midrange 42" ή low range 48" τηλεοραση?

gasgounis

New member
3 May 2007
12
Καλησπερα σας.
Θελω μια νεα συσκευη για να αλλαξω την 42αρα hd ready που ειχα ως τωρα. Τα δεδομενα ειναι τα εξης:
  • αποσταση 3-3.5 μετρα
  • Χρηση: τηλεοραση και ταινιες blue-ray απο home cinema , mkv απο pc
  • Budget 400-500 ιδανικα, αν και φοβαμαι πως θα το ξεπερασω.
  • Απαραιτητα full hd, δεν με νοιαζει για smart tv και 3d.
μεχρι τωρα η 42αρα με καλυπτε αν και θα ηθελα λιγο μεγαλυτερη. Επειδη δεν θελω να δωσω χρηματα, σκεφτομαι να παρω μια απλη 48-50αρα να κανω το κεφι μου αλλα ξερω οτι δεν θα πρεπει να εχω απαιτησεις.
Απο την αλλη μηπως να επαιρνα μια ιδια σε διαστασεις με αυτη που ειχα ως τωρα αλλα με καλες προδιαγραφες. Η εστω 40αρα

Ποια ειναι η γνωμη σας? Μπορειτε να προτεινετε κατι?

Μπορεί να έχεις δικιο Για την απόσταση αλλά Έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Οπότε επί της ουσίας δεν έχω πρόβλημα. Και δεύτερον Οι προτασεις ανεβαίνουν από το ποσό που θα ήθελα να δώσω. Κάτι λίγο πιο οικονομικό μπορούμε να βρούμε?
Ακόμα, αληθεύει ότι η Sony σταματάει τις τηλεοράσεις?

Ακόμη πιο οικονομική επιλογή...

https://www.skroutz.gr/s/4963702/Panasonic-TX-50A300.html

Αντικειμενικά για την απόσταση σου πρέπει να πας σε αρκετά μεγαλύτερη τηλεόραση από αυτή που έχεις , το ότι έκανες την ανάγκη φιλότιμο τόσο καιρό και αναγκαστικά έβλεπες σε μικρή διαγώνιο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Οπότε για να συνοψίσουμε, προτείνεις καλύτερα μεγάλη και με υποδεέστερα χαρακτηριστικά...
Άλλη μια ερώτηση: Εάν αγοράσω από σκρουτζομαγαζο θα έχω θέμα με την εγγύηση από την αντιπροσωπεία? Θα πρέπει να τσεκάρω πρώτα εάν το μοντέλο αυτό το φέρνει η επίσημη αντιπροσωπεία ή δεν ισχύει αυτό που λεω?

Τέλος, από τέτοια απόσταση και για 48-50 ίντσες, Δεν θα έχω θέμα με τα 100hz??

Πάντως η Σονυ που πρότεινες αρχίζει Και με πείθει.
Αν και πάνω από τα χρηματα που ήθελα να δώσω. Άλλα πάντα έτσι γίνεται. Αρχίζεις με λίγα και στο τέλος τα σκας....

Πως γίνεται η επιλογή τηλεόρασης...http://avclub.gr/forum/showthread.php/37195-Όταν-ανοίγω-νήμα-για-αγορά-τηλεόρασης

Πχ. στα 3-3.5 μέτρα για θέαση Bluray συστήνεται να πας σε 55-60" , για οικονομικούς λόγους όμως αναγκαστικά εφόσον δεν επαρκούν τα χρήματα πας για 48-50". Πιο κάτω μέγεθος δεν συστήνεται με τίποτα οπότε είτε έχει μια άλλη τηλεόραση 24" ή 32" ή 40" υποδεέστερα ή ανώτερα χαρακτηριστικά είναι αδιάφορο.

Για το θέμα των εγγυήσεων πρέπει να πάρεις τηλ. το κατάστημα και να ρωτήσεις , στα περισσότερα είδη πάντως ισχύει Πανευρωπαϊκή εγγύηση του κατασκευαστή για 2 χρόνια.

Καλημέρα. Για να μην ανοίγω άλλο thread, συνεχίζω εδώ

Βγήκε αυτή η προσφορά:
http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc...ampaign=Online-DayOffer-Newsletter-26-11-2014

Τι λέτε? αξίζει τα χρήματα σαν value for money?

