Migration assistant

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,219
Μεσευρώπη
Ήρθε λοιπόν και για μένα η ώρα να αναβαθμιστώ. Το παλιό μου macmini G4 με OS.X 10.5.8 δεν αρκεί να καλύψει καμμία ανάγκη, αγόρασα λοιπόν ένα καινούριο μίνι, μέσα του 2012 (υποθέτω). Και ρωτάω λοιπόν τους ειδήμονες:Για να μεταφέρω τα δεδομένα μου, εφαρμογές, accounts, preferences κλπ, από τον ένα υπολογιστή στον άλλο με το Migration assistant, τι πρέπει να κάνω;

Για να το κάνεις αυτό, το πλέον εύκολο πράγματι είναι το migration assistant.
Κάνεις full backup το παλιό σου μηχάνημα σε εξωτερικό δίσκο, συνδέεις τον δίσκο αυτό στο νέο μηχάνημα και ξεκινάς εγκατάσταση λειτουργικού. Κάποια στιγμή από μόνο του καταλαβαίνει ότι έχεις συνδέσει δίσκο από backup και σε ρωτά τι θέλεις να κάνεις, αν δλδ θα φτιάξει νέο περιβάλλον με τα παλιά σου προγράμματα κ ρυθμίσεις, ή αν θα φτιάξει ένα παλιό περιβάλλον στο νέο σου μηχάνημα ή να το αγνοήσει πλήρως. Επιλέγεις τι θες κ συνεχίζεις.

Απάντηση: Re: Migration assistant

Ευχαριστώ. Το *backup γίνεται με το time machine? Υπάρχει τρόπος να κάνω αυτή τη δουλειά κατευθείαν από τον παλιό υπολογιστή, χωρίς να γίνει πρώτα *backup?

Όταν λέω backup, ναι εννοώ να το κάνεις μέσω time machine. Νομίζω είναι πανεύκολο κ δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

Το migration assistant μπορεί να σου μεταφέρει και δεδομένα από άλλον Mac μέσα στο δίκτυό σου. Δεν είναι απαραίτητο το time machine. Τουλάχιστον πριν λίγο καιρό, που θέλησα να το χρησιμοποιήσω, με ρώτησε αν θα επαναφέρω δεδομένα από άλλο mac ή από time machine.

Τελικά έκανα μεταφορά των δεδομένων μου από το παλιό macmini συνδέοντάς το με τον καινούριο μέσω ethernet. Αυτό ήταν απαραίτητο γιατί το migration assistant για κάποιο λόγο δεν αναγνώρισε τον εξωτερικό σκληρό όπου είχα κάνει backup με το time machine. Χρειάστηκε να συνδέσω τους δύο υπολογιστές στην ίδια οθόνη (που ευτυχώς είχε και RGB και HDMI), να αλλάζω εισόδους και να δίνω εντολές με δύο διαφορετικά πληκτρολόγια, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά