραψα για ζυγαρια...στην 3η σειρα..ξανα δεστο....

επισης..σε συγκριη με τα 136 που εδειξε καποιος (ενος ακριβου μοντελου) δεν ειναι πολλα.
Και επειδη εχω την εμπειρια φυσηματος Η/Υ με το πιστολακι μαλλιων των 42, στοιχηματιζω οτι τα 67 δεν θα κανουν μεγαλη διαφορα

endura....
20 εκατοστα ειναι πολυ, γιατι ισως να διαχεεται η δεσμη. Μπορουμε ομως να το βαλουμε σαν 2η μετρηση.
Και μια 3η μετρηση με το πιο στενο στομιο που εχουμε.

Καποιος....
με κομπερσερακι και ζυγαρια, μπορει να μας δειξει μια μετρηση για συγκριση?

• Like
Reactions: Χιωτης