Τις τελευταίες μέρες είχα καταλήξει στις εξής
• Samsung 48H6200 (€599)
• Panasonic 48AS640 (€649)
Με επικρατέστερη την Panasonic.
Άλλα η τιμή €480 για την προσφορά 50ΑS600 μου φαίνεται αρκετά καλή.
Τι λέτε? Διαφορά €120 και €170 δεν είναι και λίγα μεν, αλλά η διάφορα στην ποιότητα είναι τόσο αισθητή? Ένας κάτοχος 42’ HD ready 6ετιας θα καταλάβει διαφορά?
Να υπενθυμίσω ότι smart TV 3D καλοδεχούμενα αλλά μπορώ και χωρίς αυτά.
Βλέπω ταινίες mkv και Blue-ray.

Η προσφορά λέει είναι μόνο για σήμερα και θα πρέπει να βιαστώ

Ακόμα και οι 48 που λες θα είναι λίγες για 3,5 μέτρα. Να φανταστείς εμένα μια 42άρα που έχω σε 1 δωμάτιο μου φαίνεται μικρή από τα 2-2,5 μέτρα.
Οπότε 50 τουλάχιστον. Ναι σίγουρα θα δεις διαφορά προς το καλύτερο από αυτή που έχεις ακόμα και με την panasonic που κοιτάς (για mkv και Blue-ray που θες).
Πάντως πριν πάρεις οποιαδήποτε tv πήγαινε δες την από κοντά

Εννοουσα αν θα δω διαφορες αναμεσα στην AS600 και AS640, ενω δεν ειμαι εξοικειωμένος με τηλεορασεις τελευταιας τεχνολογιας, που να δικαιολογουν την διαφορα των €170.
Το ματι μου δεν εχει συνηθισει σε υψηλη αναλυση και σε λεπτομερειες, ουτε εχω μετρο συγκρισης απο φιλους κ.α.. Εβλεπα blue-ray απο ενα home-cinema 2.1 που εχω αλλα σε οθονη ΗD-Ready

Οποτε αν δωσω τα παραπανω χρηματα για την Η6200 ή την AS640 θα καταλαβω την διαφορα? ;H θα με καλυψει η AS600, και θα γλιτωσω και χρηματα...?

Αν δεν κάνω λάθος η as640 με την as600 είναι σχεδόν ίδιες με ουσιαστική διαφορά το 3d στην 640 (άρα και παρόμοια εικόνα). Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τις δεις όλες από κοντά. Πάρε και 1 στικάκι μαζί σου

Και γενικά να λαμβάνεις υπόψη σου τις γνώμες των έμπειρων (πχ yperion) που είναι αρκετά ψαγμένοι.

H 600 εκτος απο το 3d ειναι και 50hz ενω η 640 100!Μια ακομα διαφορα ειναι οτι η 640 εχει περισσοτερες ρυθμισεις, ενα smart remote που δεν εχει η 600 και διαφορετικη θεση στα hdmi.Eχουν λοιπον αρκετες διαφορες κατι που φαινεται και στην διαφορα τιμης.Σε προσφορα ειναι στην ουσια και οι δυο καθως η 640 στις 48 πριν λιγες μερες ειχε 700 ευρω.

H 600 εκτος απο το 3d ειναι και 50hz ενω η 640 100!Μια ακομα διαφορα ειναι οτι η 640 εχει περισσοτερες ρυθμισεις, ενα smart remote που δεν εχει η 600 και διαφορετικη θεση στα hdmi.Eχουν λοιπον αρκετες διαφορες κατι που φαινεται και στην διαφορα τιμης.Σε προσφορα ειναι στην ουσια και οι δυο καθως η 640 στις 48 πριν λιγες μερες ειχε 700 ευρω.

Το να πεσει 50 ευρώ στα 700 δε το λές προσφορά.. Η 50AS600 έπεσε απ τα 800 στα μεγάλα καταστήματα στα 480!!

H 640 στα λεφτα που εχει τωρα με αυτα που προσφερει ειναι ευκαιρια.Η 50AS600 στην τιμη που ισχυει για σημερα δεν ειναι προσφορα, ειναι το αφεντικο τρελαθηκε.

Fyi, αγόρασα την as600 και αυτή την στιγμή βλέπω DVD. Έτρεχα από κατάστημα σε κατάστημα να βρω stock Και με το που γύρισα σπίτι γρήγορα στήσιμο και ταινία. Δεν πρόλαβα. να την ψάξω καθόλου. ..
Η ταινία δεν έχει απαιτήσεις από την τηλεόραση, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι... μέσα στο Σαββατοκύριακο λεπτομέρειες.