Μικρά επιτοίχια ηχεία

gagvas

Established Member
14 February 2008
114
Χανιά
Ψάχνω για μικρά επιτοίχια ηχεία. Οσο μικρότερα, τόσο καλύτερα. Ετρεξαν τα σάλια μου με τα Bose Acoustimass 10, αλλά είναι πανάκριβα (1500 ευρώ).

Εχεις κανείς υπόψιν τίποτα φθηνότερο σε αντίστοιχες διαστάσεις (ή έστω λίγο μεγαλύτερα);
Χρώμα υποχρεωτικά σε ξύλο (ας όψεται η σύζυγος ...)

Last edited:
Λιγάκι δύσκολο, να βρείς φθηνά και καλά μικρά επιτύχια ηχεία, ιδιαίτερα επειδή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.......Αυτά που βρήκες, αλά και μιά σειρά της Elac δεν είναι φθηνά...θα το ψάξουμε πάντως να δούμε τι άλλες επιλογές υπάρχουν.

Last edited:
Μόλις είδα τα Wharfedale 9.0 (για περιφερειακά) τα οποία είναι αρκετά μικρά και τα φέρνει η net-electric. Στο brochure ομως αναφέρονται ως "stand". Εχετε υπόψιν αν γίνονται wall με καμιά βάση τοίχου;

Απάντηση: Re: Μικρά επιτοίχια ηχεία

Μόλις είδα τα Wharfedale 9.0 (για περιφερειακά) τα οποία είναι αρκετά μικρά και τα φέρνει η net-electric. Στο brochure ομως αναφέρονται ως "stand". Εχετε υπόψιν αν γίνονται wall με καμιά βάση τοίχου;

Με βάση τοίχου;το πιό πιθανό είναι ΝΑΙ...αφού απο ότι είδα σε διάφορες foto έχουν αρκετό βάθος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μικρά επιτοίχια ηχεία

Με βάση τοίχου;το πιό πιθανό είναι ΝΑΙ...αφού απο ότι είδα σε διάφορες foto έχουν αρκετό βάθος.

Γλουπ ! Γιατί; Πρέπει να έχουν βάθος για να κρεμαστούν σε τοίχο;
Γνωρίζεις αν υπάρχουν τυποποιημένες βάσεις τοίχου (όπως σε LCD);

Ψάχνοντας βρήκα μερικά ακόμα της Yamaha. Τα manual της whafedale λένε ότι τα surround μπορούν να κρεμαστούν και σε τοίχο, αλλά δεν εξηγεί τι γίνεται με τη βάση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι.
Οι βάσεις πιάνουν την πίσω ή την κάτω πλευρά του ηχείου;

Απάντηση: Re: Μικρά επιτοίχια ηχεία

Μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι.
Οι βάσεις πιάνουν την πίσω ή την κάτω πλευρά του ηχείου;

Αυτο δεν το ξέρω γιά το συγκεκριμένο ηχείο......απλά επειδή είπες βάση τοίχου, θεώρησα ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει και κάποια άλη βάση όπου απλά να κάθετε το ηχείο επάνω και όχι να κρέμεται.Πάντως απο την στιγμή που πρόκειται γιά καθαρό ηχείο τοίχου θα πρέπει να συνοδεύεται και απο την κρεμαστή βάση του.Συνήθως όμως αυτού του είδους τα ηχεία, που μπορούν να κρεμαστούν δηλαδή δεν έχουν μεγάλο βάθος.

Για ρίξε μια ματιά σε αυτά τα mirage. Εγώ τα αγόρασα για εξωτερικό χώρο, αλλά έχει πολύ καλά ηχεία και για εσωτερικό. Επίσης είναι 360° διασποράς, εαν αυτό σου λέει κάτι.

m2-550-OASIS-OMNI-6-lifestyle.jpg

Για ρίξε μια ματιά σε αυτά τα mirage. Εγώ τα αγόρασα για εξωτερικό χώρο, αλλά έχει πολύ καλά ηχεία και για εσωτερικό. Επίσης είναι 360° διασποράς, εαν αυτό σου λέει κάτι.

Πάνο απο την πισίνα του σπιτιού σου, είναι η παραπάνω foto;!!!!-bye-

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Με βάση διάφορους περιορισμούς (χώρος, χρώμα κτλ κτλ) μάλλον με βλέπω για τα Wharfedale 9.0 (front), 9.SR (rear), 9.CC (center), SW250 (sub). Με πολύ μικρότερες πιθανότητες παίζει κι ένα set Yamaha NS-P446.

Μία τελευταία ερώτηση : Επειδή τα rear ηχεία 9.SR έχουν μικρότερο βάθος και είναι (από την κατασκευή τους) τύπου "wall", με βολεύουν περισσότερο από πλευράς διαστάσεων. Μπορώ να βάλω και μπροστά ένα τέτοιο ζευγάρι αντί για τα προτεινόμενα front 9.0; Από τις προδιαγραφές βλέπω ότι έχουν μικροδιαφορές στα χαρακτηριστικά τους. Θα καταλάβω διαφορές, μπορώ να τις αντιμετωπίσω ρυθμίζοντας τον ενισχυτή, ή δεν έχει νόημα;

Για δες και τη σειρά 50 της Elac εδώ: http://www.elac.com/en/index.html
Έχω πάρει τα μικρότερα (BS 52) για surround (τα έχω ακούσει όμως και σε στέρεο) και πιστεύω ότι η απόδοσή τους είναι πολύ καλή, συνυπολογιζόμενης και της τιμής τους. Και σαν bonus παίρνεις και μια πολύ καλή ποιότητα φινιρίσματος (πάντα συνυπολογιζόμενης και της τιμής τους).
Οπωσδήποτε άκουσέ τα πριν αποφασίσεις.

Last edited:

Πάνο,

Πόσο και από που (αν επιτρέπεται...); Βγαίνουν τα ίδια και για εσωτερικό;

Πάνο,

Πόσο και από που (αν επιτρέπεται...); Βγαίνουν τα ίδια και για εσωτερικό;

599 , από την αντιπροσωπεία του Λάιου, που έχει και τα Klipsch -bye-